9600 GT FPS düşme sorunu

Șu an sistem toplamam zor yaza kadar toplayamam 2 çekirdegi kapatmayi denemistim fps dusmesi o kadar sık olmamisti hatta oyunun ayarlarini yukseltip dikey esitlemeyi actigimda fps drop sorunu kalmamisti çekirdek kapatmak ișlemciye zarar verirmi ?

Yorumunu düzenlemeden önce çekirdek kullanım değerlerine değişmiştin. Tüm çekirdekler aynı yük altında olmak zorunda değil. %80-90 yük altında da olabilirler. Oyunlar tüm çekirdekleri %100 yük altına sokacak kadar yük bindirmez zaten genelde.
Zaten stok frekans ile kullanıyormuşsun, stabilite sorunu olacak desem ona da imkan veremiyorum bu haliyle.

FPS droplarının bir nedeni de RAM bellek yetersizliği olabiliyor. Sanırsam görev yöneticisinden detaylı bir pencere istemiştim senden, 4GB bellek kullandığın için belki arka planda çalışan uygulamalar yüzünden böyle bir sorun yaşayabiliyor olabileceğini düşünmüştüm ancak FPS drop dediğin şey anlık takılma yaratacak seviyede düşüşlere denir.

Senin durum sanırsam var olan sahneye göre anlık FPS değişiklikleri. Yinede bir aktar bize RAM bellek kullanımını, görev yöneticisinden alalım o görüntüyü.
Windows7 de olsa gösteriliyor olmalı detaylıca.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı