98 Model Civic'in Fazla Yakması

Scar

Kilopat
Katılım
6 Mart 2014
Mesajlar
165
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. 98 model 1.4 lpgsiz otomatik vites civic araca sahibim. Uzun yolda sorun yok fakat şehriçi çok fazla yakıyor. 70tl benzin attım 90 km şehiriçi yol aldım benzin ibresi kırmızıya geldi. Şehiriçi yaklaşık 70-80 kuruş yakıyor yani. 40-45 kuruş yakması gereken araç. Sebebi nedir? Benzin şamandırası bozuk olabilir diye düşünüyorum depoda benzin olup ibrede göstermiyor olabilir. Bu kasa civiclerin bildiğiniz üzere kronik sorunu benzin lambası yanmıyor o yüzden de emin olamıyorum. İbre kırmızıya gelince yeniden benzin alıyorum. Aracın 10 bin bakımı geldi hâlâ yaptırmadım onu yaptırınca yakıt tüketimi düzelir mi? Sizce de 1.4 arabanın şehiriçi 70-80 kuruş yakması anormal değil mi?
 
Honda araçlar zaten fazla yakan araçlar, ancak dediğiniz rakamlar çok yüksek. Bir sanayiye gitmenizi öneririm.
 
Honda araçlar zaten fazla yakan araçlar, ancak dediğiniz rakamlar çok yüksek. Bir sanayiye gitmenizi öneririm.

Haklısınız, ben zaten alırken 40-45 kuruşu gözden çıkarmıştım ama bu rakamlar çok fazla 1.4 bugatti sürüyorum sanki :)

Günceldir. Bu işlerden anlayan birisi yok mudur?
 
Usta Benzin olmuş 5 küsür lira, bu devirde araca benzinle binmek lüks sayılıyor resmen. Hondalar zaten biraz yakıt konusunda acımasız araçlar. Sizin araç da Normalinden çok değil biraz fazla yakıyor bana kalırsa. Bakımınızı yaptırın, bakımda iken de söyleyin alakalı olabilir mi diye. Bunun bir milyon tane sebebi olabilir. Üzgün bir şekilde size LPG tavsiye etmek zorundayım maalesef. Ben aracıma kıyamam, motoru kirletmesin derseniz eh yakar tabiiki o araba da.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı