9400F+2060 Super kasma sorunu

9600k ile sırasıyla Rx 480, RTX 2060 kullandım. Şu an RTX 2070 kullanıyorum. RAM 2x8 GB ve anakartın destek listesinde bulunan RAM aldım. Pubg, Rainbow Six Siege, Bf1 ve Bf5, Call of Duty Warzone oynuyorum en son olarak. 1920X1080 çözünürlükte hiçbir şekilde darboğaz yaşamadım. Geçenlerde RAM'lerden iki adet daha alıp 4 slot dolduracaktım 4x8 GB olacak şekilde.
Anakartın sitesinden baktım her RAM 4 slot kullanılamıyor. Benim RAM de dahil.
Corsair 3200 MHZ RAM bahsettiğim. RAM seçerken anakartın destek listesine bakın. Hele ki RYZEN sisteme geçecekseniz.
Eğer anakartın sitesinden kontrol etmeseydim nasıl bir sorun beklerdi beni Allah bilir.

Sizin kasanızda stok olarak gelen PSU pek de iyi değil sorun o da olabilir, yeterli besleme olmayabilir. Xigmatek X-power PSU'lar hakkında pek iyi şeyler yazıldığını görmedim. Masrafa girmeden önce bunları göz önünde bulundurun. Ayrıca Ryzen bir işlemciye geçmek için anakarta da masraf yapmanız gerekecek çünkü elinizdeki Intel chipsetli anakarta uymayacaktır.
Zaten geçiş yapmam için önce elimdekileri satabilmem gerek . Yakın zamanda bi psu denemesi yapayım en iyisi

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı