9100F ve RX570 Sistem Toplama

Bütçe
3500 tl

MemTim

Hectopat
Selam arkadaşlar. Öncelikle PC toplamanın tek nedeni, bu yıl yarısı çıkacak "ready or not" adlı oyun.
  • i3-9100F
  • MSI B365M PRO-VDH
  • ASUS ROG-STRIX-RX570-O4G
  • Corsair Spec Delta RGB 550W
Swat 4 oyunundan sonra tüm oyunlara küstüm, biraz donanım bilgisinin gerisinde kaldım. Önerilerinizi de bekliyorum. Ekran kartını 450 TL'ye ikinci el satan var. İkinci el alınır mı? Ayrıca RAM 8 GB 2400MHz. İkinci eli var alsam yeterli midir? Diğer donanımları sıfır almak istiyorum. Yoksa ekran kartını mı sıfır almak lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle işlemci olarak çok daha iyi olan Ryzen 5 1600 12nm almanız çok daha iyi olur. Ekran kartı konusunda da güvenilir ve daha yeni bir kart olmadıkça bence 2. ele fazla bulaşmayın. Ram ı en az 3000 Mhz almanız mantıklı olacaktır çünkü Ryzen sistemlerde Ram frekansı ne kadar yüksekse daha fazla performans alırsınız.

Selam arkadaşlar. Öncelikle PC toplamanın tek nedeni, bu yıl yarısı çıkacak "ready or not" adlı oyun.
  • i3-9100F
  • MSI B365M PRO-VDH
  • ASUS ROG-STRIX-RX570-O4G
  • Corsair Spec Delta RGB 550W
Swat 4 oyunundan sonra tüm oyunlara küstüm, biraz donanım bilgisinin gerisinde kaldım. Önerilerinizi de bekliyorum. Ekran kartını 450 TL'ye ikinci el satan var. İkinci el alınır mı? Ayrıca RAM 8 GB 2400MHz. İkinci eli var alsam yeterli midir? Diğer donanımları sıfır almak istiyorum. Yoksa ekran kartını mı sıfır almak lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekran kartını sıfır almanı tercih ederim çünkü mining de yapılmış olabilir. İşlemci olarak gene sana kalmış fakat Ryzen'a yönelirsen daha çok performans alırsın.

ne saklayayım, 3500 tl ye çok iyi pc
Öncelikle işlemci olarak çok daha iyi olan Ryzen 5 1600 12nm almanız çok daha iyi olur. Ekran kartı konusunda da güvenilir ve daha yeni bir kart olmadıkça bence 2. ele fazla bulaşmayın. Ram ı en az 3000 Mhz almanız mantıklı olacaktır çünkü Ryzen sistemlerde Ram frekansı ne kadar yüksekse daha fazla performans alırsınız.

Ikinci elden alacağım kişi şimdi mesaj atmış,
kisa sureli mining de kullanıldı diye..
3500 tlye indirim kovalayarak yada itopya dan sistem satın alabilirsiniz.

Evet haklısın daha iyi gibi. Peki bunları montaj yaptırmakmı yoksa parça halinde alip kendin kurmanmı.. hiç toplamadım gerçi ama videolara bakarak kurarım sanırım.

ryzen 5 1600 14 nm olması farkedermi?

Son düzenleme:
12nm olan daha iyi ama 14nm yi OC ile 12nm seviyesine getirebilirsin ama bu ekstradan ısınma demek.
Hocam dün 3500 tl kadar bakıyorduk bugun 6 bin tl ye kadar çıktım. Ben OC falan bilmiyorum bana ready or not oyunu takılmasın açsın rahat oynayayım yeter. Birde sizden öğrenmek istedigim, multiplayer oynamak daha fazlamı sistem gereksimi ister? single oynayıp multiplayerde oynayamama durumu olabilirmi? Şu an baktıgım sistem şu.
R5 3600 ASUS TUF 3 RX 5700 O8G 16GB DDR4 480GB SSD Gaming

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı