Sınav notlarım 90 olmasına rağmen 3 sözlüye 20 girdi garip bu Anadolu lisesi hocaları.
Vallahi hocam artık illallah ettim ya inkılap dersine 2 saatlik ders iş bilmez bir kadın hoca koymuşlar sanki kendisi direkt tarih bize slayttan ders anlatıyor o gün elektrik gitse boş bırakacak deftere yazdır geç mantığıyla ilerliyor sınava vermiş 7 konu 7 soru deli oldum ve tabii ki 1 sınavda 35 2. sınavdan 10 aldım ve kazık soruyor 5 6 tane +ım ve dersi düzgün dinelememe rağmen sözlülere 40 40 vermiş dersi sınıfta benim dışımda 3 kişi dinliyor ortalamam 75 ve o kadın yüzünden belge alamıyorum gidip konuşam surat yapacak üst perdeden konuşacak beni bozacak sonunda not verecek sırf meymenetsiz suratını görmemek için belge almaktan vazgeçtim AYT dede büyük ihtimal yapamayacağım kadın beni dersten soğuttu resmen ve kadını şikayet etsemde sözlü yaptım bilemedi deyip çekilebilir işin içinden bu b*ktan eğitim sistemi yüzünden okuma isteğim kaçtı resmen ya + bir de konuyu açan arkadaşa yazdığım gibi adam özele gidiyor kafası rahat %99 12. sınıflara sorular veriliyor sözlüler zaten 100 adam istediği gibi oturup çalışıyor devamsızlık problemi bile yok ben okul açılmadan önce sınav kolejiyle oturdum 130 lira fiyat çekti dershane 80 lira fiyat çekti bir de indirimli halleri bu sırf babamın memur maaşı yetmez diye ailemi gönderin diye zorlayamadım bile ya ben bu zorluklarda çalışacağım kalmış şurada 4 ay benim %30 TYT mat %40 AYT mat bilgim var ve her şeyden yarı yarıya yapmak zorundayım istediğim sınıf öğretmenliğine gitmek için daha edebiyat inkılap çalışmak zorundayım coğrafya çalışmak zorundayım sistem o kadar içi boşaldı ki artık eskiden biraz parası olan dershaneye gidiyordu bir şekil yapıyordu şimdi parası olmayan zar zor ders çalışıyor ben okul derslerinemi yoğunlaşayım zaten 4 de evde oluyorum yoksa YKS'ye mi hazırlanayım aile baskısıda var üstümde en son aklımı kaybedeceğim yani bu kadar problemlerin dolu olduğu sistem ve ülkede parası olanın gerçek manada not satın alabildiği bir dönemdeyiz ve bu tamamen legal böyl bir kaos ortamı hakimken özele ya da az buçuk ortaokulda çalışıp fen lisesi bile olsa böyle düşünürken kimsenin böyle konular açmaması lazım bence.
Tabii ki de yaşayamadan anlayamam ama eğitimde özelleştirme çalışmasının olduğunu ve bu olayların kesinlikle haksız rekabet unsuru olduğunu söyleyebilirim Allah kolaylık versin.
herkesın hayatı aynı degıl hocam özel okullar bence okul değilde ticarethane parayı basıyorsun gecıyorsun dedıgım gıbı ders notum 90 3 tane 20 gırıyor dersede katılan bır ogrencıyım neymıs kıtap sınavı neymıs .... sınavı sacma sapan sınavlar eklıyorlar bırde okul sınavlarınının yanınaVallahi hocam artık illallah ettim ya inkılap dersine 2 saatlik ders iş bilmez bir kadın hoca koymuşlar sanki kendisi direkt tarih bize slayttan ders anlatıyor o gün elektrik gitse boş bırakacak deftere yazdır geç mantığıyla ilerliyor sınava vermiş 7 konu 7 soru deli oldum ve tabii ki 1 sınavda 35 2. sınavdan 10 aldım ve kazık soruyor 5 6 tane +ım ve dersi düzgün dinelememe rağmen sözlülere 40 40 vermiş dersi sınıfta benim dışımda 3 kişi dinliyor ortalamam 75 ve o kadın yüzünden belge alamıyorum gidip konuşam surat yapacak üst perdeden konuşacak beni bozacak sonunda not verecek sırf meymenetsiz suratını görmemek için belge almaktan vazgeçtim AYT dede büyük ihtimal yapamayacağım kadın beni dersten soğuttu resmen ve kadını şikayet etsemde sözlü yaptım bilemedi deyip çekilebilir işin içinden bu b*ktan eğitim sistemi yüzünden okuma isteğim kaçtı resmen ya + bir de konuyu açan arkadaşa yazdığım gibi adam özele gidiyor kafası rahat %99 12. sınıflara sorular veriliyor sözlüler zaten 100 adam istediği gibi oturup çalışıyor devamsızlık problemi bile yok ben okul açılmadan önce sınav kolejiyle oturdum 130 lira fiyat çekti dershane 80 lira fiyat çekti bir de indirimli halleri bu sırf babamın memur maaşı yetmez diye ailemi gönderin diye zorlayamadım bile ya ben bu zorluklarda çalışacağım kalmış şurada 4 ay benim %30 TYT mat %40 AYT mat bilgim var ve her şeyden yarı yarıya yapmak zorundayım istediğim sınıf öğretmenliğine gitmek için daha edebiyat inkılap çalışmak zorundayım coğrafya çalışmak zorundayım sistem o kadar içi boşaldı ki artık eskiden biraz parası olan dershaneye gidiyordu bir şekil yapıyordu şimdi parası olmayan zar zor ders çalışıyor ben okul derslerinemi yoğunlaşayım zaten 4 de evde oluyorum yoksa YKS'ye mi hazırlanayım aile baskısıda var üstümde en son aklımı kaybedeceğim yani bu kadar problemlerin dolu olduğu sistem ve ülkede parası olanın gerçek manada not satın alabildiği bir dönemdeyiz ve bu tamamen legal böyl bir kaos ortamı hakimken özele ya da az buçuk ortaokulda çalışıp fen lisesi bile olsa böyle düşünürken kimsenin böyle konular açmaması lazım bence.
max 50 kişi geriye atar.Sayısal ilk 1000'lere girmek istiyorum ancak etrafımdaki kişilere baktığımda OBP'min düşük olduğunu hissediyorum. Herkesin OBP 98 ya da 99 civarında benim ise 96.5. Sizce ilk 1000'e girersem yerleştirmede ne kadar geriye atar?
Abartmayın hocam 96.5 gibi bir obp'nin bu kadar geriye atacağını düşünmüyorum.Sıralama 800-900 gelse 2000'e kadar atabilir. O seneki sınava bağlı.
Maalesef böyle her fen lisesi de bir değil, özel okullarda zaten hiç eşitlik yok onu geçtim, devlet okullarının kendi içinde de eşitlik yok. Trabzon Fen'de okuyan arkadaşımın sınıf ortalamalarını görünce gerçekten şaşırdım. 9'dan itibaren her sene ara derslerin cevaplarını veriyorlarmış ve sözel derslerde 9'dan itibaren her sene zorlamıyorlarmış. Sözlüler ise herkesin yüksek. Benim okuduğum fen lisesinde ise felsefede bile aşırı zorluyorlar, sözlüler tüm derslerde çok katı.herkesın hayatı aynı degıl hocam özel okullar bence okul değilde ticarethane parayı basıyorsun gecıyorsun dedıgım gıbı ders notum 90 3 tane 20 gırıyor dersede katılan bır ogrencıyım neymıs kıtap sınavı neymıs .... sınavı sacma sapan sınavlar eklıyorlar bırde okul sınavlarınının yanına
bizde obp kaldırılcak sosyal aktiviteler ve ders performansları artık sayılıcak falan dediler fakat hiçbirşey değişmiyor biyolojiciye sınıfın en iyi sunum dosyasını verdim içinde 10 dan fazla sunum ödevi vardı hoca ayakta alkışlattı sonuç nedir ders içi performans 60 artık okullardan okullarada değişiyormuş ben sadece özel okullarda var zannediyordum şaşırıyorum suan yaniAbartmayın hocam 96.5 gibi bir obp'nin bu kadar geriye atacağını düşünmüyorum.
Örnek, yakın bir sonuç bulabilirsiniz web den güzel olur.
Maalesef böyle her fen lisesi de bir değil, özel okullarda zaten hiç eşitlik yok onu geçtim, devlet okullarının kendi içinde de eşitlik yok. Trabzon Fen'de okuyan arkadaşımın sınıf ortalamalarını görünce gerçekten şaşırdım. 9'dan itibaren her sene ara derslerin cevaplarını veriyorlarmış ve sözel derslerde 9'dan itibaren her sene zorlamıyorlarmış. Sözlüler ise herkesin yüksek. Benim okuduğum fen lisesinde ise felsefede bile aşırı zorluyorlar, sözlüler tüm derslerde çok katı.
Obp sisteminin kalkması gerek. Ama şuanki kafayla kaldırmazlar, her şey daha kötüye gidiyor.
Bizde OBP kaldırılacak sosyal aktiviteler ve ders performansları artık sayılacak falan dediler fakat hiçbir şey değişmiyor biyolojiciye sınıfın en iyi sunum dosyasını verdim içinde 10'dan fazla sunum ödevi vardı hoca ayakta alkışlattı sonuç nedir ders içi performans 60 artık okullardan okullarada değişiyormuş ben sadece özel okullarda var zannediyordum şaşırıyorum şu an yani.
Sayısal ilk 1000'lere girmek istiyorum ancak etrafımdaki kişilere baktığımda OBP'min düşük olduğunu hissediyorum. Herkesin OBP 98 ya da 99 civarında benim ise 96.5. Sizce ilk 1000'e girersem yerleştirmede ne kadar geriye atar?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.