Çözüldü RX 9070 XT sistemde oyun oynarken ekran kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eray ÖZGÜR

Megapat
Daha fazla  
Merhaba.
Oyun oynarken birden ekran kapanıyor ekran ışığı normal sinyal yokta nasıl oluyorsa o hale geçiyor. Klavye bu esnada çalışıyor. Işıkları yanıp sönüyor. AMD'nin kronik sorunlarından birimi bu. NVIDIA kullanıyordum yeni geçtim hiç böyle bir şey yaşamadım. Spider-Man 2 ve CP2077 de çok yaşıyorum. PC'yi kapatıp açmadan da düzelmiyor sistem aşağıdaki gibidir. Ekran kartı ısılarım 55 derece ile 60 derece arasındadır.

Anakart: Gigabyte B650 DS3.
RAM: 2x16 5200 MHz DDR5.
CPU: Ryzen 5 7600X.
GPU: RX 9070 XT.
PSU: Cooler Master 700 watt.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba arkadaşlar. Sorunu çözdüm. Konuyu çözüldü olarakta işaretleyebiliriz. PSU dan yada monitörden şüphelenmiştim fakat detaylı araştırmalarım ve testlerim sonucu PSU dan çıktı sonuç. 700W Cooler Master Thunder marka PSU vardı değiştirdim. 1200 Watt aldım ve birdaha bu sorunu yaşamadım. Psu yetmiyormuş. Bilginize tüm herkes faydalansın bu bilgiden. İyi günler
Merhaba arkadaşlar. Sorunu çözdüm. Konuyu çözüldü olarakta işaretleyebiliriz. PSU dan yada monitörden şüphelenmiştim fakat detaylı araştırmalarım ve testlerim sonucu PSU dan çıktı sonuç. 700W Cooler Master Thunder marka PSU vardı değiştirdim. 1200 Watt aldım ve birdaha bu sorunu yaşamadım. Psu yetmiyormuş. Bilginize tüm herkes faydalansın bu bilgiden. İyi günler

Çözüm
Merhaba arkadaşlar. Sorunu çözdüm. Konuyu çözüldü olarak da işaretleyebiliriz. PSU'dan ya da monitörden şüphelenmiştim fakat detaylı araştırmalarım ve testlerim sonucu PSU'dan çıktı sonuç. 700W Cooler Master thunder marka PSU vardı değiştirdim. 1200 watt aldım ve bir daha bu sorunu yaşamadım. PSU yetmiyormuş. Bilginize tüm herkes faydalansın bu bilgiden. İyi günler.

Peki 9070XT de başka bir sorun yaşadınız mı bende almayı düşünüyorum da?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok herhangi bir sorun yaşamadım. Güçlü bir kart gerçekten. Sadece tek canımı sıkan AMD tarafının driver desteğinde geç kalması ve her oyunda FSR4 desteğinin olmaması gelsede geç gelmesi. Ama bir nebzede olsa AMD bunu kırmış görünüyor FSR4 nerdeyse her yeni oyuna gelmeye başladı. Kart fiyatına göre gerçekten 5070 Tİ ya kafa tutuyor. Alınır mı alınır. Ama NVIDIA her zaman 1 tık önde. Bu bir gerçek ama fiyattada bir adım önde. :)

Yok herhangi bir sorun yaşamadım. Güçlü bir kart gerçekten. Sadece tek canımı sıkan AMD tarafının driver desteğinde geç kalması ve her oyunda FSR4 desteğinin olmaması gelsede geç gelmesi. Ama bir nebzede olsa AMD bunu kırmış görünüyor FSR4 nerdeyse her yeni oyuna gelmeye başladı. Kart fiyatına göre gerçekten 5070 Tİ ya kafa tutuyor. Alınır mı alınır. Ama NVIDIA her zaman 1 tık önde. Bu bir gerçek ama fiyattada bir adım önde. :)
Peki sizce 750W 9070xt ye yetermi ?

Normalde yeter yazıyor gold plus altı olmasın PSU. Ama kafam rahat olsun dersen 850 al minimum veya üstü. Ben aldıgım ürünü linkini atıyorum uygun fiyat. 1200 watt

Normalde yeter yazıyor Gold Plus altı olmasın PSU. Ama kafam rahat olsun dersen 850 al minimum veya üstü. Ben aldıgım ürünü linkini atıyorum uygun fiyat. 1200 watt.

Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı