9070XT ve 9800x3D sisteme monitör önerisi

Bütçe
16000

sfkulusoy

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  

Arkadaşlar şu an kullandığım 2K 27inç 144Hz monitör var ama değişmeyi düşünüyorum sistem beyaz olduğu için ekranı da beyaz alma taraftarıyım. Bu monitör fiyat taksit vs yönünden fena değil gibi geldi. Ama daha iyi önerisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. 4K almak isterim ama fiyat biraz yüksek oluyor sanırım. Taksitli olursa 6-9 tarzı 15-16bin bandına çıkabilirim. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Panel fabrikasyon olarak Native 240Hz.
Philips bunu alıp yazılımla Overclock yaparak 260Hz diye satıyor. 260Hz değerini sadece DisplayPort ile ve monitör menüsünden overclock açarak alırsın. HDMI ile takarsan 144Hz'de kalırsın, panelin gerçek gücü 240Hz'dir, bilgin olsun.

Renk derinliği 10 Bit. Yani 1 milyar renk verebiliyor, renk geçişlerinde çamurlaşma yapmaz.

sRGB %100 ve DCI-P3 %95 civarı kapsama alanı var. Bu fiyattaki bir monitör için renkler şaşırtıcı derecede canlı.

Panel fabrikasyon olarak Native 240Hz.
Philips bunu alıp yazılımla Overclock yaparak 260Hz diye satıyor. 260Hz değerini sadece DisplayPort ile ve monitör menüsünden overclock açarak alırsın. HDMI ile takarsan 144Hz'de kalırsın, panelin gerçek gücü 240Hz'dir, bilgin olsun.

Renk derinliği 10 Bit. Yani 1 milyar renk verebiliyor, renk geçişlerinde çamurlaşma yapmaz.

sRGB %100 ve DCI-P3 %95 civarı kapsama alanı var. Bu fiyattaki bir monitör için renkler şaşırtıcı derecede canlı.

Yani fiyatına göre iyi. Ama bu fiyatlara daha iyi bir şey düşer mi acaba?

Malzeme kalitesi, daha iyi panel ve daha iyi renk gamutu isterseniz değer.

Anladım hocam bu da güzel dediğin gibi Hz farkı ve marka farkı için düşünebilirim tabii.

27'den buyuk monitorlerde kesinlikle 2K onermiyorum daha once kullanmis biri olarak. Ben daha once LG'nin bir monitorunu kullandim resmen dev gibi ve YouTube veya farkli video izleme sitelerinde hafiften o piksellesmeyi hissettim ve 1 hafta olmadan iade ettim. Bence 27 ustune cikacaksaniz mutlaka 4K almalisiniz.

27'den buyuk monitorlerde kesinlikle 2K onermiyorum daha once kullanmis biri olarak. Ben daha once LG'nin bir monitorunu kullandim resmen dev gibi ve YouTube veya farkli video izleme sitelerinde hafiften o piksellesmeyi hissettim ve 1 hafta olmadan iade ettim. Bence 27 ustune cikacaksaniz mutlaka 4K almalisiniz.
27 üstü çok düşünmüyorum hocam ama bilgi için teşekkürler.

Yani fiyatına göre iyi. Ama bu fiyatlara daha iyi bir şey düşer mi acaba?

Anladım hocam bu da güzel dediğin gibi Hz farkı ve marka farkı için düşünebilirim tabii.
Fiyatına göre eh işte diyebiliriz. Monitör adama sormak lazım, işin vakkosu o. @bluerr

Philips de, MSI da iyi; 15k civarına taksitli bulabilirsen eğer m27up, U27g4r veya 27m2n3800a gibi modelleri öneririm. Bulamıyorsan MSI modeli daha yüksek Hz, daha yüksek renk gamutu, 2x Hdmı 2.1 falan sağlıyor. Uçuk kaçık farklar olmasa da biraz daha gelişmiş. Muhtemelen sabit bir OverDrive performansına sahip MSI, 60-90-120hz testlerini görmesem de MAG274QRFW modelinde sabit bir OverDrive performansı vardı. Tüm yenileme hızlarında Overshoot yapmadan iyi çalışıyordu, Philips de bu yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı