Bütçe
9500-10500

Yusuf Efe ERCAN

Hectopat
Katılım
28 Nisan 2020
Mesajlar
33
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır PC toplamak için arayıp uğraştım. Malum dolar kuru belli lafı fazla uzatmayalım. Şimdi benım 4K bir televizyonum var amacım 4K oyun oynayabilmek. Hikayesel, strateji m&b vs. bu tarz oyunları oynamak amacım acaba bu sistem kaldırır mı, nasıldır? Bir hata ya da düzeltilmesi gereken bir şey var mı sizin de görüşlerinizi bekliyorum.

Sistemim budur:

Ekran kartı;
Veya
İşlemci;
Anakart;
RAM; 2x8GB
M.2 SSD;
PSU;
Kasa;
Sıvı soğutma;
Ek fan;

Klavyem, mouse ve mouse pad fiyata dahil değildir!

Klavye;
Mouse;
HyperX Pulsefire FPS Pro RGB Optik Oyuncu Mouse pad;

Kasa toplam 8 fan alabılıyor 4 adet kasa da varken ben sıvı soğutma ile 2X ayriyeten 2 adet daha alacağım toplam 8 adet fan olmuş olacak. Sebebi ise OC yapmak istemem acaba gereksiz olur mu?
Şimdi aklımda takılan şu acaba 2070 Super için 1000 TL daha fazla vermeye değer mi? Malum 4K oynamak istiyorum ve bir de acaba 700W güc kaynagı yeterlı olur mu böyle bir sistem için? Topladıktan sonra olabilecek tüm parçalar için overclock yapacağım.
Düşüncelerinizi bekliyorum lütfen bir hatam vs. varsa düzeltin ilk defa kasa topluyorum.
Eklemeyi unutmuşum depolamam da budur
 
Son düzenleme:
Neden farklı sitelerden topluyorsunuz ki? Aynı site + çok daha iyi kombinasyonlar yapılabilir.
ss408.PNG

Hiçbir şeyden kısılmadan 2070 Super koyulabiliyor.
Bir de kısılmışta 2080 Super bile var.
4K için 2060 Super götürmez sizi bence.
 
Yani birdaha söyliyim ilk defa pc topluyorum fakat attığınız sistemden daha iyi gibi duruyor 2070 superlı olarak bu arada
Birde birçok hazır sistem satan siteleri gezdim doğal olarak fakat hepsini hesapladığım zaman teker teker toplamak daha karlı çıkıyor onun için teker teker topladım
Diyelim 2070 superli olsun sistemimiz nasıl olur peki ?
Birde hiçbir hazır sistemde istediğim gibi parçaları özelleştiremiyorum örneğin samsung ssd istiyorum fakat samsung ssd yok
 
@Yusuf Efe ERCAN
Dediklerinizi anlamadım. Sizin attığınız sistem mi daha iyi duruyor? Eğer 2080 Super'li olandan bahsediyorsanız haklısınız, ancak fotoğraf olarak attığım sistemden daha iyi değil.

Hazır sistem hakkında dediğiniz şey her hazır sistemde geçerli değil, teker teker toplamaktan çok daha karlı olan hazır sistemler de var.

2070 Super'li olarak yukarıda attığım fotoğraf var. Hiç kısılmamış derken ondan bahsediyordum zaten.
 
İncehesaptaki 2080 superlı olan sistemle kıyasladığımızda tabi ekran kartı 2070 super olacak şekilde bana göre daha iyi duruyor hem ssd hem ram anakart işlemci olarak
Ayriyetten attığınız fotoğrafta benim sistem çok çok daha iyi duruor nedeni ise bende sıvı soğutma var 3600x ramler 3600 mhz ssd sı daha iyi ustune fazladan 1tb depolama var aradaki farkı anlayabiliormusunuz bence biraz daha fazla incelemelisiniz attığım parçaları
 
Merak etmeyin attığınız parçaları gayet iyi inceledim.
- Kalitesiz bir anakart koymuşsunuz, VRM soğutması bile yok ve 4 pin CPU güç girişi var. VRM kalitesi berbat. Benim koyduğum Gaming X ile yarışamaz bile.
- RAM'ler CL18. Yani 3200MHz CL16 arasında çok büyük bir fark olmayacaktır, MHz'den çok CL, yani gecikme değeri de bir o kadar önemlidir.
-NVMe SSD koymuşsunuz ancak 250GB. SATA ile M.2 arasındaki yükleme hızlarına bakabilirsiniz, normal bir kullanıcı için aşırı gereksiz.
-Dandik bir sıvı soğutucu koymuşsunuz, Arctic Freezer Duo 34 bile daha performanslıdır.
- O kasa hiçbir şekilde 220T ile yarışamaz.
- FSP iyi markadır ancak yine RM serisiyle yarışabileceğini düşünmüyorum. Bir de koyduğum Corsair PSU tam modüler.
- Ekran kartı modeli aşırı giriş seviyesi, geçmişte ısınma sorunları olan bir modeldi.

Bu bütçeye kalitesiz parçaları koyup üstüne RTX 2060 Super koymuşsunuz ona rağmen gelip benim sistemim daha iyi deyip duruyorsunuz. Madem her gördüğünüz sisteme benimki daha güzel diyeceksiniz, burada konu açmanızın sebebi nedir? Ekipmanlarda da Hunter, James Donkey gibi kalitesiz markalar var.
 
Öncelikle amacım kavga etmek değil lütfen gerilme ilk defa diziyorum umarım anlıorsundur ben 1 aya yakındır pc parçalarını araştırıorum sürekli orda burda hazır sistem bakıp duruorum ya da tek tek parçaların fiyatına bakıyorum özelliklerine bakıyorum kıyaslamalara bakıyorum yorumlara bakıyorum kısacası bakmadığım birşey kalmadı diyebilirim anakart kötü olabilir onu kabul ediyorum ama dark ın sıvı soğutması ile corsairin 1100 tllik bir sıvı soğutma ile kıyaslıor teknobiyotik aralarında nerdeyse fark yok biri 620 biri 1100 tl kasanın ne kadar çok bir özelliği önemli olan mesh olup hava sirkülasyonu önemli değil mi büyük bir kasa büyük bir kasa da hava akışı daha iyi olmaz mı ? 8 adet fan takıcam dedim üstüne sıvı soğutma ısınma sorunu olabilir mi ekrbunu soruyorum ramlar arasında da 3600 1 tık daha iyi testlerine baktım youtube da ssd den pek anlamam sadece okuma yazma ve ıops değerıne bakarım benım gosterdıgım cok daha iyi duruor "bana gore" biri 550 ye 520 biri 3500e 3300 james donkey in alt tarafı sadece bir mouse pad ı var ve yorumlarıda gayet iyi aynı sekılde hunter ın dıger tum klavyelerıne bak yorumlar 5 yıldız full nerdeyse
8 tane fan olucak ekran kartında bir ısınma sorunu olabilirmi?
 
OC'dan anlamıyorsanız sıvı soğutma da almanıza gerek yok stok fan yeterli olur ben OC'dan anlamıyorum otomatik OC kullanıyorum 4.3ghz (ihtiyacım olduğunda) stok fan da yeterli oluyor.Dediğim gibi sıvı soğutmaya para vermektense ekran kartını 2080S yükseltin hava akışı için 8 fana da gerek yok.Önü açık mesh kasa alıp 2 ön 1 egzoz fanla bile güzel hava akışı sağlanabilir paranızı ekran kartına doğru yöneltin zaten 4K oynayacaksanız 3600x hiçbir oyunda da darboğaz yapmayacaktır 2080S'e.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı