9500 GT Hdmı Ses Sorunu

ficarof

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2013
Mesajlar
103
Arkadaşlar asus 9500 gt ekran kartlı bilgisayarım var hdmı ile tvye bağlıyorum ses tvden gelmiyor. Birkaç yerde araştırdım ekran kartı desteklemiyor olabilir diyorlar acaba ne yapmalıyım.
 
Anakartında SPDIF Header olması lazım. Sonra ekran kartının üstünde de SPDIF girişi. Bir kablo ile anakartından aldığın çıkışı erkan kartına iletmen gerek. böylece HDMI'dan ses alabilirsin. Eski kartlarda sistem böyle maalesef.

Realtek'i güncelle ve Kayıttan yürütme aygıtları altından varsayılan çıkışı HDMI Dijital yapmayı dene ama fayda edeceğini snamıyorum.

Realtek High Definition Audio Driver R2.70
 
Anakartında SPDIF Header olması lazım. Sonra ekran kartının üstünde de SPDIF girişi. Bir kablo ile anakartından aldığın çıkışı erkan kartına iletmen gerek. Böylece HDMI'dan ses alabilirsin. Eski kartlarda sistem böyle maalesef.

Realtek'i güncelle ve kayıttan yürütme aygıtları altından varsayılan çıkışı HDMI dijital yapmayı dene ama fayda edeceğini snamıyorum.

Realtek High Definition Audio Driver R2.70

Konuya yazdığınız cevap 7 yıl sonra sorunumu çözdü. Teşekkür ederim. İleride yardımcı olması açısından ben de katkıda bulunayım.

ASUS P5G41T-M anakartım ile ASUS NVIDIA 9500GT ekran kartını yukarıda yazdığınız gibi kablo ile bağlamam gerekti. Yabancı kaynaklardan da yaptığım araştırmada anakart üzerindeki 4'lü SPDIF pinlerinden (1.pin-boş-2.pin-3.pin) 3. ve 4. pinleri ekran kartındaki 2'li pinin ikisine de bağladım. İnternette kablo satılıyor ancak, pandemi günlerinde kargo beklememek ve çözüme hızlı bir şekilde ulaşmak için, eski ve kullanmadığım bilgisayarımdan 8 girişe sahip kabloyu söktüm. Tabi 8 tane renkte kablolar olduğu için, kabloların renklerini takip ederek (kırmızı ve siyahı kullandım) pinleri doğru bir şekilde bağladım. Şu anda HDMI üzerinden Grundig TV'de ses alabiliyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı