9070 XT problem yaratır mı?

Bütçe
35000-40000

haliol

Decapat
İlk önce belirtmek isterim ki 750 Watt Gold PSU var. Asıl sorum ise AMD'nin kötü bir şöhreti var; nereye baksam ekran kararmaları, video takılmaları, VRAM problemleri falan görüyorum ama 9070 XT almayı da istiyorum. 35K gibi bir paraya 9070XT güzel bir firsat gibi geliyor bana ve bu kartın tek dengi 5070 Ti ve ikisinin arasında nereden baksam 15 bin lira fark var. Ne yapacagımı bilemiyorum, AMD deneyimi olanlar yardımcı olursa sevinirim. (Sorunlar genellikle Sapphire markasında oluyor ama ben ASUS veya XFX almayı dusunuyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam arkadaşım yazdan itibaren Sapphire Pulse 9070XT modelini kullanıyor yükte 55 Derece'de çalıştığını gördüm tabii kasa ve oda sıcaklığına göre değişebiliyor herhangi bir VRAM ekran kararma gibi problemler yaşamadı bu zamana kadar elektronik şans işide olabilir oyunlarda akıyor gidiyor.

Sanş kankam. Bence AMD de 10 üretilen kartın 2 si donanimsal sorunlu çıkıyor. Eğer sıkıntısız çıkarsa harika olur.

Bu fiyatlara bu kartı bulmak imkansız olacak şimdiden söyleyeyim. 3 nesildir AMD ekran kartlarını kullanıyorum ve eski nesillerde 1-2 kez sorun yaşamıştım o da driverla ilgiliydi. Şu an Nitro+ 9070XT kullanıyorum. Çok başarılı kart.

Yakın zamanda zam yiyecek gibi duruyorlar. 9060 XT kullanıyorum, 5070'de aynı zamanda kullanıyor sayılırım. 9060 XT'de şu ana kadar Windows sorunu hariç sorun yaşamazken, 5070'de aşırı derecede sürücü çökmeler, siyah ekranlar ile karşılaşıyorum. AMD 9000 serisinde dersini iyi çalıştı. 6000 serisi ile zaten düzelmeye başlamıştı, 9000 serisinde neredeyse hata yok denilecek kadar az. NVIDIA şu an daha sorunlu bile diyebiliyor konuma geldik.

Arkadaşım 6 aydır 9070 XT kullanıyor ve 1 sorun hariç bir problem yaşamadı. Kesinlikle öneriyorum. 5070Ti bütçe olarak çok üstte kalıyor 9070 XT'ye göre. Aradaki fiyat farkına asla değmez.

9070 XT kullanıyorum 4K'da. Undervolt'ta Spiderman 2 oyununda Wattman alıyorum sadece oyun bozuk sanırım diğer oyunlarda çökme olmadı hiç.

Sorunlar genellikle Sapphire markasında oluyor.
Böyle bir durum yok. Hangi yerden duyduysanız, yanlış duymuşsunuz. Çevremde en az 15 tanıdığım var Sapphire kullanan. Kişisel olarak ise Pulse modelini kullanıyorum. Diğer modellere nazaran serin kaldığı bile oluyor. Reddit platformunda hiçbir yerde kronik bir sorun olduğu yazmıyor. Sıkıntı yaşamazsınız.

Spiderman 2 oyununda Wattman alıyorum sadece.
AMD Hata Rapor Aracı sürücü haricinde herhangi bir sebepten çıkabiliyor hocam. Kontrol ettiniz mi? Tek 1 oyunda yaşıyorsanız sorun direkt dediğiniz gibi oyun olabilir. Spider-Man 2 oyunu optimizasyon olarak çok bozuk bir oyun.

Eylül'den beri 9060XT kullanıyorum maksimum 3 kere oyunum çöktü, sürücüler gayet iyi sıkıntı çıkarmaz 9070XT, 5070 Ti'a göre çok daha F/P bir kart.

Bu sene sorun yaşayan NVIDIA kullanıcısı, AMD kullanıcısından fazla gibi gözüküyor. 9xxx serisi ile AMD çoğu sorunu halletti. 6xxx, 7xxx serisi kartların çoğunu kullanmış biri olarak. WattMan genellikle bir donanım sorunu değildir. Kullanılan sistem bileşenleri ile alakalıdır genelde. Sizde WattMan veren kart, benim sistemde vermez. Veya bende veren kart sizin sistemde vermez. Son 3 seride neredeyse 6-7 kart kullandım ben sorun yaşamadım. Şu an elimde 9070, 9060XT ve 6650XT var istediğiniz soruları sorabilirsiniz. Marka ve modelde yalnızca görüntü, soğutma sistemleri ve birkaç MHz fark eder. Genel olarak 9xxx serisinde, alınmaz diyebileceğim bir model yok.

Dosya Ekleri

• 58A8FA32-4CC0-4DD2-B9AA-9C61BB06245F.jpeg
    201,3 KB · Görüntüleme: 13
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…