9070XT ve 5700X sistem 1440P'de darboğaz yapar mı?

SertKarpuzcu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel® Core™ i9-13900 Processor
Ekran kartı: XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon™ RX 6900 XT
Güç kaynağı: Zalman Gigamax III ZM850-GV3 850W Power Supply
Ram: Corsair Vengeance Rgb Pro Sl 32GB (2X16) 3600MHZ CL18
Sıvı soğutma : Arctic LIQUID FREEZER II 280 RGB
Mouse: Atk Z1 Ultra
Klavye: Wraith W75
Monitör: Asus TUF Gaming VG27AQ1A
Kulaklık: Hyperx Cloud 3 Wireless .
Meslek
İnşaat Yüksek Mühendisi , Karpuzcu , Simitçi , Hamal
Herkese kolay gelsin arkadaşlar.
İşlemci Ryzen 7 5700X.
Anakart ASUS B550M Plus.
Ekran kartı Gigabyte 9070XT Gaming OC.
RAM 2x16 GB 3600MHz CL18.
SSD Kioxia Exceria Pro 1TB 7000-6000
Sıvı soğutma Arctic 280mm.

İşlemciyi full OC yaptım.
Bu sistem 2K'da darboğaz yapar mı?

Yapmaz. Valorant - CS gibi oyunlarda kullanımlar düşük olur ama bu darboğaz demek değil oyunların işlemci tabanlı olmasından kaynaklı. AAA oyunlarda ise asla darboğaz sorunu olmaz dediğim gibi. Ekran kartını yeni mi alacaksınız? Eğer yeni alacaksanız o model yerine Pulse tarzı modellere yönelebilirsiniz.

Durumsal yapabilir fakat dert edecek kadar olmaz.

Yapmaz. Valorant - CS gibi oyunlarda kullanımlar düşük olur ama bu darboğaz demek değil oyunların işlemci tabanlı olmasından kaynaklı. AAA oyunlarda ise asla darboğaz sorunu olmaz dediğim gibi. Ekran kartını yeni mi alacaksınız? Eğer yeni alacaksanız o model yerine Pulse tarzı modellere yönelebilirsiniz.
Evet yeni alacağım. Neden pulse almalıyım. Kağıt üstünde bu kart Pulseye göre çok daha iyi

Pulse soğutma ve blok olarak daha kaliteli. Gigabyte'da VRAM pedleri eriyor Reddit'te konularına bakabilirsiniz.
Gaming OC modeline termal ped değil jel kullanılıyor, bilinen sorun dikey kullanımda zamanla sızdırma yapabildiği.

Ortalama olarak iki kart da benzer soğutma performansına sahip, Gaming modelinin hotspot sıcaklığı daha yüksekken pulse modelinin vram sıcaklıkları daha yüksek. VRM sıcaklığında ise gigabyte baya iyi durumda pulse modeline göre.

Gigabyte modeli Pulse modelinden daha sesli çalışıyor.

Gaming OC modeline termal ped değil jel kullanılıyor, bilinen sorun dikey kullanımda zamanla sızdırma yapabildiği.

Ortalama olarak iki kart da benzer soğutma performansına sahip, Gaming modelinin hotspot sıcaklığı daha yüksekken pulse modelinin vram sıcaklıkları daha yüksek. VRM sıcaklığında ise gigabyte baya iyi durumda pulse modeline göre.

Gigabyte modeli Pulse modelinden daha sesli çalışıyor.
söylemiş olduğun negatif sonuçların bir çoğu Gigabayte fabrikasyon oc li geliyor ve performans olarak %3-5 daha iyi . bundan dolayı biraz daha ısınır biraz daha ses yapar vs.
sapphire 304 watt gigabayte 340watt ,
sapphire 2x8 pin güç girişli gigabayte 3x8 pin güç girişli ,
sapphire tek bios gigabayte 2 bios ,
sapphire giriş seviye standart soğutma sistemi gigabayte vapor chamber ,
boost hızları sapphire 2970 gigabayte 3060
thermal putty olması daha iyi sürülerek uygulanıyor garanti bitince kendim bakımlarını daha kolay yaparım. dik kullanmıyorum.Ekran kartını dik kullanmak hem holderdan dolayı güç kaybı yaratır hemde hava akışını felaket bozar.
gigabayte ekran kartlarının tümünde giriş seviye windforce , orta seviye gaming oc , üst seviye aorus
sapphire ekran kartlarının tümünde giriş serviye pulse , orta seviye pure , üst seviye nitro+.
giriş seviye pulse ile orta seviye fabrikasyon overclocklu gaming oc'yi kıyaslamakta hata olur.
şimdi diyeceksinki gigabayte gaming oc yi giriş seviye yapmış , windforce serisi üretilmediği için öyle bir sonuç çıkarılamaz. RTX4070 te gaming oc orta seviye ise 9070xt de de öyledir.

Son düzenleme:
söylemiş olduğun negatif sonuçların bir çoğu Gigabayte fabrikasyon oc li geliyor ve performans olarak %3-5 daha iyi . bundan dolayı biraz daha ısınır biraz daha ses yapar vs.
sapphire 304 watt gigabayte 340watt ,
sapphire 2x8 pin güç girişli gigabayte 3x8 pin güç girişli ,
sapphire tek bios gigabayte 2 bios ,
sapphire giriş seviye standart soğutma sistemi gigabayte vapor chamber ,
boost hızları sapphire 2970 gigabayte 3060
thermal putty olması daha iyi sürülerek uygulanıyor garanti bitince kendim bakımlarını daha kolay yaparım. dik kullanmıyorum.Ekran kartını dik kullanmak hem holderdan dolayı güç kaybı yaratır hemde hava akışını felaket bozar.
gigabayte ekran kartlarının tümünde giriş seviye windforce , orta seviye gaming oc , üst seviye aorus
sapphire ekran kartlarının tümünde giriş serviye pulse , orta seviye pure , üst seviye nitro+.
giriş seviye pulse ile orta seviye fabrikasyon overclocklu gaming oc'yi kıyaslamakta hata olur.
şimdi diyeceksinki gigabayte gaming oc yi giriş seviye yapmış , windforce serisi üretilmediği için öyle bir sonuç çıkarılamaz. RTX4070 te gaming oc orta seviye ise 9070xt de de öyledir.
Gigabyte Gaming OC kullanan birisi olarak hepsine katılıyorum hocam, ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Anlamadığım şey neden bana böyle yazdınız :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı