Çözüldü 9600 GT ETS 2 açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

vius

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar yaklaşık 2 senedir oyunu sorunsuz şekilde aynı sistemde oynuyordum. Fakat Windows 10'a geçtikten sonra oyun açılmamaya başladı. Steam'den oyunu başlata tıkladığımda Windows bildirim sesi geliyor ve hiçbir şey olmadan oyun açılmıyor.(Oyunu defalarca silip yükledim ve aynı şekilde dosyaları doğruladım hatta Steam'ı bile silip yükledim ama sorunun çözümünü bulamadım.

Hatalı uygulama adı: eurotrucks2.exe, sürüm: 1.37.1.74, zaman damgası: 0x5ed7cdd2
Hatalı modül adı: eurotrucks2.exe, sürüm: 1.37.1.74, zaman damgası: 0x5ed7cdd2
Özel durum kodu: 0xc0000005
Hata uzaklığı 0x000000000010afb0
Hatalı işlem kimliği: 0x1721c
Uygulama başlangıç zamanı: 0x01d63abf0d325fe8
Hatalı uygulama yolu: D:\STEAM\steamapps\common\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x64\eurotrucks2.exe
Hatalı modül yolu: D:\STEAM\steamapps\common\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x64\eurotrucks2.exe
Rapor kimliği: 60C03E32-23C6-44A5-ABF1-BB9742C45B27
Hatalı paket tam adı:
Hatalı paketle ilgili uygulama kimliği:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyuna gelen güncellemeden sonra oldugunu düşünüyorsanız, oyunun daha eski sürümlerine erişerek oynayabiliyorsunuz.

ETS2>Özellikler>Betalar yolunu izleyerek daha eski sürümlerin beta programına katılın, gerekli indirmeleri yaptıktan sonra oyuna tekrar girmeyi deneyin.

Eski sürümlerde DX9/DX10'la çalıştırabiliyordunuz diye hatırlıyorum. Yeni gelen sürümde ayrıca o da kalkmış galiba. Sadece DX11 moduyla girebiliyorsunuz. Eski sürümlere alınca DX sürümünü de değiştirmeyi deneyin.
Ekran kartı sürücünüz 2016'dan kalma. Güncelleyin. Ekran kartınız nedir?

Ekran kartım Nvidia Geforce 9600 GT 1 GB , Geforce Experience ile en son sürümü kurdum ama daha ekran kartına uygun daha yeni sürücü bulamadım uzun zamandır da bunu kullanıyorum.(Sürüm : 342.01)

Sürücüyü kaldırıp yeniden kurmayı denedim fakat yine aynı birşey değişmedi.

Kartınız için son sürüm zaten o. Ekran kartınız oyunun gereksinimlerini karşılamıyor. Sürücü güncellemesi alan bir karta geçin. Kartınız 12 yıllık.

Güncelleme: Oyun DX9 desteğine son vermiş ama buna rağmen sistem gereksinimlerini güncellememiş.

Söz konusu bilgi: Euro Truck Simulator 2 Update 1.36

Son düzenleme:
Kartınız için son sürüm zaten o. Ekran kartınız oyunun gereksinimlerini karşılamıyor. Sürücü güncellemesi alan bir karta geçin. Kartınız 12 yıllık.

Oyun DX11'a geçmeseydi zannımca o oyunu çok rahat oynardı orta ayarlarda. Ne olduysa DX11'e geçtikten sonra gelen grafik ve ses güncellemeleri ile oyunun bambaşka hale gelmesiyle oldu. O kartın DX11 desteği olsa o bile işini görürdü az çok. Zaten ETS 2 optimizasyon sıkıntısı olan bir oyun katılıyor musunuz bilmem de.

Sorun şu ki oyunu aynı sistemde yaklaşık 300 saat oynadım sanırım oyuna gelen son güncellemede benimki gibi eski ekran kartlarına desteğini kesti yeni sistem alınca artık

Zaten oyun DX11'e geçmeden önce yaklaşık 300 saat oynama süresi var aynı sistemde fakat güncellemeyle desteğini kesmiş sanırım.

Zaten ETS 2 optimizasyon sıkıntısı olan bir oyun katılıyor musunuz bilmem de.

Kesinlikle katılıyorum. Bu arada geliştiriciler oyun DX11 gerektiriyorsa artık bunu yazmalı. Sadece bir blogda var ama sistem gereksinimleri halen eski.

Oyuna gelen güncellemeden sonra oldugunu düşünüyorsanız, oyunun daha eski sürümlerine erişerek oynayabiliyorsunuz.

ETS2>Özellikler>Betalar yolunu izleyerek daha eski sürümlerin beta programına katılın, gerekli indirmeleri yaptıktan sonra oyuna tekrar girmeyi deneyin.

Eski sürümlerde DX9/DX10'la çalıştırabiliyordunuz diye hatırlıyorum. Yeni gelen sürümde ayrıca o da kalkmış galiba. Sadece DX11 moduyla girebiliyorsunuz. Eski sürümlere alınca DX sürümünü de değiştirmeyi deneyin.

Çözüm
Eski sürümü indirin sorun çözülür.
Eski sürümü indirdim sorunsuz çalıştı teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…