940MX Overclock

Siz beni anlamamışsınız herhalde. Isı limitini geçip geçmemesi önemli değil bu cihaz OC yapılınca eskisinden daha sıcak çalışacak değil mi? Bu İşlem biriminin içindeki mikrotoplar (0.05 mm çapında) haliyle daha fazla ısınacaklardır. Bu ısınmadan kaynaklı uzun süreli kullanımlarda çatlama riskini yükseltiyor. Bu toplardan sadece biri bile çatlarsa daha dikiş tutmuyor çünkü reballing yapılması gerekiyor. Yeterli teknik bilgiye sahip değilseniz bu tarz konulara yazmamanızı tavsiye ederim, yanlış yönlendirme yapıyorsunuz. 940MX ile %5 OC yapsanız bile çoğu oyunda 1 FPS değişim bile göremeyebilirsiniz, ama laptopun ömrünün daha hızlı azalacağına garanti verebilirim. Değmez.

Teknik bilgiler kağıt üzerinde işe yarar teoride değil. Benim teknik bilgimi sorgulamak ve hangi konuya mesaj yazacağım sizi hiç ilgilendirmez.

Isı limitini geçip geçmemesi önemli değil bu cihaz OC yapılınca eskisinden daha sıcak çalışacak değil mi?

Çalışsın. Sonuçta limite takılacak. 940MX'in limit kaç? 85. OC işlemi yapılmadan önce 940MX'in limite takılması yaklaşık yarım saat sürüyorsa OC işleminden sonra limite ulaşması 15dk sürecek. Limite ulaşma süresi kısaldığı diye kartın ömrü azalmaz. 85 derece ile çalışan bir kartın çatlama ve yanma riski olmaz. Kartlar 100 dereceye kadar dayanabilecek şekilde tasarlanıyorlar.
Kartların ısı limitleri ve dayanıklılıkları bizim gibi karma iklime sahip ülkelere göre değil çöl iklimine sahip ülkeler için tasarlanıyor. Anlattıklarına bakılırsa o ülkelerde bilgisayar kullanmak mümkün değil.
Teknik veriler ile yazılı bilgiler ile ilgileneceğine benim gibi yaşayıp öğrensen daha faydalı olursun.
Evimde 940MX ekran kartlı bilgisayar var. OC işlemi yaptım ve 4 seneyi aşkın süredir kullanıyorum. Hatta bilgisayarı satıyorum. 😉

Teknik bilgiler kağıt üzerinde işe yarar teoride değil. Benim teknik bilgimi sorgulamak ve hangi konuya mesaj yazacağım sizi hiç ilgilendirmez.

Çalışsın. Sonuçta limite takılacak. 940MX'in limit kaç? 85. OC işlemi yapılmadan önce 940MX'in limite takılması yaklaşık yarım saat sürüyorsa OC işleminden sonra limite ulaşması 15dk sürecek. Limite ulaşma süresi kısaldığı diye kartın ömrü azalmaz. 85 derece ile çalışan bir kartın çatlama ve yanma riski olmaz. Kartlar 100 dereceye kadar dayanabilecek şekilde tasarlanıyorlar.
Kartların ısı limitleri ve dayanıklılıkları bizim gibi Karma iklime sahip ülkelere göre değil çöl iklimine sahip ülkeler için tasarlanıyor. Anlattıklarına bakılırsa o ülkelerde bilgisayar kullanmak mümkün değil.
Teknik veriler ile yazılı bilgiler ile ilgileneceğine benim gibi yaşayıp öğrensen daha faydalı olursun.
Evimde 940MX ekran kartlı bilgisayar var. OC işlemi yaptım ve 4 seneyi aşkın süredir kullanıyorum. Hatta bilgisayarı satıyorum. 😉

Bilgisayar teknik servisinde çalışıyorum, kaç tane chipset ısıdan patlamış olarak geldi. Fırınlama veya reballing kesin çözüm değil. Bu ekran kartları misalen 80 derecede 5 yıl ömrü varken 100 derecelerde kullanımlarda 3. senesinde sıkıntı çıkarma ihtimali artıyor. Konuda yanlış yönlendirme yapıyorsanız bunu uyarmak gayet ilgilendirir.

Anlamamak istediğin nokta şu, ben OC ile kullanıyorum hiç sıkıntı yaşamadım hiç kimse de yaşamaz, sıcak limit koruması halleder. Sıcaklık limit koruması devreye girip bilgisayar kapandığında 100 derecelerdeki bileşenleri soğutan fanlar aniden duracak. Bu komponentlerin ömrünü azaltan bir eylemdir.

Son düzenleme:
Bilgisayar teknik servisinde çalışıyorum, kaç tane chipset ısıdan patlamış olarak geldi. Fırınlama veya reballing kesin çözüm değil. Bu ekran kartları misalen 80 derecede 5 yıl ömrü varken 100 derecelerde kullanımlarda 3. senesinde sıkıntı çıkarma ihtimali artıyor. Konuda yanlış yönlendirme yapıyorsanız bunu uyarmak gayet ilgilendirir.

Anlamamak istediğin nokta şu, ben OC ile kullanıyorum hiç sıkıntı yaşamadım hiç kimse de yaşamaz, sıcak limit koruması halleder. Sıcaklık limit koruması devreye girip bilgisayar kapandığında 100 derecelerdeki bileşenleri soğutan fanlar aniden duracak. Bu komponentlerin ömrünü azaltan bir eylemdir.

Yahu arkadaş 85 limiti var hala bana 100 derece diyorsun.
OC yapsan da yapmasan da kart 85'e kadar çıkıyor daha fazla çıkmıyor. 85 ile çalışan hiçbir kartın ömrü azalmaz, arıza yapmaz laftan anlamıyor musun?
Söyle çalıştığın servisi yolumuz düşerse gelmeyelim.

Yahu arkadaş 85 limiti var hala bana 100 derece diyorsun.
OC yapsan da yapmasan da kart 85'e kadar çıkıyor daha fazla çıkmıyor. 85 ile çalışan hiçbir kartın ömrü azalmaz, arıza yapmaz laftan anlamıyor musun?
Söyle çalıştığın servisi yolumuz düşerse gelmeyelim.

Bak abicim, ben de 940MX eşdeğeri bir kart kullanıyorum (MX130) overclock hiç sağlıklı değil, ben bir aralar yapıyordum, şimdi ekran kartı artık düzgün çalışmıyor bile 50 aldığım oyundan 15-20 alıyorum artık. Daha 1 sene olmadı bilgisayarı alalı, laptoplara OC yapmak mantıklı iş değil, eğer zaten OC'ye uygun bir ekran kartı varsa (1660, 1060, 1080 gibi) yapsın ama Low-end bir laptopta ekran kartına clock yapmak cidden mantık sınırlarını aşıyor.

Bak abicim, ben de 940MX eşdeğeri bir kart kullanıyorum (MX130) overclock hiç sağlıklı değil, ben bir aralar yapıyordum, şimdi ekran kartı artık düzgün çalışmıyor bile 50 aldığım oyundan 15-20 alıyorum artık. Daha 1 sene olmadı bilgisayarı alalı, laptoplara OC yapmak mantıklı iş değil, eğer zaten OC'ye uygun bir ekran kartı varsa (1660, 1060, 1080 gibi) yapsın ama Low-end bir laptopta ekran kartına clock yapmak cidden mantık sınırlarını aşıyor.

Genel olarak dizüstü bilgisayarlar OC işlemine uygun değiller. Bu sebepten ötürü OC'ye uygun ekran kartı varsa demek yanlış olacak.
Çekirdek hızını +50 yapmak OC'den sayılmıyor bilginiz olsun. Voltaj verilmediği sürece yapılan hiçbir hız aşırtmanın sistem açısından zararı yok. Kartın müsaade ettiği kadarına zaten müdahale edilebiliyor.

Genel olarak dizüstü bilgisayarlar OC işlemine uygun değiller. Bu sebepten ötürü OC'ye uygun ekran kartı varsa demek yanlış olacak.
Çekirdek hızını +50 yapmak OC'den sayılmıyor bilginiz olsun. Voltaj verilmediği sürece yapılan hiçbir hız aşırtmanın sistem açısından zararı yok. Kartın müsaade ettiği kadarına zaten müdahale edilebiliyor.

O kısmı biliyorum ama gene de çekirdek hızını pek arttırmak iyi değil 50'nin üzerindeki değerlerden bahsediyorum.

Arkadaşlar overclock yapacağım ekran kartına. Ayarlar nasıl olmalı? Sıcaklığı kafaya takmayın oyundan yeni çıktım.

Eki Görüntüle 991470
Overclock yapacağım demişsin, benim babamda bilişim sektöründe iş yapıyor, buradaki tartışmayı görüp sordum, babam ve bir kaç arkadaşıda yapmasın dedi.

Zaten yeterince ısınan bir cihazı (oyundayken bile 69 derece olmuş) iyice ısıtacaksan buyur yap.
Chıpsetlerin yanacaktır.
85 derece sınır var diyen arkadaşa.
Çözüldü: i7 7500U ve 940MX Laptop yüksek sıcaklık

Biosis bilgisayar.

5 yıl boyunca +235 Memory clocklu ve +105 Memory clocklu 920MX kullandım. Hiçbir sorun teşkil etmedi ama senin için işler farklı da olabilir olmayadabilir. Ben kullanırken kartım 65 dereceleri görmüyordu ama seninki şuandaa 70 derecelerin üstünü görüyor sanırsam. Eğer ki sıcaklı takmam diyorsan şu ayarları dene: +130 Core clock ve +180 Memory clock. (bilgisayarında sorun oluşursa hiçbir sorumluluğu kabul etmem.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı