9070 XT sistemde ekran gelmiyor

ozbeynazif

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Gskill 3200 DDR4 8x2
Ekran kartı
Sapphire 9070 XT
Anakart
gigabyte b660m ds3h ddr4
İşlemci
14400F
PC upgrade yaptım.
14400F.
Sapphire 9070 XT.
Kingston 1 TB M.2 SSD.
FSP Hyper 80+ 700W.
G.Skill 8x2 DDR4 RAM.
Gigabyte B660M DS3H.

Ekran gelmiyor ekran kartı fanı çalışıyor.
Birkaç dakika sonra PC otomatik reset atıyor acil yardım.

Hangi kablo ile bağlıyorsun? Farklı bir kablo varsa elinde HDMI ise Display kablo varsa onunla deneyebilirsin yada başka bir HDMI kablo varsa onu dene. Farklı girişlere takmayı deneyebilirsin. BIOS'u da sıfırlayıp deneyebilirsin. Ekran kartını çıkartıp tekrar bir tak kablolarını kontrol et. Aklıma gelenler bunlar.

Hangi kablo ile bağlıyorsun? Farklı bir kablo varsa elinde HDMI ise Display kablo varsa onunla deneyebilirsin ya da başka bir HDMI kablo varsa onu dene. Farklı girişlere takmayı deneyebilirsin. BIOS'u da sıfırlayıp deneyebilirsin. Ekran kartını çıkartıp tekrar bir tak kablolarını kontrol et. Aklıma gelenler bunlar.

Hocam yarın işten sonra deneyeceğim.
Şu an elim ayağım titriyor.

PCI'eden 8+8 yaptım hocam.
Eğer ekran kartı bağlantılarınız ile hiç oynamadınız önceki SSD ile çalışıyor, yeni SSD takınca görüntü gelmiyorsa, ekran kartı PCIE girişini oynatmış olabilirsiniz. Çıkarıp tekrar takın. Eski diski farklı slota taktıysanız, çıkarın yeni SSD kalsın sadece, tekrar deneyin gelmiyorsa, BIOS Sıfırlama Rehberi ile bios sıfırlamayı deneyin. Yine olmassa SSD arızalı olabilir.

Son düzenleme:
Eğer ekran kartı bağlantılarınız ile hiç oynamadınız önceki SSD ile çalışıyor, yeni SSD takınca görüntü gelmiyorsa, ekran kartı PCIE girişini oynatmış olabilirsiniz. Çıkarıp tekrar takın. Eski diski farklı slota taktıysanız, çıkarın yeni SSD kalsın sadece, tekrar deneyin gelmiyorsa, BIOS Sıfırlama Rehberi ile bios sıfırlamayı deneyin. Yine olmassa SSD arızalı olabilir.
Hocam eski ssdyi arkadaşa verdim sıfırladı kullanıyor. Eve geçince bağlantıları tekrar yapıp deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı