9070XT sisteme İşlemci, kasa, anakart ve SSD önerisi

oosetoo

Hectopat
Herkese iyi Sosyaller. Öncelikle monitörüm 240Hz 1080p. Genelde rekabetçi CS, PUBG türü oyunlar oynuyorum hikayeli oyun oynama ve ilerleyen zamanda monitörü 2K 240 Hz geçirme düşüncem de var bakalım. Artan fiyatlardan dolayı bir PC veya en azından birkaç ürün almak mantıklı diye düşünüp birkaç ürün aldım. Daha elime geçmeyen ama yakın zamanda sipariş ettiğim 2 ürün:
CORSAIR Vengeance DDR 5 2x16RAM 21k gibi bir fiyattan aldım.
9070 xt nitro ekran kartı 36.300 aldım bunları iade de edebiliyorum.
Ayrıca elimde önceden aldığım ve iade edemeyeceğim ürünler:
MSI A750GL 750W Gold PSU yeterli olur mu acaba 9070XT için.
Arctic LIQUID FREEZER II 360 sıvı soğutma
Bu ürünleri de daha hiç kullanmadım ama iade olanağım yok.
Şu an kullandığım sistem RTX 3060 12 GB INNO3D, Ryzen 5 5500 işlemci harici malzemeleri orta kalite olan bir sistem DDR4 bir sistem.
Aklımda işlemci olarak R5 7500F var test değerleri gayet iyi duruyor ve darboğaz yok derecesinde. Kasa ve kasa fanı ve anakart olarak bilgim pek yok.
SSD olarak da.
Samsung
Kioxia
Kingston düşüncem var.
Bütçe taksit imkanına göre değişir ama 9800x3D düşünmüyorum.
Her türlü öneri ve düşüncenize açığım. Yeni ekran kartıyla PSU ve diğer ürünler uyumlu mudur? Anakart, CPU, fan, SSD öneriniz nedir? Şimdiden görüşleriniz için sağ olun.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-14 181501.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-14 181501.png
    122 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç TB SSD düşünüyosunuz

Sağ olun hocam fiyatı biraz çok geldi ama ciddi fark yaratır diyorsanız düşüneceğim.

Hocam fiyatın nedeni okuma yazma hızı

(Okuma Hızı 14700MB / Yazma Hızı 13300MB) çok iyi​

Ama eğer bütçeniz kısıtlı ise arkadaşın attığı SSD de iyi

@NoBMPR R8 sağolun hocam ssd sanırım dediğinizi alıcam diğeri gerçekten çok hızlı ama gereksiz gibi ssd olarak. işlemci darboğaz göstermiyordu hesaplayıcıda ama olabilir tabi öneriniz var mıdır onun için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı