9070 XT vs 5070 Ti

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQ 27 QHD IPS 1ms G-SYNC
Board: MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi
GPU: MSI RTX 3080 Ti Suprim X
CPU: AMD Ryzen 7 5800x3D
RAM: Corsair Vengeance RT 2x16 32 GB CL16 3600MHz
SSD: Adata XPG S70 Blade 2TB NVMe M.2
PSU: Corsair RM1000X
Soğutma: Corsair H150 360
Kasa: Xigmatek zest.
Klavye: Corsair K60 Viola
Kulaklık: Razer BlackShark V2 X
Mouse: Razer Viper Mini.
Pad: Sony DualSense
Koltuk: xDrive 15'LI
Kamera: Everest SC-HD03
Merhaba Herkese,

Aşağıda güncel sistemimi atıyorum size. Bu sistemden aslında memnunum ama güncel belli başlı oyunlarda Frame Generation kullanamadığım için istediğim FPS'leri alamamaktayım. Bu yüzden bir ekran kartı Upgrade'i düşündüm. Uzun zamandır NVIDIA tarafındayım ki halen de aslında NVIDIA tarafından devam etmek istiyorum multi Frame Generation olayından dolayı. Ama 5070 Ti fiyatları biraz tuzlu. Elimdeki 3080 Ti'ı satıp üstüne para koyup konu başlığındaki iki karttan bir tanesini almayı düşünüyorum. NVIDIA tarafında MFG 3X yahut 4X olduğunda oyunlar unplayable oluyormuş söylenene göre Latency'den dolayı ama internette baktığım benchmarklarda MFG 4X'in 12 mslik Latency'yi sadece 19 Ms'e çıkarttığını gördüm. Bu, oyun oynarken fark edilebilecek bir latency Leap'i mi bilmiyorum açıkçası.

Yani 5070Ti almak istiyorum aslında ama 9070 XT ile aralarındaki fiyat farkı yüzünden 9070 XT varken çok çok daha fazla verip 5070ti almak ne kadar mantıklı orasını tam çözemedim. Aşırı kararsız kaldım. AMD seçersem Ray Tracing performansından ve MFG'den feragat edeceğim ama neredeyse 5070ti'ın yarı fiyatına elde edeceğim bu kartı. (Dual 5070ti'lar 40k. Bunu biliyorum. Ama 5070ti'ı dual almak mantıklı olur mu orasını bilemedim.) Ayrıca elimde güncel olarak bulunan 3080ti'ın da piyasası 18-20k sanırım ikinci elde. Onu satıp üzerinde sadece 10k koyarak bir 9070 XT alabiliyorum ama NVIDIA'dan çıkmanın getirdiği eksiklik ve dezavantajlara değer mi orasını bilemiyorum. (AMD'de Redstone diye çok konuşulan bir güncelleme varmış. Bu güncelleme ile ray tracing performansı NVIDIA ile eşitlendi diyorlar ama ben hiçbir test göremedim internette araştırdığımda. Tam olarak nasıl bir güncelleme olduğunu da bilmiyorum)

Ayrıca yine yaptığım araştırmalarda 5800x3D'nin 2K'da 5070ti'a bottleneck yaptığını da gördüm. 4k'da yapmıyormuş ama. O yüzden Sadece ekran kartı almak değil, monitörü satıp 4k monitöre geçmek de gerekebilir. Orasını da tam bilemiyorum çünkü 5800x3D'nin 5070ti ve 9070 XT'ye 2K'da hangi oranda bottleneck yaptığını bilmiyorum. Tölere edilebilir mi edilemez mi orasını tam çözemedim.

Hangi kartı almam daha future proof olur? En önemli sorulardan bir tanesi de bu.

Sistemim

Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQ 27 QHD IPS 1ms G-SYNC | Board: MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi | GPU: MSI RTX 3080 Ti Suprim X | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3D | RAM: Corsair Vengeance RT 2x16 32 GB CL16 3600MHz | SSD: Adata XPG S70 Blade 2TB NVMe M.2 | PSU: Corsair RM1000X | Soğutma: Corsair H150 360 | Kasa: Xigmatek Zest | Klavye: Corsair K60 Viola | Kulaklık: Razer BlackShark V2 X | Mouse: Razer Viper Mini | Pad: Sony DualSense | Koltuk: xDrive 15'LI | Kamera: Everest SC-HD03

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA hayranı isen 5070 Ti alabilirsin fiyatı dediğin gibi tuzlu, fiyatı tuzlu olmasın 5070 Ti ile aynı performansı versin diyorsan 9070 XT gayet güzel kart alınır da uzun yıllarda götürür de yakında kendim de alacağım.

Bana kalırsa 5070 Ti'a fazla para vermenin alemi yok.
9070XT alırken Sapphire alma.

Benzer ikilemlere düşüp iki kart da çıkarken yıllar sonra AMD tarafında geçtim, 9070XT aldım.

Tabi bunda etken, nvidia tarafında fiyatların çok saçmalaması, talep geldikçe uçması oldu.

Bir de bir sürü test, video, şu bu izledik.
50 serisi öyle bir oldu ki, kartları neredeyse tamamen DLSS ile iş yapar hale getirdi adamlar. Bu konuda çok eleştirildi. Artık saçmalıkların daniskası olan ve saçma sapan cezalandırılıp uzaklaştırıldığım turuncu forumda, hem 50 serisi hem 9070 için çok güzel iki konu başlığı vardı, orada baya vakit geçirip fikir sahibi olmuştum.

Bu noktada en çok eleştirilen, dediğim gibi yükü tamamen DLSS'ye bırakmaları ve "saf güç" anlamında 9070XT'nin gerisinde kalması idi. DLSS olmayan oyunda ne yapacağız, veya destek azsa, karta yük binecekse mesela.. Bazısı da mesela dedi ki sen oyununu oynuyorsun, fps'yi fark etmiyorsun, yazılımla veya güçle, ne fark eder, sen görüyorsun onu takıl oyna işte demişlerdi.

Fiyat da yükseklerden uçunca ben de 9070XT aldım geçtim.

Ray Tracing'den mahrum kalmıyoruz, frame generation'dan mahrum kalmıyoruz aslında. Teknolojiler farklı sadece.

Bir de kırmızı tarafta eleştirilebilecek nokta da şu;
Zamanında da sürücü sorunları yaşıyorlardı, nvidia tarafı bu anlamda daha başarılı.
Örneğin 3-5 oyunda AMD'de sorun vardı, çözüyorlar ama vakit alıyor biraz. Mesela bir önceki sürücüdeki problemi biliyorlar ama çözene kadar 1-2 ay geçiyor kafadan.

Uzun yılların Nvidia'cısı olarak 9070xt dedim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı