Öncelikle şunu belirtmek isterim, bilgisayar konusunda pek bilgi sahibi değilim. Sadece oyun render belki ileride yayın yapmak üzerine bir sistem toplamak istiyorum. Beni en 4-5 yıl idare edecek bir sistem olacak. Siz değerli duayenlerin bilgisine ihtiyacım var. Oluşturduğum sistem şu.
Ekran kartı olarak ise MSI GeForce RTX 2070 Armor düşünüyorum. Sizlerden bir eksiği var ise söylemenizi ya da şunun yerine şunu alsan daha iyi ve fiyat olarak daha uygun olur diye uyarılarda bulunmanızı istiyorum. Malum 10000 geçecek bu sistem. Bir de uygun olanından 144MHz 1MS monitor oyuncu klavyesi ve fare tavsiyelerinize ihtiyacım var.
1900 TL verip de 9600K alınmaz. Vatan aşırı pahalı satıyor, internette 1500 TL. 400 lira neden boşa veresin?
R5 3600 öneririm, 1300 TL.
Aynı şekilde RAM falan daha uygun model seçilir 8 GB 3200Mhz RAM'e 400 TL çok.
Bence HDD çok aşırı gereksiz olmuş. Windows'u SSD'ye kuracaksan HDD için 1TB yeterli olacaktır. Bu sisteme 9600K yakışmamış. Arkadaşın dediği gibi AMD tabanlı bir sistem kurarsan daha iyi olur.
Öncelikle şunu belirtmek isterim, bilgisayar konusunda pek bilgi sahibi değilim. Sadece oyun render belki ileride yayın yapmak üzerine bir sistem toplamak istiyorum. Beni en 4-5 yıl idare edecek bir sistem olacak. Siz değerli duayenlerin bilgisine ihtiyacım var. Oluşturduğum sistem şu.
Ekran kartı olarak ise MSI GeForce RTX 2070 Armor düşünüyorum. Sizlerden bir eksiği var ise söylemenizi ya da şunun yerine şunu alsan daha iyi ve fiyat olarak daha uygun olur diye uyarılarda bulunmanızı istiyorum. Malum 10000 geçecek bu sistem. Bir de uygun olanından 144MHz 1MS monitor oyuncu klavyesi ve fare tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Yazdığın bileşenlerin çoğunu çok daha ucuza bulabilirsin, mesela samsung 970 evo geçen ay 829 TL aldım trendyoldan,işlemci 9600K fiyatlarıda 1600 TL bandında bulunabiliyor,tüm bileşenlerde bu şekilde alırsan 1000 TL para cebinde kalır aşağı yukarı.