9700X için Sıvı soğutma önerisi

Arkadaşlar adam sıvı soğutma önerisi istemiş, kampanya tanıtımı değil. Sonuç olarak o hava soğutmaların muadili genel manada ne? 240'lıklar. 360'lık daha iyi performans sağlıyor mu? Sağlıyor. Adamın bütçesi uygun mu? Uygun. Neden RAM'lerinin üstünden sarkacak hayvan gibi bir heatsink ile uğraşsın? Konuyu açarken bilmiyor muydu hava soğutmanın da olduğunu?

Thermalright'ın modelleri arasında teknik manada çok az varyasyon var, o yüzden biraz daha tasarımına bakıp hoşuna gideni seçebilirsin. Yukarıda önerilen Aorus da gayet iyidir ama 4300 lira, diğerlerinden bir tık daha pahalı.

Aslında Phantom Spirit kaliteli bir 360mm sıvı soğutma ile aynı performansı veriyor. Çok daha ucuzsa neden önerilmesin istemiyorsa görüntüsü hoşuma gitmiyor der almaz. Birçok kişi hava soğutmaların performansını kötü sandığı için sıvı soğutma alıyor ki 9700X için gerekli değil 3'te bir fiyatına kampanya kullanmasa bile alır. Bir de 2 kere pompa sorunu yaşamış ki hava soğutucuların düşük arıza riski ve uzun ömür olarak sıvılardan avantajlı olduğu gerçeği de var.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı