9700X için Sıvı soğutma önerisi

GlassySky

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32 GB 6000 MHz
Ekran kartı
RTX 5070 Ti
Anakart
ASUS B650M-R
İşlemci
9700x
9700X CPU, 5070 Ti sisteme soğutucu düşünüyorum. Kasa Raijintek ponos M4 Ultra. DeepCool LS720 SE soğutucu aldım 2 defa. İkisinde de pompa sorunu çıktı cızırtı ve takırtı sesi sorunu. Garantiden tamir edilemez olarak iade raporu çıktı. Yeni alacağım soğutucu 4.5 K ya kadar olacak. N11 olursa 4.9 K olur kuponum var. Bu fiyata kadar en performanslı hangisi ise onu tercih edeceğim. Tekrar DeepCool da alabilirim daha iyisi yoksa. Performansı güzel gibiydi.

Bence bu işlemciye phantom spirit yeter de artar bile.
Hem de 150'tl ye çözersiniz konuyu (parolapara + iyzico)

çözmezse bile sadece 150 tl harcadığınız için ikinci elde 1000 tl ye satarsınız

70-80 derecelerde gezer işlemci abartmayın.
9700X CPU, 5070 Ti sisteme soğutucu düşünüyorum. Kasa Raijintek ponos M4 Ultra. DeepCool LS720 SE soğutucu aldım 2 defa. İkisinde de pompa sorunu çıktı cızırtı ve takırtı sesi sorunu. Garantiden tamir edilemez olarak iade raporu çıktı. Yeni alacağım soğutucu 4.5 K ya kadar olacak. N11 olursa 4.9 K olur kuponum var. Bu fiyata kadar en performanslı hangisi ise onu tercih edeceğim. Tekrar DeepCool da alabilirim daha iyisi yoksa. Performansı güzel gibiydi.

F/P olarak Thermalright modellerine bakabilirsin. Arctic LF serisine bakma, kasana sığmıyorlar.

var mı aklınızda bir model ? arcticlere baktım bende. deepcool u taktığımda cpu power kablosuyla arasında 8mm boşluk kalıyordu ama tam geliyo. kabloya değiyor ucu muhtemelen yani. deepcool 30 mm, arctic 38mm di o açıdan. kullanım olarak hem yazılım hem grafik işleri ile ilgileniyorum o yüzden iş yükü üst sınırlarda kullanıyorum. soğutmayı o yüzden iyi olsun istiyorum maddi sınır dahilinde.

İşlemci için 70-80 derece üreticinin önerdiği sıcaklığın 20 derece altıdır. Daha ne kadar performans vermesi lazım?

Yapistir gec kardesim, İyzico ve parolaparam ile de 600 TL'ye gelmis oluyor. Ben peerless assasin 120 SE yi R9 7900 de kullandim bu islemciyi bile sogutuyordu. Phantom Spirit de ekstradan 1 boru daha var.

Yapistir gec kardesim, İyzico ve parolaparam ile de 600 TL'ye gelmis oluyor. Ben peerless assasin 120 SE yi R9 7900 de kullandim bu islemciyi bile sogutuyordu. Phantom Spirit de ekstradan 1 boru daha var.

her adım yapılırsa 150 TL'ye gelir.

parolapara + iyzico kampanyasında yapılacaklar.
gaming gen de hepsi geçerli.
itopya da hoşgeldin kampanyasındaki 500 TL yok.
  1. Parolapara yeni müşteri kampanyasından ilk işlemde %50, yani 400 TL geri ödeme gelecek.
  2. iyzico yeni müşteri kampanyasına katılın. 500 TL geri ödeme daha gelecek.
  3. Gaming gen / itopya vs iyzico %10 kampanyasına katılın. %10 geri ödeme daha gelecek.
  4. İyzico bayram kampanyasına katılın. %25 geri ödeme gelecek. 1000 tl lik alışverişte 250 TL.
  5. Ödeme yaparken iyzico ile öde seçin.
  6. İyzico hesabına parolapara sanal kartınızı girin.
  7. Ödeme yapmadan önce bütün kampanyalara katıldığınızdan mutlaka emin olun.

Arkadaşlar adam sıvı soğutma önerisi istemiş, kampanya tanıtımı değil. Sonuç olarak o hava soğutmaların muadili genel manada ne? 240'lıklar. 360'lık daha iyi performans sağlıyor mu? Sağlıyor. Adamın bütçesi uygun mu? Uygun. Neden RAM'lerinin üstünden sarkacak hayvan gibi bir heatsink ile uğraşsın? Konuyu açarken bilmiyor muydu hava soğutmanın da olduğunu?

var mı aklınızda bir model ? arcticlere baktım bende. deepcool u taktığımda cpu power kablosuyla arasında 8mm boşluk kalıyordu ama tam geliyo. kabloya değiyor ucu muhtemelen yani. deepcool 30 mm, arctic 38mm di o açıdan. kullanım olarak hem yazılım hem grafik işleri ile ilgileniyorum o yüzden iş yükü üst sınırlarda kullanıyorum. soğutmayı o yüzden iyi olsun istiyorum maddi sınır dahilinde.
Thermalright'ın modelleri arasında teknik manada çok az varyasyon var, o yüzden biraz daha tasarımına bakıp hoşuna gideni seçebilirsin. Yukarıda önerilen Aorus da gayet iyidir ama 4300 lira, diğerlerinden bir tık daha pahalı.

Hangilerini seçebilirim burdan ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı