Çözüldü 970 EVO BIOS'ta ve Windows'ta görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

shadow90

Decapat
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus SSD
Anakart
Gigabyte B450MH
Konuda belirttiğim SSD'den aldım fakat ne BIOS'ta ne de Windows aygıt yöneticisinde SSD'yi göremiyorum. Anakartım Gigabyte B450M-H, BIOS güncel. Samsung Magician programında da SSD'yi göremiyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-10-02 at 03.16.42.jpeg
    WhatsApp Image 2022-10-02 at 03.16.42.jpeg
    171,3 KB · Görüntüleme: 70
  • WhatsApp Image 2022-10-02 at 03.16.41 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-10-02 at 03.16.41 (1).jpeg
    144,7 KB · Görüntüleme: 74
  • WhatsApp Image 2022-10-02 at 03.16.41.jpeg
    WhatsApp Image 2022-10-02 at 03.16.41.jpeg
    349,2 KB · Görüntüleme: 72
  • aygıt_evo.JPG
    aygıt_evo.JPG
    49,9 KB · Görüntüleme: 61
  • ssd_evo.JPG
    ssd_evo.JPG
    106,7 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Çözüm
AMD Athlon 3000G'nin Samsung 970 EVO Plus SSD'yi destekleyip desteklemediğini daha detaylı araştırmalı mıyım?
Kesinlikle. İşlemci içindeki PCIe kontrolcü sayısı kaynaklı olabilir. Bakayım bi.

Keşke işlemciyi en baştan söyleseydiniz:

1. * Supports only M.2 SATA SSDs when using an AMD Athlon™-series/ 7th Gen. A-series or Athlon™ X4 APU.
Athlon serisi işlemcilerle sadece SATA NVMe desteği mevcut.
Bu durumda anakartın M.2 yuvasının arızalı olma ihtimali var.

Anakartın garantisi varmış, servise yolladım. " M.2 slottan Windows'a girildiği, uzun süreli kullanımda sorun görülmediği" yazıyor, ama ben hâlâ SSD'yi göremiyorum, AMD Athlon 3000G'nin Samsung 970 EVO Plus SSD'yi destekleyip desteklemediğini daha detaylı araştırmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Athlon 3000G'nin Samsung 970 EVO Plus SSD'yi destekleyip desteklemediğini daha detaylı araştırmalı mıyım?
Kesinlikle. İşlemci içindeki PCIe kontrolcü sayısı kaynaklı olabilir. Bakayım bi.

1. * Supports only M.2 SATA SSDs when using an AMD Athlon™-series/ 7th Gen. A-series or Athlon™ X4 APU.

Çözüm
Kesinlikle. İşlemci içindeki PCI-e kontrolcü sayısı kaynaklı olabilir. Bakayım bir.

Konuyu açarken belirttim sanıyordum benim hatam, sadece anakart ile uyumlu olması yeterli diye düşünmüştüm.

Şimdi mevcut sorunu çözmeye çalışırsak böyle bir dönüştürücü ile SSD'yi kullanabilir miyim? PCIEx16 soketim boşta anakartta. Fakat işlemcinin PCIEx16 desteği olup olmadığından emin olamıyorum, PCIEx4 olan aparatı aynı sokete taksam problem olur mu?

Nvme M.2 Ssd To X16 Pcı-E Soğutuculu Çevirici Fiyatları ve Özellikleri

Araştırmalarım sonucu PCI-e X16 slotu olsa da anakartın, işlemci en fazla X4'ünü kullanabilecek.

Bu ürünü almaya karar verdim sizce problem yaşar mıyım? @Recep Baltaş

Ben de öyle olmasını umuyorum, dönüştürücü geldikten sonraki süreci paylaşacağım.

Merhaba, sonunda SSD'yi görüntülemeyi başardım. BIOS'ta ve Windows'ta çok rahat bir şekilde görüyorum kullanabiliyorum.

Macrium Reflect programı ile Windows'un yüklü olduğu 320 GB'lık HDD'yi 1 TB'lık SSD'ye klonladım fakat '09' kodlu hata verdi. Başka bir programla (HDD Clone) tekrar klonlama işlemi yaptım ve hata çıkmadı. Bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS'a girdiğimde boot etmek için SSD otomatik ilk sırada oluyor 'boot Manager' haliyle, bilgisayar açılırken lütfen boot edilebilir bir disk yükleyin diye uyarı veriyor siyah ekranda.

SSD'yi söküp tekrar Windows yüklü HDD'yi boot sırasında birinci sıraya aldığımda açabiliyorum bilgisayarı. Klonladığım diğer HDD de aktifken yapıyorum bu işlemi o HDD'nin SATA kablosunu çıkarıp sadece SSD ile Windows'u açmayı denemedim. Birbirinin aynısı iki disk bağlı olduğu için boot edemiyor olabilir mi? Çünkü SSD'yi boot için ilk sıraya almak için BIOS'a girdiğimde eski HDD'nin 'boot Manager' hali kayboluyor, sadece HDD olarak görünüyor.

PCIEx16 soketinden taktığım için SSD'yi BIOS'ta başka bir ayar mı yapmam lazım? Eski HDD'ye yüklediğim Windows UEFI kurulum değildi bu da bir fark yaratır mı? Çok fazla program, uygulama, ayar, oyun vs olduğu için temiz kurulum yapmayıp klonlamayı tercih ettim ama, UEFI temiz bir kurulum yapsam SSD'ye daha mı sağlıklı olur?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-10-31 at 10.20.44.jpeg
    WhatsApp Image 2022-10-31 at 10.20.44.jpeg
    171,7 KB · Görüntüleme: 27
Klonlama düzgün olmamıştır. Yoksa birebir aynı olması bir sorun teşkil etmez.
Bu yüzden kaynak diskin imajını macrium reflect ile başka bir diske alıp o imajı yine bu program ile diske yazacaktım fakat imaj işlemi bittikten sonra "hata kodu 23" döngüsel veri artıklık denetimi hatası alıyorum, diskten bazı veriler okunmuyor diyor ve oluşturulan imaj otomatik siliniyor program tarafından. Windows yüklü diskte bozuk sektörler mi var? Yoksa disk direkt bozuk diyebilir miyiz? Bozuk sektörler varsa başka bir program vasıtasıyla düzeltme şansımız var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı