Çözüldü 9600 GT ekran kartını takınca sistem mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 7

KadirCe

Kilopat
Ekran kartı
NVIDIA 9600 GT 1 GB 256 bit
Anakart
Gigabyte GA-VM900M v2
İşlemci
Core 2 Duo E7500
Herkese merhaba,
Dün akşam evdeki eski parçalarla PC toplamaya niyetlendim. Montajı yapıp Windows 7 kurmaya çalıştığımda "ACPI compliant" içerikli mavi ekran hatası aldım. Sonrasında ekran kartını çıkarıp dahili ekran kartı üzerinden görüntü alarak yaptığımda ise kurulumu sorunsuz bir biçimde tamamladım.
Sistem bilgilerim aşağıdaki gibidir. Bu sorunun çözümü için bana yardımcı olabilir misiniz?

Anakart adı Gigabyte GA-VM900M v2.
CPU türü dualcore Intel Core 2 Duo E7500, 2933 MHz (11 X 267)
Anakart çipseti VIA p4m900.
Sistem belleği 2816 MB (DDR2 SDRAM) (not: Anakart 667 MHz desteklemesine rağmen RAM'lerden birisi 800 MHz ancak 667 MHz'de sorunsuz çalışıyor)
BIOS türü award modular (01/16/08) (not: En son sürüm)
Sorunlu ekran kartı: NVIDIA 9600 GT 1 GB 256 bit.

Teşekkürler.
Sorun tarafımca çözülmüştür.
Her ne kadar son yazdığım iki konuda cevap olarak bir girdi olmasa da bunu sistemimin düşüklüğü nedeniyle ilgi görmemesine bağlıyorum.
Yine de yukarıdaki sorunu nasıl çözdüğümü anlatayım. Aynı sorunla karşılaşan başka birisi zaman kaybetmeden çözüme ulaşabilsin.
Yukarıda RAM'lerin frekanslarının farklı olduğundan bahsetmiştim. Ekran kartını takıp iki RAM'i ayrı ayrı takınca sistem sorunsuz açılıyor. RAM'leri aynı anda takınca sistem mavi ekran hatası veriyor.
Sağlıcakla.

Son düzenleme:
İlgilenilmemiş olması sisteminizin kalitesi ile alakalı değildir, ona emin olabilirsiniz.

i9-12900K işlemcili sistemi olup hata alanlar da buradan aynı hizmeti alıyor.

Dosya alamadığımız için konu arka planda kalmış olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…