9700X sisteme yükseltme önerisi

Aslında sorunumun wattan ziyade daha farklı olduğunu açıklamıştım fakat teşekkür ederim görüşünüz için hocam.

X3D'ler daha fazla fos verecektir rekabetçi oyunlarda, ben rekabetçi oynamadığımdan dolayı Valorant'ta şu kadar FPS alıyorum diyemeyeceğim ama işlemciyi kullanan arkadaşlardan oynayan vatdır elbet.

İşlemcinin biosla gelen 105 watt değerini açamıyorum hiçbir şekilde incelediğim konularda anakartla ilgili olabileceği yazıyordu, bu nedenle düşünmüştüm anakart değişmeyi.
PBO açamıyorsunuz heralde. Precision boost yerine CBP de açabilirsin. Ama bunları açarsan işlemci soğutmak sıkıntı olacaktır.

7800x3D de 120watt ama 90 wattları bile görmüyor işlemci.

Doğrudur hocam 105 watt değeri üzerinden konuşuyorum çünkü hani testlerde vesaire 105W üzerinden test ediliyor sanırım ve su anda arada da azinsanmayacak bir performans farkı var bu nedenle 105 watt diye tutturdum.

PBO açamıyorsunuz herhalde. Precision Boost yerine CPB de açabilirsin. Ama bunları açarsan işlemci soğutmak sıkıntı olacaktır.

Hocam PBO ayarlarını vesaire manuel olarak da denedim BIOS'tan motherboard seçip ayarladım, Ryzen Master üzerinden denedim değerleri manuel ayarlamayı vesaire hiçbirinde olmadı tekrar başlayınca sıfırlanıyor değerler,1 kere BIOS'u sifirlamam bile gerekti ancak öyle görüntü geldi ekrana.

Senin anakart daha çok 65W işlemcilerin için uygun.
Anakart yükseltmemi mi tavsiye edersiniz yani?

Son düzenleme:
Doğrudur hocam 105 watt değeri üzerinden konuşuyorum çünkü hani testlerde vesaire 105W üzerinden test ediliyor sanırım ve su anda arada da azinsanmayacak bir performans farkı var bu nedenle 105 watt diye tutturdum.

Hocam PBO ayarlarını vesaire manuel olarak da denedim BIOS'tan motherboard seçip ayarladım, Ryzen Master üzerinden denedim değerleri manuel ayarlamayı vesaire hiçbirinde olmadı tekrar başlayınca sıfırlanıyor değerler, 1 kere BIOS'u sifirlamam bile gerekti ancak öyle görüntü geldi ekrana.

Anakart yükseltmemi mi tavsiye edersiniz yani?

Anakartınızı yükseltmenizi öneririm. İşlemciniz yerine 7800x3D saçma olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı