950 bin TL'ye kadar araba önerisi

Cevabınız için teşekkürler. Benim almak istediğim sedan normalde. Sizce 2018-2019 model Megane 1.5 dCi touch paket mi yoksa 2021 üstü mega, ne 1.3 TCe joy mu hangisini tercih etmek mantıklı olur, ve son olarak 1.0 TCe Clio yakıt tüketimi nedir?
Bana kalırsa performans seviyorsanız 1.3 Tce çok daha iyidir. Hem de yeni model olmuş oluyor. Joy'a geçip yeni model 1.3 Tce tercih edilmeli, Touch model için dizel ve eski modele binmek gereksiz gibi.

1.0 Tce yakıt tüketimi LPG'de 100 km'de şehir içi 7.7 litre ortalamada şuan. Sakin sürüşte 7.2 litre civarı, agresif sürüşte de 8- 8,5 litre civarı oluyor. Şehirlerarası ise sabit 6 litre yakıyor LPG'de. Benzin için yorum yapamayacağım çünkü neredeyse hiç benzine almıyorum :D

Dizel olması büyük avantaj gerçekten ama kısa mesafe ise benzinli de alınabilir. Maalesef i20'nin 1.4 efsane motorlu modelleri artık yok, dandik 1.0 Turbo'yu kakalıyorlar çok daha dayanıksız ve güvenilmez bir motor. 1.5 dizel mantıklı olabilir bakımlı ve temiz bulursanız. 1.3 TCe de iyi motor bu arada ama dizel her türlü avantajlı olur.

Dizel tercih etsem yaklaşık 6 yaşında ve touch paket olacak iconu bütçem çok aşıyor. Benzinli tercih etsem 2 veya 3 yaşında joy paket denk gelecek belki. Tercih ne mask sizce.

Selamünaleyküm, yaklaşık 950 bin TL kadar bütçem var ve Megane 4 dizel sedan otomatik bakıyorum, baktığım araçlar 2018 model civarı ve 90.000 km civarında. Sizce ben bu parayla i20 veya Clio tarzı sıfır ya da sıfıra yakın araç mı almam mantıklı, yoksa Megane 4 benzinli joy paket mi? Önerinizi bekliyorum. Normalde sedan araç tercihim ve dizel baktım hep.

Kia cerato 2016-2017 model alınabilir şahsen yıllardır kullanıyoruz bakımını yaptır sanayi yüzü görmessin kullanıcıysan çok konforlu bir araçtır ve 1.6 136 HP ile gayet tatmin edici bir araç seridir yani i20 Clio tarzı araçlara o paraları vereceğinize konfora binin derim. Ayrıca en dolu paketi ( concept Plus) alabilirsiniz.

Dizel tercih etsem yaklaşık 6 yaşında ve touch paket olacak iconu bütçem çok aşıyor. Benzinli tercih etsem 2 veya 3 yaşında joy paket denk gelecek belki. Tercih ne mask sizce.
Hem daha yeni olması hem de üst paket olmasını göz önünde bulundurunca 1.3 tce daha öne çıkıyor bence. Hiç kötü bir motor değil 300 kg daha ağır olan australe bile takılıyor atik de aynı zamanda. Mercedes'le ortaklaşa geliştirilen bir motor ve dayanıklılık konusunda gayet iyi, yağ değişimlerinde 7-8 ayı geçirmeyin ne olursa olsun.

Selamünaleyküm, yaklaşık 950 bin TL kadar bütçem var ve Megane 4 dizel sedan otomatik bakıyorum, baktığım araçlar 2018 model civarı ve 90.000 km civarında. Sizce ben bu parayla i20 veya Clio tarzı sıfır ya da sıfıra yakın araç mı almam mantıklı, yoksa Megane 4 benzinli joy paket mi? Önerinizi bekliyorum. Normalde sedan araç tercihim ve dizel baktım hep.
Megan 4 1.3 tce otomatik
Fiat Egea 1.6 dizel otomatik ya da 1.5 hibrit otomatik urban ve üstü paket
Opel Insignia A 1.6cdti otomatik 130bin km altı sport ve cosmo paket öneririm
B8 Passat 1.4tsi Manuel ya da DSG km 150-200bin km aralığında olur.
Bu bütçe de genel olarak bu araçları önerebilirim. Kullanım durumunuza nerde yaşadığınıza yılda kaç km yol yaptığınıza şehir içi mi şehir dışı mı ağırlıklı kullandığınıza göre bu seçeneklerdeki araçlardan biri seçilebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı