9800 GT Sistemde Mavi Ekran XP SP 3

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

PC HELL

Hectopat
Daha fazla  
  • Asus p5vd2mx-se anakart
  • İntel pentium dual core 2160 1.8ghz işlemci
  • 2gb ddr2 533mhz ram
  • Gt 9800 1gb 256 bit ekran kartı.
Ekran kartını yeni taktım 2 gün sorun yoktu.

• 160 GB HDD
  • 350wat frisby güç kaynağı
  • Windows xp işletim sistemi sp3

Oyularda sürekli bazende internette gezinirken mavi ekran hatası veriyor. Ustalardan yardım bekliyorum.

DMP dosyalarını gönderiniz hatayı anlamamız için:

favicons
Minidump Dosyalarını Upload Etme

XP yerine Windows 8.1 kurun:

favicons
Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları

XP'de klasör açsanız hata ile karşılaşırsınız...

Selam, kasanı güzelcene temizlikten bir geçir. Dikkat et hiç bir parça nemlenmesin. Anakart slotlarının içini diş fırçasına benzer yada diş firçasıyla nazikçe temizle. Ram hatası yada fazla bellek kullanıyor makine ondan oluyor. Şu Xp'dende kurtul artık. Yıl olmuş 2014 bir zahmet yenilikten korkmayın.

Teknik bilgiler:
stop:0x0000000050 (0xF6FFFFFC.0x00000000.0xbd097538,0x00000002)***nv4_disp.dll-adddress bd097538 base at bd012000. datestamp 53b4444f fiziksel bellegin dökümüne baglanamıyor hata bu.

Windows 7 kurcam iyi olmaz mı? Asus ax 550 series ekran kartı vardı. Ful donma yapıyodu oyunda gt 9800 taktım 2gün kullandım. Sonra mavi ekran hatası vermeye başladı. Sürekli bazende oyunda renkler karışıyor. Ama oyunu kapatım açıyom düzeliyor. Sorunu bi çözemedim düzgünce oyun oynamayı özledim valla. Oynadıgım oyunlarda sistem istemeyen oyunlar (combat arms eu maxsimum sistem gereksinimi petium 42,4 ghz işlemci-512mb ram-geforce fx 5600 veya üstü ekran kartı direct x 9,0 veya üstü oyun bu bide metin 2 oynuyorum.)

Download Yeni Klasör.rar DMP dowlond linki lütfen yardım edin artık bıktım ugraşmaktan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, @PC HELL arkadaşım senin sorunun bence güç kaynağında 350watt yetmez o ekran kartına. En az kaliteli 400watt güç kaynağın olmalı. Oyun esnasında resetleme filan oluyorsa sorun güç kaynağında. Kalitesiz güç kaynağı bozmuş ola bilir o ekran kartını. Ekran kartını ne zaman aldın?

Usta ekran kartını 15gün önce aldım sorunsuz çalışan bi karttı. Arkadaşın pc den söktükoyun esnasında resetleme olmuyo oyunu oynuyom bazen 5 bazen 2dk bazen 10dk sonra ya oyun donuyo klavye maus kilitleniyor. Reset atıyorum bazende mavi ekran hatası veriyor. Sıcaklık degerleri normal sistemin neden kaynaklandıgını bi türlü çözemedim. Bazende oyunda renkler karışıyo kartı taktım 1gün sorunsuz oynadım. Ertesi gün mavi ekran vermeye başladı.

@PC HELL Arkadaşım senin ekran kartı sorunsuzsa benim önerim, 1- güç kaynağını değiştir kaliteli 450watt (garanti olsun diye), 2- Windows 8.1 kur (Pentium 4 sistemimi sorunsuz bir şekilde tanımışdı, Windows 7- den baya hızlıydı bende), 3- Windows 8.1 kurdukdan sonra en güncel ekran kartı sürücüsü indireceksin internetden.
Sorununun çözümü bukadar(y)

Valla windows7 kurmayı düşünyorum. Olmazsa sonra wndows8,1 kurarım güç kaynagının problem olcagını düşünmüyorum. Olcak olursa alırım psu ama donma ve mavi ekran sorununı çözmem lazım yardımın için çok teşekkür ederim

@PC HELL İstersen Windows 10 kur ama yine mavi ekran alırsın, yine reset atarsın güç kaynağın yetmeyince. Sana sorunsuz bir şeklini anlattım yukarıdakı yazımla. Mavi ekran donanım sorunudur.(y)
@Recep Baltaş demiş ki- Format atmak mavi ekran hatasını çözmez. Mavi ekran, donanımsal bir hatadır.

Usta oyunda renkler karışıyor bazen. Acaba sorun ekran kartındanmı yapıyor psu danmı ekran kartının sürücüsünden mi?.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı