7800x3D ve 9800x3D kullanan biri olarak cevap veriyorum. Evet, net bariz farklar var.
7800x3D ile 9800x3D arasında fark yok diye diye bir algı yapıldı ve 7800x3D fiyatı düşmedi. İster Gamer Nexus videolarına bak, hepsi aynı şeyi söylüyor.
Sıvı soğutma işine gelince eğer hazır sistem ile gelen bir sıvı soğutmaysa tamam ama paranla alıyorsan git Peerless Assassin 120SE al emin ol daha iyi soğutacaktır.
En kalın radyatörlü, 4200 RPM pompa hızlı, 3200 RPM fan hızlı Lian Li galahad II Trinity performance aldım, kule soğutucum daha iyi soğutuyordu diyebilirim ve bunu deneyimden söylüyorum. Yanlış taktığımı iddia eden olmasın lütfen. 30 yıldır bilgisayarlarla haşır neşirim hiç kendimi tekrar tanıtmak istemiyorum.
Anakart için MSI Tomahawk X870 var bende. Ne rezaletler yaşadım hala da yaşıyorum forum biliyor artık. X870e serisi sorunsuz diyorlarsa bilemem ama şu saatten sonra hem B650 hem X870 serilerinde olanları gördükten sonra MSI yanından geçmem.
RAM tercihine gelince 6000MHz çok yerinde bir karar uclk = mclk = 1 oranını tutturup ceza yemez benim gibi uğraşmazsın. CL28-36 arası fark görebilen varsa da ispatlasın aradaki fiyat farkına değer mi değmez mi bakalım. Kısaca RAM'leri anakart listesinden kontrol et.
Eğer parça parça alıyorsan, AiO yerine Peerless Assassin 120SE; RAM için 2x16 6000MHz bir kit alıp artan parayla ikinci bir SSD alabilirsin belki.