970A-G43 Sistem Isınma Sorunu

Umut ORBY

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ...
Technopatın sistem tavsiyelerinde bir sistem topladım ... Anakartım msı 970ag43 modeli,kasam zalman z3 plus , işlemci soğutucum cooler master tx3 evo ekran kartım r9 280x ...

Bıosdayken anakart sistem sıcaklığı 20 - 25 lerde seyrediyor ama işlemcinin sıcaklığı 50 -57 derecelerde ...
Başka bir programda bakdığımda ise bu değerleri veriyor hiç bişe anlamadım... Bu arada tx3 evo soğutucumun fanı yukarıya bakıyor ...

6Z3Pa0.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciye olması gerektiği gibi macunu sürdüğünüzden ve soğutucunun da tam olarak yerine oturduğundan emin misiniz?

Onun dışında, eğer mümkün ise işlemci fanını kasanın arkasına üfkeyecek şekilde takın. Böylece ekran kartından aldığı sıcak havayı çekmez.

Kardeşimin sisteminde de aynı anakart ve soğutucuyu kullanıyoruz. FX8300 işlemcimiz var ve boşta 43-44 oyunlarda ise en fazla 55 dereceye çıkıyor sıcaklık. Fan devri nedense 1900 - 2300 arasında gidip geliyor. Aynı soğutucuyu ben kendi sistemimde kullanıyorum ve fan devri 900 lerde geziyor. Anakart'ın karakteristiği bu galiba, herkeste aynı sorunu gözlemledim. Egzoz fanımız vs. düzgün, ön fan takılı ve düzgün ancak işlemcimiz sıcak çalışıyor, işlemci fanımız fazla hızlı çalışıyor. Ben BIOS'tan bir kaç ayar yaptım, belirli sıcaklığa çıkınca daha hızlı çalışsın diye ve şimdi öyle kullanmaya devam ediyoruz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı