940MX laptopta CS:GO normalden düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10
Oyun bence harici ekran kartını kullanmıyor.

@Taha Özkorucuklu'dan alıntı​

NVIDIA Denetim Masası'na gir. Orada 3D ayarlarını değiştir bölümünden program ayarları sekmesine geç. Daha sonra oradaki seçim menüsünden CS:GO'yu seç. Son olarak biraz altında seçim menüsü var, onu da yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak değiştir.

Artık bu kısımdan ayarlanmıyor.
Windows'un görüntü ayarları kısmından Grafik ayarları seçeneğine girilerek ayarlama söz konusu. NVIDIA Denetim Masası ile artık ayar yapılmıyor.
 
1. Sol Alt köşedeki windows ikonuna tıklayalım ve ve buradan ayarları seçelim . Açılan ekranda sistem kısmını seçelim , sol tarafta sıralanan özelliklerden Monitör otomatik olarak seçili gelmektedir , seçili değilse Monitör e tıklayalım ve sağdaki kaydırma çubuğu ile sayfanın dip kısmına inelim burada "Grafik Ayarları" nı göreceğiz üzerine tıklayalım
2. Grafik performansı tercihi sayfası açılacaktır , burada şu ifade yer almaktadır: belirli uygulamalar için grafik performansı tercihinizi özelleştirin. tercihler daha iyi uygulama performansı sağlayabilir veya pil ömründen tasarruf edebilir. Seçimler, uygulamanın bir sonraki başlatılışına kadar geçerli olmayabilir. Tercihi ayarlamak için bir uygulama seçin kısmının hemen altındaki aşağı açılır menüden klasik veya evrensel bir uygulama seçebiliriz
Eğer evrensel uygulama seçersek alt kısımda bir seçim menüsü daha belirecek ve buraya tıkladığımızda evrensel uygulamaları içeren bir liste görüntülenecektir.
4. Seçenekler kısmına tıklayalım buradan yüksek performansı seçmen gerek.
 

Geri
Yukarı