9070XT marka önerisi

Coil whine çıksa ne olur, ufak bir ses için fazla para vermeye gerek var mı?

Ekran kartını yüke bindirdiğinize 38-40 bin TL'lik kartın sürekli bızzzzzzzzzzzzzzzz diye ses çıkartması hoşunuza mı gidiyor? Benim 6800 XT de ciddi miktarda coil whine var kulaklıksız asla oyun oynayamıyorum.

Alakası yok, bu markalarda da gayet de diğer markalar kadar çıkabiliyor.

Bunun dışında Gigabyte'ın Aorus'unu kullanıyorum 9070 XT ve coil whine bu modelde de mevcut. Olmadığından emin olduğunuz aynı fiyatta bir model varsa alın yoksa çok dert edilecek mesele değil (çok sessizlikte kulaklık da kullanmadan ses de açmadan oyun oynuyorsanız bilemem.)

Sapphire için yorumlarda coil whine sesi yok yazan olmuş, yine şans işi biraz ama alabilirsiniz.

Evet çıkıyor ama daha kaliteli komponentlerde çıkma ihtimali daha az. En çok coil whine XFX ve Sapphire de çıkıyor. Kullanılan kondansatörlerin kalitesi çok önemli.

Ekran kartını yüke bindirdiğinize 38-40 bin TL'lik kartın sürekli bızzzzzzzzzzzzzzzz diye ses çıkartması hoşunuza mı gidiyor? Benim 6800 XT de ciddi miktarda coil whine var kulaklıksız asla oyun oynayamıyorum.

Duymuyorum ben. Sanarsın elektrik santrali çalıştırıyor 😃. Senin kartında yüksek olabilir, bu kartlarda o kadar yüksek çıkmaz olsa bile. Benim 6700 bile böyle değil.

@PROTECTQ, bu ASUS'da ya da MSI'da olmayacağı anlamına mı geliyor? Coil whine sadece belirli markalara özel bir şey mi? Bende ASUS var mesela. Oyun oynarken sesten başımı ağrıtıyor. Sanki Sapphire'da çok fazla var, ASUS alın dermiş gibi yorum yazıyorsun. Alakası yok halbuki. O aradaki farka asla değmez.

@PROTECTQ, bu ASUS'da ya da MSI'da olmayacağı anlamına mı geliyor? Coil whine sadece belirli markalara özel bir şey mi? Bende ASUS var mesela. Oyun oynarken sesten başımı ağrıtıyor.

Ben ASUS ve MSI da olmaz demedim kullanılan malzemeler daha kaliteli olduğu için olma ihtimali daha az dedim.

@PROTECTQ, bu ASUS'da ya da MSI'da olmayacağı anlamına mı geliyor? Coil whine sadece belirli markalara özel bir şey mi? Bende ASUS var mesela. Oyun oynarken sesten başımı ağrıtıyor.
Adaşıma katılıyorum. Coil Whine her markada her modelde görülebilir. Zararsızdır, kulaklık takınca duymazsın bile. Günümüzde kulaklık olmadan oyun oynamayan kalmadığına göre CW çıkacak mı acaba diye çok dert edinmeye gerek yok.

@PROTECTQ, ASUS markasında 7 farklı ekran kartı geçti. 7 tanesinde de CW vardı. Maşallah az dediğiniz markanın tüm kartları sorunlu o zaman. ASUS Prime, Dual serisi nasıl giriş seviyeyse, diğer markaların bazı modelleri de giriş seviyesi. ASUS kaliteli ürün üretiyor diyelim. Sapphire üretmiyor mu? ASUS fanı olmayın bu kadar. 2 - 2.5K gibi saçma bir fark vermeye değmez.

Diğer markalarda kullanılanlar kalitesiz mi?

ASUS daha kaliteli komponentler kullanıyor evet! Kalitesiz değil daha kaliteli!

@PROTECTQ, ASUS markasında 7 farklı ekran kartı geçti. 7 tanesinde de cw vardı. Maşallah az dediğiniz markanın tüm kartları sorunlu o zaman.

Bu şans işi bendeki ASUS'larda sorun çıkmamıştı hiç.

Ben anlamıyorum ki sizi ben sankiş gidip ASUS kart almışım da onu savunuyormuşum gibi davranıyorusunuz. Ben XFX kullanıyorum arkadaşlar görüyorsunuz değil mi? Neredeyse bütün ekran kartı üreticilerinden ekran kartı kullandım ve deneyimlerime göre yorum yapıyorum. Apple vs Samsung'a döndü bu konu.

Aradaki farka değer hocam https://www.gaming.gen.tr/urun/5995...oc-16gb-gddr6-256-bit-ekran-karti/?ref=akakce

ASUS MSI gibi markalarda coil whine çıkma ihtimali daha az oluyor e tabii soğutma farkı da var.

ASUS'ta daha fazla çıkıyor.

IMG_2865.jpeg

IMG_2864.jpeg

Kendimde ASUS Dual 4070 Super kullandım cw çok fazlaydı. Galax'a geçince ses epey azaldı. Galax'ta da cw vardı tabii.
IMG_2866.jpeg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı