970 Evo M.2 SSD Hız Problemi

superbeetle

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Geçtiğimiz gün HP Pavilion Silver 15-BC004NT laptobuma Samsung 970 Evo M.2 montajını gerçekleştirdim ve temiz kurulum yaptım. Fakat şuan Samsung'un vaad ettiği 3500/1500 olan değerlere ulaşamıyorum. Hem Samsung Magician yazılımından hem de CrystalMark'dan yaptığım testlerde değerler 1500/1500 civarı çıkıyor. Yazılımdan anladığım kadarıyla cihazımda PCIe Gen 3.0 x4 mevcut. Bu durumda neden vaadedilen değerlere ulaşamıyor olabilirim?

Dosya Ekleri

• s1.jpg
    s1.jpg
    61,4 KB · Görüntüleme: 279
  • s2.jpg
    s2.jpg
    56,1 KB · Görüntüleme: 273
Hiç bir problem yok. Hızlar SSD'nin ısısına göre değişiklik gösterebilir. Sürekli test yapmakata kısa süreli yongaları ısınıdırır ve hız kaybı yaşanır.

Hiç bir problem yok. Hızlar SSD'nin ısısına göre değişiklik gösterebilir. Sürekli test yapmakata kısa süreli yongaları ısınıdırır ve hız kaybı yaşanır.

Nasıl problem yok ? Bu testte vaad edilen hız görülmek zorunda.

Eğer Windows'u bu SSD'ye kurduysan arka planda açık olan bütün uygulamaları kapat ve tekrar test et.

970 Evo modelinin incelemelerinde yapılan testlerde hep kutu üzerinde yazan, Samsun'un belirttiği hıza ulaştığını gördüm. Bendeki ürün bu yaptığım testlerde bu hıza ulaşamıyor bu yüzden üründe bir problem olduğunu veya benim ayarlarımla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Merhaba,

Geçtiğimiz gün HP Pavilion Silver 15-BC004NT laptobuma Samsung 970 Evo M.2 montajını gerçekleştirdim ve temiz kurulum yaptım. Fakat şuan Samsung'un vaad ettiği 3500/1500 olan değerlere ulaşamıyorum. Hem Samsung Magician yazılımından hem de CrystalMark'dan yaptığım testlerde değerler 1500/1500 civarı çıkıyor. Yazılımdan anladığım kadarıyla cihazımda PCIe Gen 3.0 x4 mevcut. Bu durumda neden vaadedilen değerlere ulaşamıyor olabilirim?
Samsung'un NVMe Driver'ını yükle, sonra PC yi yeniden başlat.
SSD Tools & Software | Download | Samsung V-NAND SSD

Hocam rica etsem driver yükledikten sonraki magician ,cdiskmark hız değerlerini paylaşabilir misiniz? Bir de HDD'den SSD'ye büyük boyutlu dosya taşındığındaki hızını yazarsanız iyi olurdu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı