Geçtiğimiz gün HP Pavilion Silver 15-BC004NTlaptobuma Samsung 970 Evo M.2 montajını gerçekleştirdim ve temiz kurulum yaptım. Fakat şuan Samsung'un vaad ettiği 3500/1500 olan değerlere ulaşamıyorum. Hem Samsung Magician yazılımından hem de CrystalMark'dan yaptığım testlerde değerler 1500/1500 civarı çıkıyor. Yazılımdan anladığım kadarıyla cihazımda PCIe Gen 3.0 x4 mevcut. Bu durumda neden vaadedilen değerlere ulaşamıyor olabilirim?
Hiç bir problem yok. Hızlar SSD'nin ısısına göre değişiklik gösterebilir. Sürekli test yapmakata kısa süreli yongaları ısınıdırır ve hız kaybı yaşanır.
Hiç bir problem yok. Hızlar SSD'nin ısısına göre değişiklik gösterebilir. Sürekli test yapmakata kısa süreli yongaları ısınıdırır ve hız kaybı yaşanır.
970 Evo modelinin incelemelerinde yapılan testlerde hep kutu üzerinde yazan, Samsun'un belirttiği hıza ulaştığını gördüm. Bendeki ürün bu yaptığım testlerde bu hıza ulaşamıyor bu yüzden üründe bir problem olduğunu veya benim ayarlarımla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
NVMe sürücülerini kurmadığınız için hız problemi yaşıyorsunuz. Alttaki linkten sürücüyü indirip kurun. Ardından hız testinizi tekrardan yapın. Sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz.
Geçtiğimiz gün HP Pavilion Silver 15-BC004NTlaptobuma Samsung 970 Evo M.2 montajını gerçekleştirdim ve temiz kurulum yaptım. Fakat şuan Samsung'un vaad ettiği 3500/1500 olan değerlere ulaşamıyorum. Hem Samsung Magician yazılımından hem de CrystalMark'dan yaptığım testlerde değerler 1500/1500 civarı çıkıyor. Yazılımdan anladığım kadarıyla cihazımda PCIe Gen 3.0 x4 mevcut. Bu durumda neden vaadedilen değerlere ulaşamıyor olabilirim?
Hocam rica etsem driver yükledikten sonraki magician ,cdiskmark hız değerlerini paylaşabilir misiniz? Bir de HDD'den SSD'ye büyük boyutlu dosya taşındığındaki hızını yazarsanız iyi olurdu.