Derdin ne kardeşim neye bu celalin?Hocam ne bekliyorsunuz ATX 4 SLOTLU anakart mı?
Bulun hocam bu fiyata bu kalitede bir sistem, söz alacağım.
Size göre 5090 lı sıvı soğutmalı en iyi parçalar olacak öyle sistem alacağız.
Adam OC bile yapmayacak a620 diye yazı yazman ne kadar hoş?
Yok hocam 5090 olacak onlara.
Hocam birincisi herkesin kaliteli kavramı değişken olabilir.Fiyat iyi ama kaliteli bir parça görmedim açıkçası. Anakart giriş seviyesi, 9070XT yine giriş seviyesi, kasa büyük fakat Xigmatek'in lanet gürültülü fanlarına sahip, PSU yine giriş seviyesi (coil whine garantili), RAM yoklukta gidecek 6000MHz CL36 fakat, ikincisine 7.300 TL istiyor vatan. Soğutucu zaten varla yok arasında, opsiyonlar pahalı. SSD Gen4 giriş seviyesi yine. 7500F - 9070XT'nin en ucuz hali kısaca.
Hocam kusura bakmayın ben biraz fazla yükselmişim, bu her şeyi en üstten toplayan tayfadan zannettim ben siz işin esprisindesiniz.Derdin ne kardeşim neye bu celalin?
O tayfadan olsam sadece anakart ile mi konuya girerdim? fiyat güzel ama anakart düşük belki değişir ise güzel olur diye düşündüm ama kısmı yazdım sadece cevabı. Sorun değil özre gerek yok anlayışın için teşekkürlerimi sunuyorum.Hocam birincisi herkesin kaliteli kavramı değişken olabilir.
İkincisi, ram 3.5K verilerek 16x2 yapılabilir.
Aynı PSU dan arkadaşımda var tam olarak neyin gürültüsü ve coil whine sesi gibi bir durum yok.
Soğutucu ek olarak thermalright peerless assasin eklenebilir, soğutucu konusunda katılıyorum.
M2 SSD normal bir kullanıcı için gayet yeterli bence.
Dediğim gibi kalite göreceli kavram.
Ekran kartı da XFX, bir MSI kalitesi beklenmemeli ama kötü değil soğutması.
Hocam kusura bakmayın ben biraz fazla yükselmişim, bu her şeyi en üstten toplayan tayfadan zannettim ben siz işin esprisindesiniz.
Özür diliyorum.
Hocam sanki olmuyor gibi?Mantıklı olmuyor ki 9700X sistem zaten 67 68k oluyor daha iyi bileşenler ile soğutucuda dahil.
9700X yap işlemciyi bir de SSD değiş yeter.
Gerek var mı dersen yok fiyat gayet okey 9600Xden biraz daha güçsüz işlemci sadece.
Attığın sistem sadece anakart değişilirse avantajlı yoksa özellestirmeler ile bana çok mantıklı gelmedi
Rica ederim Hocam.O tayfadan olsam sadece anakart ile mi konuya girerdim? fiyat güzel ama anakart düşük belki değişir ise güzel olur diye düşündüm ama kısmı yazdım sadece cevabı. Sorun değil özre gerek yok anlayışın için teşekkürlerimi sunuyorum.
Hocam birincisi herkesin kaliteli kavramı değişken olabilir.
İkincisi, RAM 3.5k verilerek 16x2 yapılabilir.
Aynı PSU'dan arkadaşımda var tam olarak neyin gürültüsü ve coil whine sesi gibi bir durum yok.
Soğutucu ek olarak Thermalright peerless assasin eklenebilir, soğutucu konusunda katılıyorum.
M.2 SSD normal bir kullanıcı için gayet yeterli bence.
Dediğim gibi kalite göreceli kavram.
Ekran kartı da XFX, bir MSI kalitesi beklenmemeli ama kötü değil soğutması.
Hocam kusura bakmayın ben biraz fazla yükselmişim, bu her şeyi en üstten toplayan tayfadan zannettim ben siz işin esprisindesiniz.
Özür diliyorum.
Hocam bende yeni 7800x3d + Gigabyte 9070 XT sistem topladım.Hocam bakın F/P'ı çok iyi bir sistem ama işte kalite de tam fiyat ayarında demek istedim.
Bu sistemdeki Xigmatek PSU ve kasalardan kullanarak en azından 10 sistem kurmuşumdur son haftada, her birinde özellikle 9070 - 5070 gibi güç çeken kartlarda, yük altında hissedilir bir coil whine oluyor. Kasa fanları 12v Molex çalıştığı için resmen kafa ütülüyor. Alacak arkadaşlara tavsiyem Dark 3 pin to Molex alsınlar teknobiyotikten. Anakartta voltaj kontrolü olduğunu varsayıyorum, en azından o gürültüyü pek çekmezler. Corsair, Lian Li, Phanteks gibi firmaların kasa-PSU-fan kombolarıyla yarışamaz.
RAM konusunda o upgrade i tavsiye etmem. 6000MHz CL36 bile iyi sayılmıyorken, 5600 CL46 RAM'ler rezalet olur.
SSD normal kullanıcı için kabul edilebilecek en alt segmentte. Gerisi artık eski teknoloji. Anakart ve ekran kartı da yine en alt segment.
Kısacası tüm sistemin performansı güzel ama ne yazık ki kaliteli, premium sayılabilecek bir parça yok. Alacak arkadaşlar gönül rahatlığıyla alabilir. Minimum tavsiye edilebilecek 7500F-9070XT sistem budur bence.
Ayrıca ben kendi sistemime de bakyorum mesela, aralarından kaliteli sayılabilecek parçalar sadece KC3000, PSU ve sıvı soğutmadır benim gözümde. Gerisi F/P.
16x2 5600 ya da 5400 MHZ ram aldım. Bence DDR5 sistemlerde MHz ve CL (normal oyuncular için ultra fark etmiyor) çok yüksek FPS ler oynatmıyor arada.
Hocam oturup ağlanacak bir FPS farkı yok gibi?Hocam bakın F/P'ı çok iyi bir sistem ama işte kalite de tam fiyat ayarında demek istedim.
Bu sistemdeki Xigmatek PSU ve kasalardan kullanarak en azından 10 sistem kurmuşumdur son haftada, her birinde özellikle 9070 - 5070 gibi güç çeken kartlarda, yük altında hissedilir bir coil whine oluyor. Kasa fanları 12v Molex çalıştığı için resmen kafa ütülüyor. Alacak arkadaşlara tavsiyem Dark 3 pin to Molex alsınlar teknobiyotikten. Anakartta voltaj kontrolü olduğunu varsayıyorum, en azından o gürültüyü pek çekmezler. Corsair, Lian Li, Phanteks gibi firmaların kasa-PSU-fan kombolarıyla yarışamaz.
RAM konusunda o upgrade i tavsiye etmem. 6000MHz CL36 bile iyi sayılmıyorken, 5600 CL46 RAM'ler rezalet olur.
SSD normal kullanıcı için kabul edilebilecek en alt segmentte. Gerisi artık eski teknoloji. Anakart ve ekran kartı da yine en alt segment.
Kısacası tüm sistemin performansı güzel ama ne yazık ki kaliteli, premium sayılabilecek bir parça yok. Alacak arkadaşlar gönül rahatlığıyla alabilir. Minimum tavsiye edilebilecek 7500F-9070XT sistem budur bence.
Ayrıca ben kendi sistemime de bakyorum mesela, aralarından kaliteli sayılabilecek parçalar sadece KC3000, PSU ve sıvı soğutmadır benim gözümde. Gerisi F/P.
Ramler rezalet olmaz gibi hocam sanki? 32 GB 5600 MHz 16x2 çok daha iyi gibi?Hocam bakın F/P'ı çok iyi bir sistem ama işte kalite de tam fiyat ayarında demek istedim.
Hocam oturup ağlanacak bir FPS farkı yok gibi?
16x1 6000 MHZ yerine 5400 16x2 tercih edilse daha iyi gibi sanki?
Ramler rezalet olmaz gibi hocam sanki? 32 GB 5600 MHz 16x2 çok daha iyi gibi?