9070XT'li sistem kaça satılır?

EisantB

Hectopat
Merhaba 2025 yılı Kasım ayında topladığım sistemimi taşındığım ve yeni kaldığım yerde bilgisayar için alanım olmadığından dolayı satmak istiyorum. Fiyat önerileriniz nedir? Bu arada sistemden kar etmek gibi bir amacım yoksa sadece hakkını görmesini istiyorum.

Sistem özellikleri:
MB: MSI B650 Tomahawk Wi-Fi
GPU: Sapphire Pure 9070 XT.
CPU: 7800x3D.
RAM: Corsair Vengeance CL28 6000MHz 2x16 GB.
SSD: MLD M600 1TB.
Kasa: Corsair 3500X white.
PSU: Corsair RM850e 80+ white.
Monitör: ASUS ROG XG27ACDNg 2K 360Hz OLED.

Şu an Akakçe'den aynı parçalar ile en ucuzları seçili şekilde toplandığı taktirde aşağı yukarı 150.000TL gibi bir fiyat çıkıyor. Tabii ki bu fiyata satmayı düşünmüyorum ama hakkı ne olmalı sizce? Bu arada sistem saat gibi çalışıyor hiçbir problemi yok. Bir bilgisayar firmasından fiyat aldım 50.000TL teklif ettiler o da fazla komik geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa+monitör paket olarak değil, kasa ve monitörü ayrı fiyatlandırıp satın.

Kasa 65-75k civarı edecektir diye düşünüyorum. Sıfır benzer örnekler 80k - 90k civarı olarak gördüm çok hızlı bir şekilde bakarak.

Monitör hakkında bilgim yok.

Kasa+monitör paket olarak değil, kasa ve monitörü ayrı fiyatlandırıp satın.

Kasa 65-75k civarı edecektir diye düşünüyorum. Sıfır benzer örnekler 80k - 90k civarı olarak gördüm çok hızlı bir şekilde bakarak.

Monitör hakkında bilgim yok.
Sıfırdan toplarsak bu fiyat eder herhalde 2. el olarak değerlendirildiğin de bu fiyat edermi gerçekten sizce?

Şimdi bizim millette satarken az kullandım mantığı var alıcıda sonuçta 2. el mantığı var istersen dün al bugün sat yarı fiyatına inecen her parçada hocam. Benim mantığımca.

Her parçada yarı fiyatına inilmez, özellikle bu dönemde RAM'ler için mesela asla yarı fiyatına inilmez. 2025 Kasım ayında almışsınız, daha garantileri devam eden ürünler. Sıfır fiyatından çok da uzaklaşmayın.

Sıfırdan toplarsak bu fiyat eder herhalde 2. el olarak değerlendirildiğin de bu fiyat edermi gerçekten sizce?

Şimdi bizim millette satarken az kullandım mantığı var alıcıda sonuçta 2. el mantığı var istersen dün al bugün sat yarı fiyatına inecen her parçada hocam. Benim mantığımca.
Teoride haklısın dediğin gibi olmalı. Ancak gerçek piyasa öyle değil. Herkesin malı değerli, herkes dünyanın en iyi malına sahip olduğu için fiyatlar şişik. 3 kuruş etmeyecek eski RTX 2060 ekran kartları, i7 10700 işlemcilere 5-6 bin para isteniyor, millet te vermeye devam ediyor. İnsanlar almaya devam ettikçe bu piyasa böyle gider.

Teoride haklısın dediğin gibi olmalı. Ancak gerçek piyasa öyle değil. Herkesin malı değerli, herkes dünyanın en iyi malına sahip olduğu için fiyatlar şişik. 3 kuruş etmeyecek eski RTX 2060 ekran kartları, i7 10700 işlemcilere 5-6 bin para isteniyor, millet te vermeye devam ediyor. İnsanlar almaya devam ettikçe bu piyasa böyle gider.

Hocam orasını zaten aklım almıyor. Hani mesela bu adamın malını alırsın çok olmamış bakımsız kullanmış olsa bile az süre olmuş. Hani sıfır alacağına biraz altına buna okey. Onlara para verenleri anlamıyorum elim ayağım titriyor gördükçe ya.

napalım almayıpta? 11.nesil i5'e 3, 2060supere 6.5 bin lira verdim. Başka çarem var mıydı? 0 alacak gücü yok herkesin. farkındayım parasını etmeyecek şeyler ama piyasa böyle yapacak bir şey yok.

Hocam orasını zaten aklım almıyor. Hani mesela bu adamın malını alırsın çok olmamış bakımsız kullanmış olsa bile az süre olmuş. Hani sıfır alacağına biraz altına buna okey. Onlara para verenleri anlamıyorum elim ayağım titriyor gördükçe ya.
Hocam alırken aynı yollardan ben de geçtiğim için bu araştırmanın içindeyim zaten. Ben de bir süre 2. el bakındım öyle mi toplasam acaba diye ama insanlar çıldırmış gerçekten. 2 sene kullandığı 3060'ı sıfır 5060 fiyatına satmaya çalışan insanlarla dolu piyasa. Aynısını ben yapmak istemiyorum şimdi. Kar etmek gibi bir amacım yok ama mantıklı bir fiyata olabildiğince hızlı bir şekilde elimden çıkartmak istiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı