9500 GT çok ısınıyor

Yer
Samsun
Daha fazla  
Merhabalar.
Nvidia 9500 GT ekran kartına sahibim.
Benim ekran kartım oyunlarda çok ısınıyor 74 derece oluyor ve gücünü yavaşlatıyor kendini soğutması için bu da oyunlarda kasma girmesine neden oluyor.
Ekran kartımın termal macunu değişmemişken de 74 derece oluyordu bu gün termal macununu değiştirdim dikkatli bir şekilde yine 74 dereceye kadar çıkıyor sıcaklık.
Boştaki sıcaklığı bile 50 derecenin üstünde.

Bu ekran kartını nasıl soğutabilirim ?
Ayrıca bir sorum var ekran kartım belirli bir sıcaklığa geldiği zaman kendini soğutması için gücünü yavaşlatıyor acaba bu belirli sıcaklık sınırını arttırılabilir mi ?

NOT:Lütfen bu sıcaklık için normal sıcaklık demeyin çünkü oyunlarda kasmaya neden oluyor kendisini soğuttuğu zaman geçiyor.

Ekran kartı modelim tam olarak bu modelle aynı.

assd.jpg

Yardımlarınızı bekliyorum.

Aynı sorun benim HD4650 min başına gelmişti. Pamuğa limonlu kolonya damlattım ve dikkatli bir şekilde kartın arkalı önlü her yerine sürdüm. Kaliteli macun sıktım, fanın yağını değiştirdim. Şimdi sorun ortadan kalktı.
(Fazla derecede kolonya damlatma yoksa kartı bozarsın.)

@Akif 'de bildiğim kadarıyla aynı kartı kullanıyor Akif Peköz senin ekran kartının sıcaklığını sorabilir miyim ?
Ve kartını nasıl soğutuyorsun ?

Kartın soğutma sisteminin de bir ömrü vardır. Bunu aklından çıkarma. :)

O zaman ekran kartımın fanı değiştirilebilir mi değiştirilebilirse fan önerebilir misin ?
Ve sıcaklık fark eder mi ?

Kart miladını doldurmuş. Bende Şuan GeForce 8600 GT Kullanıyorum kart boşta 60 derece. yük altında 70 derece ancak hiç sıkıntı etmiyorum ama illaki bir çözüm istiyorsanız üzerine daha iyi bir fan alabilirsiniz veyahut ekran kartına üfleyen bir fan kasanıza ekleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı