9070XT - R7 9700X sistemde WattMan hatası

Kaan Yuvanç

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
XPG Lancer (2×16) 6000mhz Cl30
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 2tb
Ekran kartı
Sapphire RX 9070XT Nitro Plus
Anakart
Msi x670e Gaming Plus Wifi
İşlemci
Ryzen 7 9700x
Herkese iyi sosyaller.
mart ayının sonunda teker teker toplayıp kurmuş olduğum sistem Cyberpunk oyununda (CS, Valorant, Detroit oyunlarında hiç yaşamadım) yaklaşık 1 saat (bazen 15 dakika) oynadıktan sonra çöküyordu ve "AMD yazilim, sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldigini tespit etti."
Uyarısı alıyordum DDU ile 25.3.1 sürümlü driver silip 25.4.1 (isteğe bağlı) yeni sürümü indirdim ve 3-3.5 saatlik oyun oynadım çökme yaşamadım.
God of War başladım dün gece ve 5 dakika da bir oyun çöküyor ve aynı hata oluşuyor. RDR de denedim onda da 5 dakikada çöktü oyun. Eski sürüm driver indirdim fakat yine aynı. Oyuna başlamadan bir gün önce bilgisayar çalışırken elektrik kesintisi yaşandı ondan kaynaklı olabilir mi acaba diye bir düşünce var.
Bazı videolarda tam detayli olmasa da undervolt yapmayı denedim ama yine çöküyor ve ayarlar sıfırlanıyor. OCCT testinde Power kısmında nadiren aşağıya eklediğim erroru veriyor mesela ilk yaptığım testte 20. saniyede error vermeye başlarken ardından 1 saatlik test yaptığımda error vermeden bitebiliyor. Ek olarak AMD'nin desteklediği RAM listesinde almış olduğum RAM yok ondanda şüpheleniyorum.
Format attım yine düzelmedi.
Windows 11 idi formattan sonra 11 Pro yükledim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten.
Çünkü çalışıp zorla topladığım sistemde böyle sorun yaşayınca çok canımı sıkıyor.

IMG_20250418_220535.jpg

IMG_20250414_233928.jpg

IMG_20250504_222017.jpg

çok sağol kanka kolay gelsin
Eyvallah sağolasın

Eyvallah sağolasın
Kral amd software den performansa gir ordan ayarlanıyora gir ayarlama kontrolünü özel yap ordan Maks. Frekans Ofsetini ben -300 e cektim en başta -200 e çekmiştim ama 2-2.30 saat oynayinca yine aynı hatayı almıştım -300 e çektikten sonra daha yaşamadım sorun sen sorun yaşarsan kademe kademe düşürerek deneyebilirsin.

Dosya Ekleri

• IMG_20250520_204744.jpg
    IMG_20250520_204744.jpg
    173 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Eyvallah sağolasın

Kral amd software den performansa gir ordan ayarlanıyora gir ayarlama kontrolünü özel yap ordan Maks. Frekans Ofsetini ben -300 e cektim en başta -200 e çekmiştim ama 2-2.30 saat oynayinca yine aynı hatayı almıştım -300 e çektikten sonra daha yaşamadım sorun sen sorun yaşarsan kademe kademe düşürerek deneyebilirsin.
kankam teşekkür ederim denedim yine aynı hatayı aldım o kadar pişman oldum ki anlatamam ya. sabahtan beri bütün şeyleri denedim değişimde yapamıyorum 2.el satıp nvidia geçicem galiba

Aynen kanka 9070xt işlemci 9700x

KANKA sende yapıyormu halen
Yok kankam daha olmadı öyle.
Denetim masasından hızlı başlatmayı kapattın dimi, ayarlardan oyun modunu da kapatman lazım, bir de güç seçeneklerinden dengeli veya tasarruf modundaysa onu performansa al bu dediklerimden de yapabilir bir ihtimal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı