9800x3D - 5080 sistem vs 7800x3D - 5080 sistem

Arkadaşı boşuna korkutmuşsunuz. 850W PSU 5080'li bir sistem için gayet yeterli. 5080'in TDP'si 360W, 9800X3D'nin TDP'si 120W; bu ikisini toplayıp üstüne 100 watt ekleyin, ardından sonucu 1,2 ile çarpın.
TDP hesaplamasını bu şekilde yapabilirsiniz. Ben sizin yerinize yaptım, 696 çıktı. Zaten NVIDIA bile önerilen PSU'yu 750W olarak girmiş.
RTX 5090'lı sistemler bile tam yük altında 800W'ı zor geçiyorken 5080'li sisteme 850W yetmez demeniz saçma olmuş.

Hazır sistemlerde parçaları ayrı ayrı iade edemezsiniz. Sistem bir bütün olarak satılıyor orada.

Kapasite ve 80+ sertifikası PSU'nun kalitesini göstermez. İçindeki bileşenlere bakmak lazım.

Teşekkür ederim hocam, ben de biraz tedirgin oldum açıkçası çok da anlamıyorum. Sizce aldığım PC iyi midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
7800x3D ve 9800x3D kullanan biri olarak cevap veriyorum. Evet, net bariz farklar var.

7800x3D ile 9800x3D arasında fark yok diye diye bir algı yapıldı ve 7800x3D fiyatı düşmedi. İster Gamer Nexus videolarına bak, hepsi aynı şeyi söylüyor.

Sıvı soğutma işine gelince eğer hazır sistem ile gelen bir sıvı soğutmaysa tamam ama paranla alıyorsan git Peerless Assassin 120SE al emin ol daha iyi soğutacaktır.

En kalın radyatörlü, 4200 RPM pompa hızlı, 3200 RPM fan hızlı Lian Li galahad II Trinity performance aldım, kule soğutucum daha iyi soğutuyordu diyebilirim ve bunu deneyimden söylüyorum. Yanlış taktığımı iddia eden olmasın lütfen. 30 yıldır bilgisayarlarla haşır neşirim hiç kendimi tekrar tanıtmak istemiyorum.

Anakart için MSI Tomahawk X870 var bende. Ne rezaletler yaşadım hala da yaşıyorum forum biliyor artık. X870e serisi sorunsuz diyorlarsa bilemem ama şu saatten sonra hem B650 hem X870 serilerinde olanları gördükten sonra MSI yanından geçmem.

RAM tercihine gelince 6000MHz çok yerinde bir karar uclk = mclk = 1 oranını tutturup ceza yemez benim gibi uğraşmazsın. CL28-36 arası fark görebilen varsa da ispatlasın aradaki fiyat farkına değer mi değmez mi bakalım. Kısaca RAM'leri anakart listesinden kontrol et.

Eğer parça parça alıyorsan, AiO yerine Peerless Assassin 120SE; RAM için 2x16 6000MHz bir kit alıp artan parayla ikinci bir SSD alabilirsin belki.
Verdiğiniz soğutucudan daha iyi bir soğutucu almaya gerek yok o halde 9800x3d için? Elimde Arctic Freezer eSports 34 var yeterli olur mu? Ram için CL değeri fark eder mi? Anakart için bir tavsiyeniz var mıydı?

Teşekkür ederim hocam, ben de biraz tedirgin oldum açıkçası çok da anlamıyorum. Sizce aldığım PC iyi midir?
İyi. Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

RAM'lerde GoodRam'in hangi yonga setini kullandığını bilmiyorum, herhangi bir yerde de yazmıyor, muhtemelen karışık gönderiyorlar fakat MHz ve CL değerlerine bakarsak Hynix kullanmışlar gibi gözüküyor. En iyisi yani.

SSD'de muhtemelen DRAM yok, yabancı kaynaklarda Pro olan modellerin özellikleri yazmıyor; Pro olmayan modellerde de DRAM olmadığı yazıyor.
DRAM abartıldığı kadar elzem bir şey olmasa da bu SSD'nin segmentine göre DRAM olmaması kötü.

PSU pek iyi sayılmaz. Platform üreticisi Gospower, Cooler Master'in birkaç modeli hariç hiçbir yerde kullanıldığını görmedim. Kapasitörler Capxon, pek iyi bir kapasitör üreticisi değil. Fan Hong Hua, orta-iyi bir fan.
Vasat değil, kullanılabilir. Kapasite konusunda şüpheniz olmasın. Dediğim gibi, 850W hayli hayli yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı