PC 9070 XT + R5 7500F sistem 48000 TL

Hocam ne bekliyorsunuz ATX 4 SLOTLU anakart mı?

Bulun hocam bu fiyata bu kalitede bir sistem, söz alacağım.

Size göre 5090 lı sıvı soğutmalı en iyi parçalar olacak öyle sistem alacağız.

Adam OC bile yapmayacak a620 diye yazı yazman ne kadar hoş?

Yok hocam 5090 olacak onlara.
Derdin ne kardeşim neye bu celalin?

Fiyat iyi ama kaliteli bir parça görmedim açıkçası. Anakart giriş seviyesi, 9070XT yine giriş seviyesi, kasa büyük fakat Xigmatek'in lanet gürültülü fanlarına sahip, PSU yine giriş seviyesi (coil whine garantili), RAM yoklukta gidecek 6000MHz CL36 fakat, ikincisine 7.300 TL istiyor vatan. Soğutucu zaten varla yok arasında, opsiyonlar pahalı. SSD Gen4 giriş seviyesi yine. 7500F - 9070XT'nin en ucuz hali kısaca.
Hocam birincisi herkesin kaliteli kavramı değişken olabilir.

İkincisi, ram 3.5K verilerek 16x2 yapılabilir.

Aynı PSU dan arkadaşımda var tam olarak neyin gürültüsü ve coil whine sesi gibi bir durum yok.

Soğutucu ek olarak thermalright peerless assasin eklenebilir, soğutucu konusunda katılıyorum.

M2 SSD normal bir kullanıcı için gayet yeterli bence.

Dediğim gibi kalite göreceli kavram.

Ekran kartı da XFX, bir MSI kalitesi beklenmemeli ama kötü değil soğutması.

Derdin ne kardeşim neye bu celalin?
Hocam kusura bakmayın ben biraz fazla yükselmişim, bu her şeyi en üstten toplayan tayfadan zannettim ben siz işin esprisindesiniz.

Özür diliyorum.

İkincisi, ram 3.5K verilerek 16x2 yapılabilir.

Aynı PSU dan arkadaşımda var tam olarak neyin gürültüsü ve coil whine sesi gibi bir durum yok.

Soğutucu ek olarak thermalright peerless assasin eklenebilir, soğutucu konusunda katılıyorum.

M2 SSD normal bir kullanıcı için gayet yeterli bence.

Hocam kusura bakmayın ben biraz fazla yükselmişim, bu her şeyi en üstten toplayan tayfadan zannettim ben siz işin esprisindesiniz.

Özür diliyorum.
O tayfadan olsam sadece anakart ile mi konuya girerdim? fiyat güzel ama anakart düşük belki değişir ise güzel olur diye düşündüm ama kısmı yazdım sadece cevabı. Sorun değil özre gerek yok anlayışın için teşekkürlerimi sunuyorum.

Mantıklı olmuyor ki 9700X sistem zaten 67 68k oluyor daha iyi bileşenler ile soğutucuda dahil.
9700X yap işlemciyi bir de SSD değiş yeter.
Gerek var mı dersen yok fiyat gayet okey 9600Xden biraz daha güçsüz işlemci sadece.

Attığın sistem sadece anakart değişilirse avantajlı yoksa özellestirmeler ile bana çok mantıklı gelmedi :D
Hocam sanki olmuyor gibi?

B650m-r

16x2 DDR5 ram

7800x3d

Thermalright peerless assasin 120 se çift fanli (sizin attığınız linkteki tek fanli)

66402 TL ye denk geliyor.

9700x li sizin attığınız sistem

65874 e denk geliyor

+Olarak 32 GB RAM de yok.

9700x ile 7800x3d nin 2K ve 1080P de azınmsanmayacak FPS farkı var hele ki valo vs gibi oyunlarda 100-200 FPS üzerine koyuyor.

TLOU gibi oyunda ise 20-25 FPS fazla veriyor.

Bence hala vatandaki yükseltme daha mantıklı.

Sizce neden mantıklı değil vatandaki yükseltme?

600 liralık bir fark ile hem işlemci daha güçlü hem ram hem de CPU.

Parca kalitesi anlamında o kadar fark yok bence.

O tayfadan olsam sadece anakart ile mi konuya girerdim? fiyat güzel ama anakart düşük belki değişir ise güzel olur diye düşündüm ama kısmı yazdım sadece cevabı. Sorun değil özre gerek yok anlayışın için teşekkürlerimi sunuyorum.
Rica ederim Hocam.

İkincisi, RAM 3.5k verilerek 16x2 yapılabilir.

Aynı PSU'dan arkadaşımda var tam olarak neyin gürültüsü ve coil whine sesi gibi bir durum yok.

Soğutucu ek olarak Thermalright peerless assasin eklenebilir, soğutucu konusunda katılıyorum.

M.2 SSD normal bir kullanıcı için gayet yeterli bence.

Özür diliyorum.

Hocam bakın F/P'ı çok iyi bir sistem ama işte kalite de tam fiyat ayarında demek istedim.
Bu sistemdeki Xigmatek PSU ve kasalardan kullanarak en azından 10 sistem kurmuşumdur son haftada, her birinde özellikle 9070 - 5070 gibi güç çeken kartlarda, yük altında hissedilir bir coil whine oluyor. Kasa fanları 12v Molex çalıştığı için resmen kafa ütülüyor. Alacak arkadaşlara tavsiyem Dark 3 pin to Molex alsınlar teknobiyotikten. Anakartta voltaj kontrolü olduğunu varsayıyorum, en azından o gürültüyü pek çekmezler. Corsair, Lian Li, Phanteks gibi firmaların kasa-PSU-fan kombolarıyla yarışamaz.
RAM konusunda o upgrade i tavsiye etmem. 6000MHz CL36 bile iyi sayılmıyorken, 5600 CL46 RAM'ler rezalet olur.
SSD normal kullanıcı için kabul edilebilecek en alt segmentte. Gerisi artık eski teknoloji. Anakart ve ekran kartı da yine en alt segment.
Kısacası tüm sistemin performansı güzel ama ne yazık ki kaliteli, premium sayılabilecek bir parça yok. Alacak arkadaşlar gönül rahatlığıyla alabilir. Minimum tavsiye edilebilecek 7500F-9070XT sistem budur bence.

Ayrıca ben kendi sistemime de bakyorum mesela, aralarından kaliteli sayılabilecek parçalar sadece KC3000, PSU ve sıvı soğutmadır benim gözümde. Gerisi F/P.

Dosya Ekleri

• 3.jpg
    3.jpg
    82,8 KB · Görüntüleme: 12
  • 3.jpg
    3.jpg
    80,1 KB · Görüntüleme: 11
  • 3.jpg
    3.jpg
    84,9 KB · Görüntüleme: 10
Hocam bakın F/P'ı çok iyi bir sistem ama işte kalite de tam fiyat ayarında demek istedim.
Bu sistemdeki Xigmatek PSU ve kasalardan kullanarak en azından 10 sistem kurmuşumdur son haftada, her birinde özellikle 9070 - 5070 gibi güç çeken kartlarda, yük altında hissedilir bir coil whine oluyor. Kasa fanları 12v Molex çalıştığı için resmen kafa ütülüyor. Alacak arkadaşlara tavsiyem Dark 3 pin to Molex alsınlar teknobiyotikten. Anakartta voltaj kontrolü olduğunu varsayıyorum, en azından o gürültüyü pek çekmezler. Corsair, Lian Li, Phanteks gibi firmaların kasa-PSU-fan kombolarıyla yarışamaz.
RAM konusunda o upgrade i tavsiye etmem. 6000MHz CL36 bile iyi sayılmıyorken, 5600 CL46 RAM'ler rezalet olur.
SSD normal kullanıcı için kabul edilebilecek en alt segmentte. Gerisi artık eski teknoloji. Anakart ve ekran kartı da yine en alt segment.
Kısacası tüm sistemin performansı güzel ama ne yazık ki kaliteli, premium sayılabilecek bir parça yok. Alacak arkadaşlar gönül rahatlığıyla alabilir. Minimum tavsiye edilebilecek 7500F-9070XT sistem budur bence.

Ayrıca ben kendi sistemime de bakyorum mesela, aralarından kaliteli sayılabilecek parçalar sadece KC3000, PSU ve sıvı soğutmadır benim gözümde. Gerisi F/P.
Hocam bende yeni 7800x3d + Gigabyte 9070 XT sistem topladım.

PSU da 850 Watt zalman yarı modüler gigamax mıydı öyle bir şeydi, ondan almıştım.

İşlemci soğutucum, thermalright peerless assasin 120 se çift fan

Anakart biostar b650 X3D pro+ kullanmıştım hem M2 SSD slotu hem de ram slotu artsın diye fiyatı da uygundu. DDR3 sistemim vardı o zaman da biostar kullanmıştım, bir çok kişi sevmiyor ama ben şahsen öneririm biostar markasını.

16x2 5600 ya da 5400 MHZ ram aldım. Bence DDR5 sistemlerde MHz ve CL (normal oyuncular için ultra fark etmiyor) çok yüksek FPS ler oynatmıyor arada.

Kasa normal düz bir iskelet bile olur benim için. Basit noname beyaz akvaryum kasa almıştım.

Hepsini tek tek topladım 69K verdim ama vade farksız 10 12 taksit yapmak istediğim den dolayı tek tek topladım.

PSU konusunda dediğim gibi arkadaşımda xigmatek var bir sıkıntı yok yük altında rahatsız eden bir ses de yok hani.

Ben yarı modüler zalman kullandım PSU için.

Dosya Ekleri

• IMG_20251112_015251.jpg
    IMG_20251112_015251.jpg
    138,7 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20251112_132115.jpg
    IMG_20251112_132115.jpg
    110,4 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20251111_171304.jpg
    IMG_20251111_171304.jpg
    111 KB · Görüntüleme: 8
@01dead şu an sıfır olarak en ucuz RAM neyse o alınmalı bence. Şu an frekans, zamanlama, çip seçimi yapılabilecek bir aralık değil. DDR5 sistem toplayacak olsam ikinci el soğutucusuz 2x8 GB kitlerden alır yoluma bakardım, 4x8 GB bulsam keyfime diyecek olmazdı. Önümüzdeki 1-2 sene durum iyice vahim hâle gelecek bence. Yeni sistem alacakların vay hâline.

16x2 5600 ya da 5400 MHZ ram aldım. Bence DDR5 sistemlerde MHz ve CL (normal oyuncular için ultra fark etmiyor) çok yüksek FPS ler oynatmıyor arada.

Senin durumunda daha da az önemli çünkü X3D işlemci kullanıyorsun. Önbellek boyutu büyük olduğu için RAM'in etkisi düşüyor. Rekabetçi oyunlar için birebir bu tür işlemciler.

Hocam oturup ağlanacak bir FPS farkı yok gibi?

16x1 6000 MHZ yerine 5400 16x2 tercih edilse daha iyi gibi sanki?

Ramler rezalet olmaz gibi hocam sanki? 32 GB 5600 MHz 16x2 çok daha iyi gibi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-11-26-00-05-51-710_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_2025-11-26-00-05-51-710_com.google.android.youtube.jpg
    109,2 KB · Görüntüleme: 5
  • Screenshot_2025-11-26-00-05-30-021_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_2025-11-26-00-05-30-021_com.google.android.youtube.jpg
    117,5 KB · Görüntüleme: 5
Hocam oturup ağlanacak bir FPS farkı yok gibi?

16x1 6000 MHZ yerine 5400 16x2 tercih edilse daha iyi gibi sanki?

Ramler rezalet olmaz gibi hocam sanki? 32 GB 5600 MHz 16x2 çok daha iyi gibi?

2x16 kesinlikle daha iyi olur ama eder mi orasına karar veremedim. Alıp bir daha arkana bakmamak namına iyi olabilir gerçi. Manuel tuning olmadıkça zamanlama ve frekansların neredeyse hiç etkisi yok ama iki RAM arasında XMP olarak da pek bir fark yok zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı