Ford Connect 2011 1.8 110 GLX motor yazılımı ile performansı nasıl olur?

Ouzii07

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu araca yazılım attıran var mı? Varsa performansından memnun mu? Aksesuar olarak neler önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu araca yazılım attıran var mı? Varsa performansından memnun mu? Aksesuar olarak neler önerirsiniz?

140 HP / 340 Nm tork değerlerini elde edersiniz soft bir yazılım yaptırırsanız.

188 bin kilometrede
Halihazırda ortaya çıkma potansiyeli olan bir arıza varsa onu tetikleyebilir. Sağlıklı motora doğru bir işlem yapıldığı takdirde yazılım kolay kolay arızaya yol açmaz. 300 bindeki 1.9 dizel Passat'a yazılım yapıp sorunsuz kullanan kişiler tanıyorum.

Ama sallıyorum aracınız 10 bin km sonra zaten turbo kesecekse yazılım yaptığınızda 5.000 km'de keser. Bakımlı, düzgün kullanılmış bir arabaya ise kolay kolay bir şey olmaz. Yeter ki işi bilen, kurumsal yerlere yaptırın, sanayi arasında rastgele bir dükkana yaptırmayın. Biraz araştırma yaparsanız isim yapmış firmalara ulaşabilirsiniz zaten.

Kilometreden ziyade motor sağlığı çok önemli. Turboda yağ kaçakları, motordan vurma sesleri falan geliyorsa o arabaya yazılımdan önce motor ve turbo revizyonu yapılmalı.

Halihazırda ortaya çıkma potansiyeli olan bir arıza varsa onu tetikleyebilir. Sağlıklı motora doğru bir işlem yapıldığı takdirde yazılım kolay kolay arızaya yol açmaz. 300 bindeki 1.9 dizel Passat'a yazılım yapıp sorunsuz kullanan kişiler tanıyorum.

Ama sallıyorum aracınız 10 bin km sonra zaten Turbo kesecekse yazılım yaptığınızda 5.000 Km'de keser. Bakımlı, düzgün kullanılmış bir arabaya ise kolay kolay bir şey olmaz. Yeter ki işi bilen, kurumsal yerlere yaptırın, sanayi arasında rastgele bir dükkana yaptırmayın. Biraz araştırma yaparsanız isim yapmış firmalara ulaşabilirsiniz zaten.

Kilometreden ziyade motor sağlığı çok önemli. Turbo'da yağ kaçakları, motordan vurma sesleri falan geliyorsa o arabaya yazılımdan önce motor ve Turbo revizyonu yapılmalı.

Km ile motor sağlığı dolaylı yoldan ilgili zaten. Km'si 200 bin olan bir arabanın motor sağlığı ve Turbo basınç değerleri daha düşük km kıyasla çok iyi olmaz. Hele ki arkadaşın bahsettiği tarz 1.8 GLX için.

Yani şunu her zaman diyemeyiz: 200 bin km kullandım ama motora çok iyi baktım. Bakımlarını aksatmadım. O yüzden motorum yorgun değil. Bu dediğimiz durum bazı istisna motorlar için geçerli olabilirken 10 motorun 4'ü için geçerli değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• GKD

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı