920MX sistem kasıyor

Gülhane Gazozu

Hectopat
Evet dostlar ben Windows 10 çıktığında almistim laptopumu ve son 4 haftaya kadar Win 10 kullanıyordum ama ve lakin bir anda hiçbir şey indirmeme rağmen Windows %60 CPU ve RAM %100 HDD bostayken kullanıyordu format attım bir şey değişmedi. Win 7 geçtim işlemcim ona uygun değilmiş Win 8.1 gectim şu an ama LoL'de sabit 5 ila 10 FPS brawhalla oyununda 30 FPS sabit gibi rakamlar görüyorum. Ne yapmam gerek grafikler en düşük de her şey performans modunda. Bana kalıcı bir yöntem önerebilir misiniz?
Sistem:
NVIDIA 920MX.
Intel Core i5 7th.
4 GB RAM.
Çözünürlük 1366x768.

Evet dostlar ben Windows 10 çıktığında almistim laptopumu ve son 4 haftaya kadar Win 10 kullanıyordum ama ve lakin bir anda hiçbir şey indirmeme rağmen Windows %60 CPU ve RAM %100 HDD bostayken kullanıyordu format attım bir şey değişmedi Win 7 geçtim işlemcim ona uygun değilmiş Win 8.1 gectim şu an ama LoL'de sabit 5 ila 10 FPS brawhalla oyununda 30 FPS sabit gibi rakamlar görüyorum ne yapmam gerek grafikler en düşük de her şey performans modunda bana kalıcı bir yöntem önerebilir misiniz?

Sistem:

NVIDIA 920MX.
Intel Core i5 7th.
4 GB RAM.
Çözünürlük 1366x768.

Ek olarak tüm driverlerim yüklü.

Temiz format attın değil mi? Önemli dosyalarını yedekle ve tüm diski sil. Yedekleme dosyaları dahil format işlemi sırasında diskin hepsini silip temiz windows kurulumu yap. Laptop'unun içini temizleyebilirsen temizle ve macunlarını yenile. Sonra driverlarını kurup dene bakalım.

Temiz format attın değil mi? Önemli dosyalarını yedekle ve tüm diski sil. Yedekleme dosyaları dahil format işlemi sırasında diskin hepsini silip temiz windows kurulumu yap. Laptop'unun içini temizleyebilirsen temizle ve macunlarını yenile. Sonra driverlarını kurup dene bakalım.
Evet 2 defa temiz format attım bir şey değişmedi
RAM arttırıp SSD ekleyebilirsiniz.
Dostum peki SSD ve ram alacağım pazartesi günü 16 GB ram alacağım 240 GB SSD alacağım SSD ye windowsu boş dosyaları 1 tb hdd me koyacağım olurmu birde eğer bunları alırsam CPU rahatlarmi işlemci için ne yapmam gerekiyor termal macun yenilenmeli miyim lafı toparlıyamadim işlemci içinde bir şey yapmalımıyım

Evet 2 defa temiz format attım bir şey değişmedi.

Dostum peki SSD ve RAM alacağım pazartesi günü 16 GB RAM alacağım 240 GB SSD alacağım SSD'ye Windows'u boş dosyaları 1 TB HDD'me koyacağım olur mu bir de eğer bunları alırsam CPU rahatlarmi işlemci için ne yapmam gerekiyor termal macun yenilenmeli miyim lafı toparlayamadim işlemci içinde bir şey yapmalı mıyım?

Eğer teknik bilginiz var ise termal macunu yenilemek faydalı olabilir işlemci sıcaklığını düşürebilirsiniz. İşletim sistemi ve sürekli olarak kullandığınız program ve uygulamaları SSD'ye kurarak performans artışı sağlayabilirsiniz.

Eğer teknik bilginiz var ise termal macunu yenilemek faydalı olabilir işlemci sıcaklığını düşürebilirsiniz. İşletim sistemi ve sürekli olarak kullandığınız program ve uygulamaları SSD'ye kurarak performans artışı sağlayabilirsiniz.
FPS eski haline döner mi yada bi 60 FPS alabilirmiyim (işlemci kullanımı düşer mi ?)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı