940MX ve i5 7200U sistemde FPS drop

wesroll

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar oyunlar da şu sıralar da kasma yaşıyorum. İlk oyuna girdiğimde 100 FPS görüyorum ama biraz oynadıktan sonra oyunum kasmaya başlıyor. Sistemim şu:
940MX 2 GB.
i5 7200u.
8 GB RAM.
Eskiden kasma sorunum yoktu. Şimdi CS:GO'da veya Valorant'ta durmadan kasıyor. Bazen 20 FPS bile düşüyor.

Büyük ihtimal ısınma probleminden kaynaklı bir durum. Sıcaklık değerlerini kontrol edebilir misin?

Eğer sorunun sıcaklık olduğunu düşünüyorsan yapabileceğin şeyler şunlar:
1-Laptopun altını açıp temizlemek.
2-Termal macun değiştirmek.
3-Format atmak.

Büyük ihtimal ısınma probleminden kaynaklı bir durum. Sıcaklık değerlerini kontrol edebilir misin?

1-Laptopun altını açıp temizlemek.
2-Termal macun değiştirmek.
3-Format atmak.
Dediğiniz ilk iki çözüm iyi de hocam format ne alaka? Her şeye format demeyin lütfen.

Bence de büyük ihtimal ısınma kaynaklı. İçini temizleyebilir ve termal macun yenileyebilirsiniz.

1-laptopun altını açıp temizlemek.
2-termal macun değiştirmek.
3-format atmak.

Ek olarak:
Ekran kartı sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol etmek, sağlam bir laptop soğutucu fanı almak da durumu kurtarabilir.
Dediğiniz ilk iki çözüm iyi de hocam format ne alaka?

Olası bir virüs bulaşmış olma ihtimalinden ötürü. Temiz kurulum her zaman iyidir.

Dediğiniz ilk iki çözüm iyi de hocam format ne alaka? Her şeye format demeyin lütfen.

Bence de büyük ihtimal ısınma kaynaklı. İçini temizleyebilir ve termal macun yenileyebilirsiniz.

Büyük ihtimalle arkadaş bilgisayarını aldığından beri kullanıyor. Gereksiz dosyaların, uygulamaların ortadan kalkması ve bilgisayarın rahatlaması açısından söyledim.

Ben 6 ayda bir format atıyorum, tavsiye de ediyorum. Önemli bilgiler depolanması gerekiyor tabii.

Büyük ihtimalle arkadaş bilgisayarını aldığından beri kullanıyor. Gereksiz dosyaların ve uygulamaların ortadan kalkması ve bilgisayarın rahatlaması açısından söyledim.

Ben 6 ayda bir format atıyorum, tavsiye de ediyorum. Önemli bilgiler depolanması gerekiyor tabii.
Çok gerekmediği sürece format atılmamalı. Gereksiz dosyaları kendisi temizleyebilir. Ayrıca formatın ısınmayla alakası yok.

Çok gerekmediği sürece format atılmamalı. Gereksiz dosyaları kendisi temizleyebilir. Ayrıca formatın ısınmayla alakası yok.

Siz bahsettiğim şeyi anlayamadınız. Daha önce indirdiği ve arka planda çalışan uygulamaları temiz bir şekilde kaldırması gibi durumlar için demek istedim. Temiz kurulum her zaman iyidir.

Siz bahsettiğim şeyi anlayamadınız. Daha önce indirdiği ve arka planda çalışan uygulamaları temiz bir şekilde kaldırması gibi durumlar için demek istedim. Temiz kurulum her zaman iyidir.
Hocam dediğiniz şeyi anladım. Ancak temiz kurulum çok acil ve gerekli bir durum olmadıkça yapılmamalı. Arkadaşın sorunu laptopun içini temizleyip termal macun yenileyince çözülecektir. Formata gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı