9070 XT alınır mı?

Aceleniz yok ise yarın, sizin için birkaç sistem bakabilirim. Toplama veya hazır sistem olması fark eder mi sizin için?

Max 60k olması lazım bu fiyatta en mantıklı neyse önerirseniz bakabilirim hazırda/toplamada olabilir ama hazır daha ucuza iyi olabilir gibi bir de ince hesapta peşin fiyatına 3 taksit veriyor diyor oradan olabilir mi? Veya peşin fiyatına taksitli başka sitelerde olur.

Kaç yıllık AMD kart ile şu anki AMD kart aynı mıdır sizce?

Alınır tabii ki de.
Aktif olarak en F/P kart
6 aydır kullanıyorum kartı. Beni hiç üzmedi aksine beklentimin cok üstünde bi kart oldu.
Sadece 1 hafta önce bi sorunla karşılaştım, wattman benzeri bir sorundu.

Temiz kurulum yaptım, donanım hızlandırmayı kapattım, chormium tabanlı program kullanmamaya çalışıyorum, internette aynı sorunu yaşayan insanlar bunları yapmış. 3 gündür bi sorun yok ileri de ne olur bilmiyorum.

6 aydır kullanıyorum kartı. Beni hiç üzmedi aksine beklentimin cok üstünde bi kart oldu.
Sadece 1 hafta önce bi sorunla karşılaştım, wattman benzeri bir sorundu.

Temiz kurulum yaptım, donanım hızlandırmayı kapattım, chormium tabanlı program kullanmamaya çalışıyorum, internette aynı sorunu yaşayan insanlar bunları yapmış. 3 gündür bi sorun yok ileri de ne olur bilmiyorum.
Hayırlı olsun. Çok güzel bir seçim yapmışsın.

Max 60k olması lazım bu fiyatta en mantıklı neyse önerirseniz bakabilirim hazırda/toplamada olabilir ama hazır daha ucuza iyi olabilir gibi bir de ince hesapta peşin fiyatına 3 taksit veriyor diyor oradan olabilir mi? Veya peşin fiyatına taksitli başka sitelerde olur.
Tamamdır hocam elimden geldiğinde bakacağım, buradaki arkadaşlar da belki şu daha iyi diye öneri de bulunabilirler.

Hayırlı olsun. Çok güzel bir seçim yapmışsın.
Teşekkürler

@D.Force dostum RX 9070XT alırsam pulse alıcam RGB içinde gamepower ARGB ekranlı GPU tutucu alıcam hem eğilmez hem ışık olur. Sizce mantıklı olmazmı aynı fiyatlara denk geliyor 3 aşağı 5 yukarı.

@D.Force Ve cidden sıkıntılar yaşanıyornuş Gıgabyte de. Ama 5070 e karar verirsem nax 33K ne önerirsiniz olası durumda yani.

%9 performans farkı bana abartı geldi. Bu farkı oluşturacak şey 100 MHz fark mı acaba?

Isı konusunda haklı olabilirsiniz ama yine öyle 5-6 bin tl fazla vermek benim açımdan mantıksız geliyor. Ki benim kartım piyasadaki en ucuz kart olmasına rağmen 58 dereceyi bile geçmedi ne benchmarklarda ne de oyunda. Vram de en fazla 86 85 dereceleri gördü. Ama yine kendi kararı arkadaşın.

En fazla farka gore konustum, attigim videoda sadece 2 oyunda test edilmis ve ikisindede fark%6-7 civari. Genel testleride var zaten sogutma konusunda attigim videoda.

Bütçem 60k TL o sistem Gaming gecesinde düştüğü için işlemci olarak normalde Ryzen 5 7500F ama ben yükseltebiliyorum indirimli olduğu için. Gaming gecesine düşerse alacağım o attığım sistemi genelde Valorant oynadığım içinde işlemci biraz daha güçlü olursa iyi olur diye sizce mantıklı mıdır?

Sizin attığınızıda alabilirim aslında ama işlemci biraz düşük kalıyor 5 taksitde veriyorlar peşin fiyatına aslında bilemedim XFX markasınıda bilmiyorum :( kendi attığımımı alsam 3 taksitli? Zaten ekran kartı olarak fazla oyun oynamıyorum. PNY RTX 5070 ve Ryzen 5 9600X daha mantıklı mı olur sizce?
7500f yeterince güçlü bir işlemci özellikle valorant gibi bir oyunda işinizi fazlasıyla görecektir. 9600x ise gerçekten iyi ve öneriliyor (link). Burada tercih size kalmış arada ki farkı karşılayabiliyorsanız tabi ki 9600x alınabilir. Benim tercihim, oyunlarda gün geçtikçe VRAM tüketimi arttığı için 16GB VRAM ve %20+ performans farkından ötürü 9070xt'li sistem olurdu.

XFX tarafına gelirsek; 2001 yılında kurulmuş, Sapphire ve PowerColor gibi uzun yıllardır AMD kartları üreten köklü bir firma. (XFX geçmişte Nvidia kartlar da üretti). Özellikle yurt dışında 9070 XT’nin XFX Mercury modeli baya popüler ve çok tercih ediliyor. Swift serisi ise Mercury ve Quicksilver’a göre daha giriş seviye kalıyor fakat soğutma performansı gayet başarılı.

Aşağıda ki videoyu izlerseniz XFX Swift'in soğuk ve sessiz çalışan kartlardan olduğunu görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

7500F yeterince güçlü bir işlemci özellikle Valorant gibi bir oyunda işinizi fazlasıyla görecektir. 9600X ise gerçekten iyi ve öneriliyor (link). Burada tercih size kalmış arada ki farkı karşılayabiliyorsanız tabii ki 9600X alınabilir. Benim tercihim, oyunlarda gün geçtikçe VRAM tüketimi arttığı için 16 GB VRAM ve %20+ performans farkından ötürü 9070XT'li sistem olurdu.

XFX tarafına gelirsek; 2001 yılında kurulmuş, Sapphire ve PowerColor gibi uzun yıllardır AMD kartları üreten köklü bir firma. (XFX geçmişte NVIDIA kartlar da üretti). Özellikle yurt dışında 9070 XT'nin XFX Mercury modeli bayağı popüler ve çok tercih ediliyor. Swift serisi ise Mercury ve quicksilver'a göre daha giriş seviye kalıyor fakat soğutma performansı gayet başarılı.

Aşağıda ki videoyu izlerseniz XFX Swift'in soğuk ve sessiz çalışan kartlardan olduğunu görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım hocam çok teşekkür ederim XFX asusprime ve Gigabyte markalarını sıralar mısınız hangileri daha iyi diye.
Viper Blaze | AMD Ryzen 5 7500F | 16 GB DDR5 | ASUS RX 9070 XT 16 GB | 1 TB SSD OEM Paket - incehesap.com
https://www.itopya.com/phoenix-9070...6gb-ddr5-1tb-m2-ssd-oem-pa_h31341#kategori_16
Böyle sistemlerde var ASUS ekran kartlı olanlar.

@D.Force dostum RX 9070XT alırsam pulse alıcam RGB içinde gamepower ARGB ekranlı GPU tutucu alıcam hem eğilmez hem ışık olur. Sizce mantıklı olmazmı aynı fiyatlara denk geliyor 3 aşağı 5 yukarı.

@D.Force Ve cidden sıkıntılar yaşanıyornuş Gıgabyte de. Ama 5070 e karar verirsem nax 33K ne önerirsiniz olası durumda yani.
Evet kesinlikle daha mantıklı olur. RTX 5070 tarafında 3 fanlı modellerden tercih edilebilir. Önerim ise PNY olurdu ki şuanda da en ucuz 5070 PNY'nin non rgb olan versiyonu. Diğer seçenekler arasında ise Palit, Colorful ve Palit'e ait olan bir diğer marka Gainward. Genel olarak bunlar dışındakilerinde üzeceğini sanmıyorum. Sadece Gigabyte 50 serisi kartların fanlarında rattle sorunu olduğu söylenmiş bazı forumlarda. Dikkat etmekte ve en iyisi bulaşmamakta fayda var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı