9400F ve GTX 1660S sistem yük altında saliselik donuyor

ewig

Decapat
Arkadaşlar merhaba, i5 9400F, GTX1660S, 16 GB RAM sistem topladım. Hafif oyunlarda gayet akıcı ama Far Cry 5 vb. ağır yük bindiren oyunlarda saliselik donmalar oluyor. Bir türlü çözemedim. FPS düşmesi diyorlar ama FPS düşmüyor. Arkadaşlar, yardımcı olursanız çok sevinirim. 1 aydır canımı çok sıkıyor. :(

Darboğaz diyeceğim pek bir alakası var mı anlayamadım şimdi.

Yok hiç alakası yok.

@ewig hocam oyunlar HDD'den mi yoksa SSD'den mi çalışıyor? Özellikle ağır oyunlarda oluyorsa ve HDD'den çalışıyorsa bu bazen olabiliyor. Çünkü HDD, SSD kadar hızlı yükleyemiyor haritayı ve o ufak beklemeler olabiliyor nadiren. Sistemsel bir sıkıntı değilse, sürücüler güncelse benim aklıma bu geldi açıkçası. Örneğin Far Cry 5'i SSD'ye taşıyıp oynamayı deneyin, olmuyorsa suçlu bellidir, HDD.

Bir an önce şu HDD'lerden kurtulup tamamen SSD'ye geçsek de kurtulsak.

Yok hiç alakası yok.

@ewig hocam oyunlar HDD'den mi yoksa SSD'den mi çalışıyor? Özellikle ağır oyunlarda oluyorsa ve HDD'den çalışıyorsa bu bazen olabiliyor. Çünkü HDD, SSD kadar hızlı yükleyemiyor haritayı ve o ufak beklemeler olabiliyor nadiren. Sistemsel bir sıkıntı değilse, sürücüler güncelse benim aklıma bu geldi açıkçası. Örneğin Far Cry 5'i SSD'ye taşıyıp oynamayı deneyin, olmuyorsa suçlu bellidir, HDD.

Bir an önce şu HDD'lerden kurtulup tamamen SSD'ye geçsek de kurtulsak.
Hocam 1700e 1650 mb m2 nvme ssd var zaten

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı