9600X için soğutucu önerisi

crenna

Megapat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
9060 XT 16 GB
Anakart
Biostar B650-MT
İşlemciyi 65W güç sınırında çalıştırıyorum ve şu soğutucuyu kullanıyorum: Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2.

Tarayıcı ve Discord açıkken sıcaklıklar 55-65 derece arasında gidiyor, Valorant ve CS2'de ise 75-80 derece civarında oluyor. Kasamın (Amazon.com.tr) kötü olduğunu biliyorum ama bütçem buna yetmişti. Sizce önce kasa mı değiştirmeliyim, yoksa mevcut kasam ile uyumlu şekilde iyi performans verebilecek 3.000 TL'ye kadar bir sıvı soğutucu veya kaliteli kule tipi soğutucu bulabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Thermalrigt Peerless Assassin 120 ama sıvı soğutucu alacaksanız Corsair iCUE link H100i.

İşlemciyi 65W güç sınırında çalıştırıyorum ve şu soğutucuyu kullanıyorum: Thermalright Assassin Spirit 120 Plus v2.

Tarayıcı ve Discord açıkken sıcaklıklar 55-65 derece arasında gidiyor, Valorant ve CS2'de ise 75-80 derece civarında oluyor. Kasamın (Amazon.com.tr) kötü olduğunu biliyorum ama bütçem buna yetmişti. Sizce önce kasa mı değiştirmeliyim, yoksa mevcut kasam ile uyumlu şekilde iyi performans verebilecek 3.000 TL'ye kadar bir sıvı soğutucu veya kaliteli kule tipi soğutucu bulabilir miyim?

Öncelikle kasanızı değiştirin hocam. Ön taraf tamamen kapalı cam. Bu şekilde ne takarsanız takın içeriye temiz hava girmiyor. Yüksek ihtimal üst panelde tahliye fanları da yok. Sıcaklık içeride sıkışıp kalıyor.

Thermalright Phantom Spirit 120 SE ve MSI Mag Forge 120A aldım ve ekstra olarak Thermalright'ın AM5 kitini aldım. Bu parçalar gelince yeni ısı değerlerini paylaşacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı