970 EVO Plus Big Sur kurulum hata

x808Karma

Hectopat
Sistem özelliklerim;
Lenovo yoga 900 13ısk2.
Intel i7 6560u CPU.
Intel ıris Graphics 540.
Samsung 970 EVO Plus 250GB NVMe M.2 SSD.
8 GB RAM.
Intel dualband wirelessac 8260.
Ethernet girişi yok*

Bir önceki konum kilitlendiği için tekrar konu açmak zorunda kaldım.
Sorunumun PM951 model SSD diskimden kaynaklı olduğunu göze alarak 970 EVO Plus disk siparişi verdim, ancak aynı hata beni maalesef terk etmedi.
Disk biçimlendirme işleminden sonra (guid bölüntü haritası+APFS) + macOS yükle seçtikten sonra yükleyici dk 15'te takılıyor *verifying sharedsupport. Dmg*
Bunu göze alarak sorunumun artık diskten olmadığına kanaat getirebilir miyiz?
Baktığımız zaman Intel iris Graphics 540 macOS tarafından destekleniyor diye biliyorum.
İşin içinden çıkamadım rica ediyorum bir çözüm üretelim.

SSD için Firmware güncellemesi yapıp tekrar dener misin?
Fw güncellemesi yapmayı bilmiyorsanız belirtin anlatayım.

Üstadım fw güncel, ne hikmettir bilmiyorum ama denemediğim site imaj Bootloader kalmadı.
Kurulumda tek bir sorun var o da aşırı donma takılma, cihaz zaten çözünürlüğünü 4K da tutuyor onun dışında ekranı dokunmatik. Bunlardan hangisi bana sorun çıkardı bilmiyorum, ama şunu söylemem gerekirse; kurabildiğim tek imaj "Niresh Mojave" onda da ekran kartımı tanıtamadım (iris 540), ben hiç bu kadar zorlanmadım ya bir Hackintosh kurulumunda.
Disk siliyorum takılıyor, kur diyorum dakika 12 de restart atması gerek saatlece bekliyorum yine aynı 15'te takılıyor, artık yeni ve güncel bir (imaj, Config) bekliyorum şu anda ki güncel imajların dışında.
Zaten işe girdim pek uğraşmaya vaktim kalmıyor.
Boşu boşuna 970 Evo almışsınız. PM951 model SSD'ye bile rahatlıkla kuruluyor.
Açık konuşmak gerekirse bu disk uyumsuzluğu bana da biraz saçma gelmedi değil..
Teknik açıdan bakmadım tabi ki, belki de dedikleri gibi uyumsuz bir tarafı vardır illaki..

Anlamadım, daha önce kurabildin mi? Catalina veya Mojave ile de denedin mi?
Niresh imaj ile Mojave kurulumunu tamamlamıştım zaten ondada ekran kartı touchpad Wi-Fi gibi donanımları tanıtamamıştık, ancak amacımız Catalina ya da Big Sur kurmaktan yanaydı, XCode vb. yazılımlar için, ama maalesef stabil çalışan bir imaja denk gelmedim “Yoga 900 için” artık daha güncel bir sürüm bekliyorum tekrar kurulum için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı