9600KF işlemcinin oyundayken hızı düşüyor

yurukyunus

Femtopat
Daha fazla  
9600KF işlemcimde masaüstü ve video falan izlerken 4.3 Ghz'de çalışıyor. Ancak oyundayken base clock hızına yani 3.7 Ghz'ye düşüyor. Bu da bazen darboğaz durumu yapıyor. Çözüm var mıdır?

Kötü bir stok soğutucu ve yüksek hızlara çıkmaya çalışan bir 9600KF var elimizde, sıcaklık bu GHz düşüşlerinin sebebi gibi görünüyor.

Kötü bir stok soğutucu ve yüksek hızlara çıkmaya çalışan bir 9600kf var elimizde, sıcaklık bu GHz düşüşlerinin sebebi gibi görünüyor

Bu soğutucu için mi kötü diyorsunuz? Ayrıca termal macun yenilesek sorun kalkar mı?

Bu soğutucu için mi kötü diyorsunuz? Ayrıca termal macun yenilesek sorun kalkar mı?

Evet ona diyorum.

Kesin değil, bence direkt soğutucu değiştirin. Boşa yatırım da olmaz ileride işlemci yükseltmesine gidilirse.

+

Evet ona diyorum.

Kesin değil, bence direkt soğutucu değiştirin. Boşa yatırım da olmaz ileride işlemci yükseltmesine gidilirse.

+

Şu an bütçe yok ama sadece macun yenileyebilirim.
bu macun nasıldır?

Şu an bütçe yok ama sadece macun yenileyebilirim.
Bu macun nasıldır?

Bu fiyata gramajı daha az olsa da performansı daha iyi olan bir macun var.

Bu fiyata gramajı daha az olsa da performansı daha iyi olan bir macun var.

Bu sıvı soğutma için biraz zorlayacağım nasıldır?

Corsair H45 kullanıyordum. Aynı işlemci kuzenimin bilgisayarında da var. Ucuz bir kule tipi hava soğutma kullanıyor. Onda da frekanslar aynı Battlefield 5 oynarken.
MSI Afterburner gibi bir program ile sıcaklıklara baktınız mı? Derecelere göre daha iyi bir soğutma gerekli mi belli olur. Teşhisi netleştirmeden tedaviye geçmemek lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı