980 Pro vs Seagate FireCuda 530

• Konuyu başlatan Shai
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 3.183
Sequiental ve Random olmak üzere iki tür yazma yapıyor SSD'ler. Sequiental yani sıralı, örneğin yukarıdaki linklerde ürünlerinin isimlerinin yanında yer verilen değerler sıralı okuma ve yazma değerleridir.

Adı üstünde, SSD verileri belli bir sırada okuduğu için random yani rasgele okuma yazmaya göre çok daha hızlı oluyor bu işlem. Rasgele okumada ise SSD rasgele veriler arasından okuma yazma yapıyor.

Arkadaş yukarıda Samsung'un rasgele hızları daha iyi demiş ama öyle bir şey yok, Firecuda 530 bu konuda da önde testlere bakılırsa.
İlerleyen sayfalarda 980 PRO ve diğer rakipleriyle karşılaştırmaları var.
Doğru olabilir, çok emin değildim bilgide mesajı düzenledim. Teşekkür ediyorum.

IOPS değeri aslında. Şöyle ki; küçük ama on binlerce dosya taşırken saniyede kaç işlem yapabileceği ile alakalıdır. Yazma ve okuma hızı tek bir dosya için yazılan bir ifadedir, yani bu doğru olsa bile fazla dosya taşırken değerler düşüyor diyebiliriz.

Hazır konusu açılmışken bu SSD üzerinde ki soğutma ne kadar önemli? B550 Tomahawk anakartta SSD soğutma bloğu mevcut, belki koruma da olabilir karıştırıyor olabilirim. Heatsink modele ek ücret ödemem gereksiz mi olur? Anakart üzerinde M.2 SSD soğutma varsa SSD ile birlikte gelen boşa mı çıkmış oluyor?

Sequiental ve Random olmak üzere iki tür yazma yapıyor SSD'ler. Sequiental yani sıralı, örneğin yukarıdaki linklerde ürünlerinin isimlerinin yanında yer verilen değerler sıralı okuma ve yazma değerleridir.

Adı üstünde, SSD verileri belli bir sırada okuduğu için random yani rastgele okuma yazmaya göre çok daha hızlı oluyor bu işlem. Rastgele okumada ise SSD rastgele veriler arasından okuma yazma yapıyor.

Arkadaş yukarıda Samsung'un rastgele hızları daha iyi demiş ama öyle bir şey yok, FireCuda 530 bu konuda da önde testlere bakılırsa.
İlerleyen sayfalarda 980 Pro ve diğer rakipleriyle karşılaştırmaları var.

Siz 530 olan modeli öneriyorsunuz o zaman?

Hazır konusu açılmışken bu SSD üzerinde ki soğutma ne kadar önemli? B550 Tomahawk anakartta SSD soğutma bloğu mevcut, belki koruma da olabilir karıştırıyor olabilirim. Heatsink modele ek ücret ödemem gereksiz mi olur? Anakart üzerinde M.2 SSD soğutma varsa SSD ile birlikte gelen boşa mı çıkmış oluyor?

Anakart hakkında bilgim yok fakat kasanızın hava akışı kötüyse yaz aylarında sorun çıkarabilir soğutucusuz. 980 Pro özelinde konuşuyorum.

Evet, önerim Firecuda 530 olur.

Üstteki sorunuza da cevap vereyim;
Heatsink özellikle 980 PRO ve Firecuda 530 gibi PCI Express 4.0 ve oldukça yüksek hızlar veren SSD'lerde çok önemli. Genelde Heatsink olmadan yüksek sıcaklıklara çıkıp throttle oluyor, performans ve sağlık kaybediyorlar.

Anakartınızın üzerindeki Heatsink yeterli olur, hem koruma hem de soğutucu özelliği taşıyor onlar. Tabii Heatsink'li bir model almak da size kalmış. Anakart çok iyi bir model değilse genelde SSD'nin üzerindeki Heatsink daha iyi olur.

Benim fikrimi sorarsanız Heatsink'li model almak için fazladan para vermeye gerek yok, anakartın üzerindeki yeterli olacaktır. Kasanızın hava akışına da bağlı tabii, her tarafı cam hava almayan bir modelse Heatsink'li model alsanız bile yüke girdiğinde sıcak çalışır disk.

Evet, önerim FireCuda 530 olur.

Üstteki sorunuza da cevap vereyim;
Heatsink özellikle 980 Pro ve FireCuda 530 gibi PCI Express 4.0 ve oldukça yüksek hızlar veren SSD'lerde çok önemli. Genelde Heatsink olmadan yüksek sıcaklıklara çıkıp throttle oluyor, performans ve sağlık kaybediyorlar.

Anakartınızın üzerindeki Heatsink yeterli olur, hem koruma hem de soğutucu özelliği taşıyor onlar. Tabii Heatsink'li bir model almak da size kalmış. Anakart çok iyi bir model değilse genelde SSD'nin üzerindeki Heatsink daha iyi olur.

Benim fikrimi sorarsanız Heatsink'li model almak için fazladan para vermeye gerek yok, anakartın üzerindeki yeterli olacaktır. Kasanızın hava akışına da bağlı tabii, her tarafı cam hava almayan bir modelse Heatsink'li model alsanız bile yüke girdiğinde sıcak çalışır disk.

Çok sağ ol hocam, 530 modeli alıyorum o halde

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı