920MX yaklaşık toplam bellek performansı etkiler mi?

Zorzanaat

Kilopat
Makaleler
6
Arkadaşlar iyi akşamlar, benim 8 GB RAM 2 GB'da ekran kart(920MX) var. DxDiag'dan baktığım da Ekran kartında yaklaşık toplam bellek 6 GB diye yazıyor yani bunun 4 GB'sini lazım olduğunda RAM'den çekiyor. Ben ekstra 8 GB ya da 4 GB daha RAM alıp 12 GB ya da 16 GB yapsam RAM'i artırıp Yaklaşık toplam belleğe yani Paylaşılan ekran kartına RAM'den yer ayırsam FPS/Performans konusunda bir artış olur mu? Yani bu paylaşılan bellek bir işe yarar mı?

Ekran kartına vermiş olduğun 4GB rami azaltarak veya arttırarak performans konusunda nasıl bir değişim olduğuna bakıp öyle ayarlayabilirsin.

Sonuçları paylaşırsan çok memnun olurum.

Ekran kartınızın gücü ancak VRAM'indeki texture'ları işlemeye yetecektir diye düşünüyorum. Yani 2 GB'tan fazla VRAM gerektirecek grafikte oyunları çalıştırmakta zaten sıkıntı çekersiniz muhtemelen. O yüzden ekran kartını destekleme amacıyla değil genel performans etkisi babında RAM yükseltmesi düşünürseniz hayal kırıklığı yaşamazsınız. RAM upgrade'inin direkt olarak ekran kartına etki edeceğini sanmam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı