İşlemcinin GHz hızı nasıl düşürülür?

Samet Celep

Decapat
Daha fazla  
İşlemci GHz düşürme yapmak istiyorum. Çok ısınıyor. Önce de R5 3600 3.57 GHz de çalışırken 50-55 de gezerken şimdi 3.93 GHz'de 90-100 arası gidiyor. Yardım eder misiniz?

ASUS optimaldan sonra oldu arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
36'ya düşürmek bence pek bir etki etmez 32 ya da 29 daha iyi olur.

Hocam RTX 3060 la darboğaz yememek için yükseltmiştim de tam ayarı bulamadım ama şu an 62'ye düştü.

UV yapıp çok daha fazla sıcaklıkları düşürebilirsiz fakat 3600 için voltaj değerleri nasıl olmalı tam olarak bilmiyorum. Ama boşta 75 derece olması iyi bir durum değil. Termal macunu en son ne zaman değiştirdiniz?

1 saat önce değiştim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam RTX 3060 la darboğaz yememek için yükseltmiştim de tam ayarı bulamadım ama şu an 62'ye düştü.

1 saat önce değiştim.
Epey bir fark yaratmış fakat benim dediğim yöntemi yapmanı öneririm çünkü şu an boşta olsa bile 3.6GHz'de çalışacak ayrıca yük altında değilken 62 derece iyi değil.

1 saat önce değiştim.
Stok soğutucu kullanıyorsanız yaz aylarında bu kadar ısınması olası bir durum. En azından eski sıcaklıklarına geriletebildik. Eğer daha fazla düşürmek isterseniz 35-34 deneyebilirsiniz.

Epey bir fark yaratmış fakat benim dediğim yöntemi yapmanı öneririm çünkü şu an boşta olsa bile 3.6GHz'de çalışacak ayrıca yük altında değilken 62 derece iyi değil.

Darboğaza etki eder mi peki?

Kasanın içi bu, yeni temizledim zaten.

Dosya Ekleri

• IMG_1323.JPG
    IMG_1323.JPG
    126,7 KB · Görüntüleme: 49
Evet darboğaz yapar fakat ben yük altında değilken ki sıcaklığından bahsediyorum. Sabitlemek yerine maksimum frekansı biraz düşürürsen hem boşta fazla güç kullanmaz hem yük altında darboğaz yaşamazsın.

@Swoxie Bir sorum olacak.
Ben de oyunlarda işlemci sıcaklığı sorunu yaşıyorum. Uygulama üstünden Turboboost kapatıyorum sıcaklık değerleri düşüyor. Bu dediğiniz işlemci kullanımı, Turboboostu sınıflandırır mı?

@Swoxie Bir sorum olacak.
Ben de oyunlarda işlemci sıcaklığı sorunu yaşıyorum. Uygulama üstünden Turboboost kapatıyorum sıcaklık değerleri düşüyor. Bu dediğiniz işlemci kullanımı, Turboboostu sınıflandırır mı?
Turbo Boost'u kapatmak ayrıca işlemcinin güç tüketimini de düşürür yani direk yarı yarıya bir performans kaybı yaşarsın. Frekansı sınırlamak ise sadece frekansı düşürür yani güç tüketimi aynı kalacağı için çok büyük bir performans kaybı yaşamadan sıcaklıkları düşürebilirsin. Nasıl yapıldığını şu konuda açıkladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı