96 Mbps download ile 720p'de dizi izleyememek

BademinKölesi

Hectopat
Katılım
11 Ocak 2021
Mesajlar
73
Yer
Samsun
Arkadaşlar merhaba.

Görseldeki hız verilerine rağmen 720p'de bile dizi izleyemiyorum. Nedeni ne olabilir? Site ile alakası olabilir mi?

cfgbd.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.

Görseldeki hız verilerine rağmen 720p'de bile dizi izleyemiyorum. Nedeni ne olabilir? Site ile alakası olabilir mi?

Eki Görüntüle 966245
Video oynatmada download değil upload önemlidir hocam ben öyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin, ama gene de enteresan çünkü 4 ile 720p izlenebilir.
 
Büyük ihtimalle korsan bir siteden izliyorsun. Sitenin videoyu yüklediği sunucu yavaş ya da ücretsiz videolara hız sınırı uyguluyordur. Yani videoyu indirmeni sınırlıyor. Bu yüzden senin İnternet hızının bir değeri kalmıyor.

Mesela animeleri yasal olarak izleyebileceğimiz platformlar olmadığından, korsan sitelerden izlemek durumunda kalıyoruz. O siteler de bir bölüm için 10-15 alternatif sunuyorlar. Aralarından 2-3 tanesi hızlı ve düzgün çalışıyor.

Netflix, Prime Video gibi alternatifler de varsa oralardan izleyin. Yani hız sınırlaması yapmayan servislerden hizmet alın.

Hayır, video izlerken karşıdan dosyaları ön belleğe indirirsiniz. Yani indirme önemlidir yükleme değil. @om3rkaya10
 
Son düzenleme:
Korsan siteler cidden rezaletler, sorun senden kaynaklı değil. 8 Mbps internetle Netflix, BeIN Connect, Amazon Prime gibi yerlerde sorunsuz paşa paşa izliyorum mesela.

Korsan kullanmama sebebim aslında tamamen bu dizi konusunda. Korsan siteler işkenceden ibaretler. Sürekli reklam çıkar, sürekli donar, kalite düzgün olmaz vs. Zaten yarım saat, bi' saat zevkim var, onu da işkenceye dönüştüreceğime 50 lira veririm aylık dertsiz tasasız izlerim.
 

Geri
Yukarı