9700x3D çıkacak mı?

Ben onu örnek verdim. Konu sahibi CPU odaklı oyunlar oynuyorum 9700X mi 7800x3D mi diye sormuş. CPU bazlı oyunlarda arada gözle görülür fark var.
Benim cevabıma istinaden 9800X3D dediğiniz için anlayamamıştım, ancak şimdi anladım. Konu aslında "9700X3D beklenir mi?" olacak. Bildiğiniz üzere oyun performansı, işlemci üzerinden geçse de ekran kartı ile paralel bir şekilde çalışır. Çözünürlük arttıkça bu denge, grafik kartına doğru kayar.
Kısacası, bu işlemcinin gücünü ve etkisini en iyi 1080p çözünürlükte hissedebilirsiniz ki konu sahibi 2K'da oynayacağını belirtmiş. Bundan ötürü, sırf aşırı büyük bir önbellek miktarı var diye alınmasını doğru bulmuyorum.
YouTube - CPU Testi

{240mm DeepCool sivi sogutmam var ama 7800x3D icin biraz yetersiz kalıyor}

Hocam naçizane tavsiyeniz nedir acaba? 9700x3D bekleyebilirim {eger cikacaksa} ya da farkli bir oneri?

9700x3D çıkar mı bence çıkar. Ama yakın zamanda çıkar mı bilmiyorum. X3D serileri hep tuttuğu için 5700x3D gibi 9700x3D de çıkacaktır bence. FSR açtığında işlemciye binen yük artacağı için arada fazla fiyat farkı yoksa 7800x3D almanı öneririm. Ayrıca CPU bazlı oyunlarda oynadığın için normal oyunlara göre değerlendirmemek lazım. Eğer aradaki fiyat farkı senin cebini çok yakacaksa 9700X'te alabilirsin. Ama dediğim gibi CPU bazlı oyunlarda fark var. Ayrıca diğer oyunlarda da FSR açacağın için yine aradaki fark belli olacaktır. 2K da FSR açınca zaten 1080p veya daha altı çözünürlüklerden upscale ediyor. 9700X övücü YouTuber'lar test yaparken bunları göstermiyor. 2K ve 4K native çözünürlükte test ediyor. Aç bakalım FSR-DLSS dengeli o zaman görürsün farkı. Veya CPU bazlı oyunlarda göster. 7800x3d fiyatı eskisine göre ucuzladı bence artık tekrardan alınabilir hale geldi.

Paylaştığınız testler 1080P'de yapılmış.

Ee ne olmuş? FSR açınca 2K mı oynayacak sanıyorsun. Gir bak bakalım 4K da DLSS açınca fark oluyor mu olmuyor mu?

Desktop Screenshot 2025.03.17 - 16.55.44.30.png

Kaldı ki arkadaş 2K da FSR açacak. 4K da bile DLSS açınca performans farkı oluyor.

Ee ne olmuş? FSR açınca 2K mı oynayacak sanıyorsun. Gir bak bakalım 4K da DLSS açınca fark oluyor mu olmuyor mu?

Eki Görüntüle 2447770

Kaldı ki arkadaş 2K da FSR açacak. 4K da bile DLSS açınca performans farkı oluyor.
Yanlış işlemcinin testini paylaşıp neyi anlatmaya çalışıyorsun anlamıyorum? Bahsettiğimiz işlemci Ryzen 7 9700X?

Yanlış işlemcinin testini paylaşıp neyi anlatmaya çalışıyorsun anlamıyorum? Bahsettiğimiz işlemci Ryzen 7 9700X?

9700X ile 7800x3D kıyaslaması yapıyoruz. Konu sahibi bu ikisinden hangisini önerirsiniz veya bunun dışında öneriniz var mı diye sormuş. Bende diyorum ki 7800x3D ile arasında performans farkı var. Sizde iddia ediyorsunuz ki arada doğru düzgün performans farkı yok çünkü 2K da kullanacak. Bende diyorum ki 2K da FSR açınca oyun 720P-960p gibi düşük çözünürlüklerden renderlanıyor. Ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da biraz şeysiniz...

9800x3D ile 7800x3D arasında %8-10 arası performans farkı var. 4K da bile DLSS açınca performans farkı oluyorsa 2K da hayli hayli olacaktır. 9800x3D için geçerli olan her şey 7800x3D içinde geçerli. Yani 1080p native test yapmakla 1440p FSR açmak az çok aynı şeye denk geliyor. Native 1440p kullanması lazım ki aradaki fark azalsın.

Konu sahibi ne demek istediğimi gayet iyi anladı. Size tekrar tekrar açıklama yapmakla uğraşmayacağım.

lise son sinifim yazilim muh. dusunuyorum , uzun vadeli olmasi acisindan her 2 islemcinin de ayni / yakin fiyatlarda oldugunu da dusunursek
7800x3d mi yoksa 9900x mi tavsiye edersiniz 17k ya her iki islemci de bulunabiliyor.

X3D olunca oyun harici kotu performans mi veriyor ?
yazilim gelistirmeyi baltalar mi bu durum acaba vakit ayirdiginiz icin cok cok tesekkur ederim.

Lise son sinifim yazilim muh. Dusunuyorum, uzun vadeli olmasi acisindan her 2 islemcinin de ayni / yakin fiyatlarda oldugunu da dusunursek.
7800x3D mi yoksa 9900X mi tavsiye edersiniz 17k ya her iki islemci de bulunabiliyor.

X3D olunca oyun harici kotu performans mi veriyor?
Yazilim gelistirmeyi baltalar mi bu durum acaba vakit ayirdiginiz icin cok cok teşekkür ederim.

5000 ve 7000 X3D işlemciler oyun haricinde kötü performans veriyor ama 9000 X3D serisinde bu durum geçerli değil. Ona göre değerlendireceğim. 9900X CPU gücü daha iyi ama oyun performansı olarak 7800x3D rahatça geçiyor. Üretkenlikle uğraşırım diyorsanız 9900X daha mantıklı bir seçim olacaktır. Aksi halde 7800x3D hem daha az güç tüketmesi hem de daha iyi oyun performansı sunması sebebiyle daha iyi bir oyun işlemcisidir.

Eğer konu 9800x3D olsaydı o zaman hem üretkenlik hem de oyun işlemcisi açısından alınabilir olurdu. Zira 9000x3D serisinde üretkenlik bakımından herhangi bir dezavantaj söz konusu değil.

9700X ile 7800x3D kıyaslaması yapıyoruz. Konu sahibi bu ikisinden hangisini önerirsiniz veya bunun dışında öneriniz var mı diye sormuş. Bende diyorum ki 7800x3D ile arasında performans farkı var. Sizde iddia ediyorsunuz ki arada doğru düzgün performans farkı yok çünkü 2K da kullanacak. Bende diyorum ki 2K da FSR açınca oyun 720P-960p gibi düşük çözünürlüklerden renderlanıyor. Ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da biraz şeysiniz...
Kesinlikle okuduğunu anlamakta bir problemin var. Ben nerede "doğru düzgün performans farkı yok" dedim? Yazdığım yazılardan bir tanesinde bile böyle bir ifade yok.

Şimdi bu hangi açıdan baktığınızda göre değişir, genel puanlama kısmına bakacak olursak kafa kafaya çünkü 9700X ve 7800X3D'nin işlem öncellikleri farklı. Birisi bir alanda daha güçlüyken, diğeri bir alanda daha güçlü.
Aksine, işlemcilerin kendi alanında başarılı olduğu noktaları da yazıda belirttim ve resmini ekledim. Ayrıca, FSR açıp upscaling yapacağını sana kim söyledi? İnsanlar native performans ile oyun oynamak isteyebilir.

İşlemci hariç sistemimi topladım.

RX 9070 XT ekran kartı ile 2K çözünürlükte kullanmak için bir işlemci arayışındayım. Ryzen 9 9800X3D çok pahalı, Ryzen 7 7800X3D ise ısınıyor. Eğer çıkarsa, Ryzen 9 9700X3D almak istiyorum. Ancak böyle bir işlemci gerçekten çıkacak mı ve ne zaman piyasaya sürülür?

Mesut Çevik, bir videosunda "9700X alın, çok iyi bir işlemci" dedi ancak bunu samimi olarak mı söyledi yoksa reklam amaçlı mıydı, emin olamadım. Yorumlardaki birçok kişi de benim gibi kararsız kalmış.

Sizce ne yapmalıyım?

9700X alıp geçmeli miyim? Yoksa çıkacaksa 9700X3D'yi beklemek daha mı mantıklı olur? Ya da farklı bir işlemci mi önerirsiniz?

(Total War: Warhammer gibi işlemciye yüklenen oyunlar oynuyorum.)

Vakit ayırıp ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.

Yukarıdaki hangi cümlede ben FSR açacağım ve Upscaling yapacağım diyor?

Tüm konuşmayı ve tartışmayı, kendini haklı göstermek için manipüle ediyorsun. Yanlış testleri paylaşıyor ve "arasındaki farka bak" diyorsun. Evet, fark olabilir ve zaten olmalıdır da. Ancak bir işlemci yalnızca X3D V-Cache teknolojisinin getirdiği yüksek önbellek miktarıyla değerlendirilmez. Çoklu çekirdek ve tekli çekirdek performansları da bir o kadar önemlidir.

Bunları göz ardı edip, söylemediğim bir şeyi söylediğimi iddia etmen çok çocukça. İşlemciler hakkında çok iyi fikirlere sahip olabilirsin veya herkesten daha iyi biliyor da olabilirsin; ancak okuduğunu anlamakta ve yorumlamakta sorunların var.

İşine gelince konu sahibi bunu belirtiyor diyorsun, işine gelmeyince konuda belirtmeyen bir olgu üzerinden varsayım yapıyorsun. Ya konun içerisine tam olarak odaklan ve ona göre yorum yap, ya da tamamen tahminlerinden oluşan bir yorum yap.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı