9400F işlemciyi 100% kullanmak zararlı mı?

Safa T

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar benim işlemci i5 9400F ekran kartım GTX1650 Phoenix 2x8 RAM var. Witcher 3 oyununda oyun işlemciyi bazen 100% olarak kullanıyor. Sorun yaratır mı?

Dostlar benim işlemci i5 9400F ekran kartım GTX1650 Phoenix 2x8 RAM var. Witcher 3 oyununda oyun işlemciyi bazen 100% olarak kullanıyor. Sorun yaratır mı?

İşlemci %100 kullanım için üretildi. Sorun olmaz. Ama saatlarce %100 kullanım ömür kısaltmasında birebir.

En fazla 72 derece oluyor.

Kritik bir sıcaklık değil, normal sayılabilir ama soğutucuya göre değişir tabii bu "normal" kavramı.

@Mansion 'in dediği gibi günde uzun saatler boyunca bu şekilde kullanıldığında ömrü kısalır. Ama 1-2 saatten çok bir şey olmaz, bizim bahsettiğimiz artık 100% yük altında 5-6+ saat.

Kritik bir sıcaklık değil, normal sayılabilir ama soğutucuya göre değişir tabii bu "normal" kavramı.

@Mansion 'in dediği gibi günde uzun saatler boyunca bu şekilde kullanıldığında ömrü kısalır. Ama 1-2 saatten çok bir şey olmaz, bizim bahsettiğimiz artık 100% yük altında 5-6+ saat.
Teşekkürler.

İlginçmiş. Witcher 3 bende %50'nin altında bir işlemci kullanımına sahip. Ekran kartına yükleniyor. i5 10300h

Bana da garip gelmedi değil, virüs girmiş olma ihtimali de aklıma geliyor bir yandan.

@Safa T virüs taraması yapabilirsiniz belki, imkansız değil açıkçası.

En fazla 72 derece oluyor.

O zaman nasıl oynayacağımki.

"Witcher 3 oyununda oyun işlemciyi bazen 100% olarak kullanıyor. Sorun yaratır mı?" siz kendiniz demişsiniz bazen diye. :)

Bazenden bir şey olmaz. Böyle 4-5 saatten fazla aralıksız %100 kullanım hele bir de stok fansa ömür kısltıyorsunuz demek.

@Sir Benjamin arkadaşlar bazen demiş dostumuz, hep zaten olmaz. 10400 işlemci kullanıyorum uygulama açılışında bile tepe değer %55'leri görebiliyor. O kadar güçlü bir işlemci olmasına rağmen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı